$
שווקי חו"ל

התרופה של רג'נרון: מה ידוע על הטיפול הראשוני שקיבל טראמפ?

נשיא ארה"ב, שנדבק בקורונה, קיבל מנה מתרופה ניסיונית בשם REGN-COV2, הנחשבת למבטיחה במיוחד; מומחה לטיפול במחלות זיהומיות אמר הלילה כי "אם היו מביאים אותי היום לחדר הסגלגל, הדבר הראשון שהייתי שואל זה - האם מישהו השיג רג'נרון?"; מניית החברה, שבדירקטוריון שלה יושב חתן פרס נובל, עלתה בכמעט 4% במסחר המאוחר בוול סטריט, ומתחילת השנה - ביותר מ-50%

שירות כלכליסט 09:3203.10.20
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שנדבק בקורונה, קיבל מנה מתרופה ניסיונית המורכבת מקוקטייל נוגדנים שמפתחת חברת התרופות רג'נרון (Regeneron) בשם REGN-COV2. הטיפול בנשיא שאושפז במהלך הלילה בבית החולים כולל גם תרופות נוספות כמו רמדסיביר וכן אבץ, ויטמין די וגרסה גנרית לתרופה פפסיד המטפלת בצרבות, כך לפי מכתב של הרופא שלו שפרסם הבית הלבן. הרופא, ד"ר שון קונלי ציין כי "השלים את העירוי בלי בעיות", וכי הנשיא נותר "תשוש אבל במצב רוח טוב". מניית רג'נרון (REGN) עלתה ב-3.7% במסחר המאוחר בוול סטריט לאחר הנעילה ביום שישי, בעקבות פרסום דבר השימוש בתרופה.  

 

 

ד"ר מאט מק'רתי, המתמחה בטיפול במחלות זיהומיות, אמר לרשת פוקס כי התרופה מתוצרת רג'נרון היא הדבר הראשון שהיה ממליץ לטיפול בטראמפ. "אם היו מביאים אותי היום לחדר הסגלגל (בבית הלבן), הדבר הראשון שהייתי שואל זה - האם מישהו השיג רג'נרון? האם מישהו דיבר על קוקטייל נוגדנים עבור הנשיא?".

 

 

טראמפ בדרכו לאשפוז טראמפ בדרכו לאשפוז צילום: איי פי

 

עדיין אין תרופות מאושרות לטיפול בקורונה, אך הטיפול של רג'נרון נחשב לאחד המבטיחים ביותר, והחברה מסרה בסוף החודש שעבר כי השיגה הצלחה בטיפול בקורונה באמצעותה. תוצאות ראשוניות הצביעו על כך שהתרופה יכולה להפחית את רמות נגיף הקורונה בגוף ואף לקצר את ימי האשפוז, זאת כל עוד הטיפול ניתן בשלב מוקדם וכעירוי.

 

לפי מנכ"ל החברה, ד"ר לאונרד שלייפר, הצוות הרפואי המטפל בטראמפ פנה לחברה לקבל אישור להשתמש בתרופה, וכי גם מנהל התרופות והמזון הפדראלי (FDA) אישר זאת. "כל שאנחנו יכולים לומר זה שהם ביקשו להשתמש בזה, ושמחנו להיענות", אמר. לדבריו, טראמפ אינו הראשון שקיבל אישור יוצא דופן לקבל את התרופה מחוץ לניסוי הקליני. "כשמדובר בנשיא ארה"ב, זה בהחלט מושך את תשומת הלב שלנו", הסביר.

 

 

רג'נרון רג'נרון צילום: בלומברג

 

לרג'נרון יש כבר שבע תרופות שאושרו על ידי ה-FDA ועוד 20 בפיתוח, כך לפי הודעת החברה. היא הונפקה ב-1991 במחיר של 22 דולר למניה. כיום, לאחר ההתקדמות בפיתוח תרופה לקורונה המניה נסחרת כבר במחיר של 565 דולר. היא זינקה ביותר מ-50% מאז תחילת השנה. ביחס לרבעון האחרון דיווחה החברה על עלייה של 24% ברווח לעומת התקופה המקבילה אשתקד - ל-1.95 מיליארד דולר. התרופה המובילה שלה היא EYLEA המטפלת בפגיעה בראייה, והכניסה 1.1 מיליארד דולר בארה"ב ברבעון השני של השנה.

 

החברה, שהמטה שלה הוא בטריטאון שבמדינת ניו יורק, מעסיקה 8,000 עובדים. בעל המניות הפרטי הגדול ביותר הוא המייסד והנשיא ד"ר ג'ורג' ינקופולוס (George Yancopoulos). בין המשקיעים המוסדיים בחברה נמנות שתיים מקרנות ההשקעות הגדולות בארה"ב, ונגארד ופידליטי, שמחזיקות 7.5% ו-11.5%, בהתאמה.

 

בדירקטוריון החברה יושבים חתן פרס נובל ומנכ"ל לשעבר של חברה בוול סטריט. ארט ריאן עמד בראש חברת פרודנשיאל פיננשל עד לפרישתו ב-2008, ואילו מייקל בראון זכה בפרס נובל לרפואה ב-1985 ביחד עם ד"ר ג'וזף גולדסטין, שאינו חבר בדירקטוריון. בראון עובד כיום במרכז הרפואי של אוניברסיטת טקסס סאות'ווסטרן בדאלאס.

x