$
שווקי חו"ל

חברת ION הישראלית גייסה 260 מיליון דולר בוול סטריט

מדובר בחברה הפועלת במודל לפיו היא מגייסת ונסחרת במטרה לרכוש חברה אחרת. היעד שלה: לרכוש יוניקורן ישראלי ששווה יותר ממיליארד דולר. לפי בלומברג, מדובר בגיוס הגדול ביותר מסוגו עבור חברה מהמזרח התיכון השנה. אתמול החלה מניית ION להיסחר לראשונה בניו יורק ועלתה ב-4.6%

שירות כלכליסט 15:0003.10.20

החברה הישראלית ION Acquisition Corp 1 מתכוונת לרכוש יוניקורן ישראלי (סטארט-אפ ששווה מיליארד דולר לפחות), ולשם כך הצליחה לגייס אמש (ו') 260 מיליון דולר בוול סטריט - זאת לעומת תכנון ראשוני לגיוס בשווי של 200 מיליון דולר. בתום יום המסחר הראשון שלה, ננעלה מנייתה בעלייה של 4.6% לרמה של 10.5 דולר.

 

 

 

ION היא חברת רכישה לצרכים מיוחדים (SPAC), כלומר כזו שמגייסת כסף כשלד רק כדי לרכוש או להתמזג עם חברה אחרת. לפי בלומברג, זהו הגיוס הגדול ביותר מסוגו והראשון השנה עבור חברה מהמזרח התיכון.

 

וול סטריט וול סטריט צילום: AP

 

המשקיעים מאחורי ION מאמינים שיש הזדמנות להרוויח מההתעניינות בהנפקות המקומיות. העסקה משכה מספר גבוה מהמצופה של משקיעים, כך לדבריו של המנכ"ל גלעד שני.

 

בבלומברג מציינים כי חברות סטארט-אפ ישראליות הופכות לרוב ציבוריות באמצעות הנפקות ראשונות לציבור. דוגמאות בולטות מהשנה האחרונה כוללות את למונייד ו-Jfrog. שיעורי הריבית הנמוכים והתנודתיות בשווקים תדלקו את המגמה וכך חברות רכישה לצרכים מיוחדים (SPAC) הצליחו לגייס השנה מעל 40 מיליארד דולר.

 

"זה הפך להיות מאוד יקר, מורכב ומסובך לחברות להפוך להיות ציבוריות", הסביר שני, "אנחנו מעניקים להן ודאות ונראות, מה שלא מקבלים בשוק מאוד תנודתי".

 

חברות רכישה לצרכים מיוחדים משנות את התהליך של הנפקה ציבורית ראשונה (IPO) טיפוסית על ידי כך שהן קודם מגייסות כספים ממשקיעים ורק לאחר מכן נסחרות, ואז מחפשות לרכוש חברה. הן נהנו משנה מוצלחת במיוחד, שכן המשקיעים חזרו לשוקי המניות להשגת החזרים גבוהים, וחברות הון סיכון ופרייבט אקוויטי חיפשו דרכים להפוך חברות פרטיות לציבוריות.

 

שני נמשך לביצועים הטובים שהפגינו חברות הטכנולוגיה הישראליות שהונפקו לאחרונה. כמו כן, לדבריו, החברות הישראליות מציגות הנחה של 10%-30% לעומת החברות המקבילות בארה"ב. הוא מחפש חברות סטארט-אפ שעוסקות בתוכנה, כולל בתחומי הפינטק, המסחר המקוון ואבטחת סייבר.

 

לצדו של שני, שמשמש גם כשותף המנהל עבור קרן ION Crossover Partners, שבמסגרתה השקיע בחברות סטארט-אפ כמו פייבר אינטרנשיונל ומונדיי, ישמש יונתן קולבר כיו"ר החברה.

x