אחרי שנפלה ב-40%: קב' אשטרום רוצה למחוק את אשטרום נכסים מהבורסה
את עיקר השפעת הקורונה ספגה אשטרום נכסים ברבעון הראשון השנה, כשרשמה ירידת ערך נדל"ן להשקעה של 10.1 מיליון שקל; קבוצת אשטרום מחזיקה ב-54.34% מהון המניות של אשטרום נכסים ומציעה לקנות את יתרת חלקו של הציבור כך שכל משקיע שייענה להצעה יקבל למעשה מנייה של קבוצת אשטרום; על כן, מניית אשטרום נכסים מגיבה בזינוק ואילו מניית קבוצת אשטרום יורדת
- אשטרום נכסים והראל מוכרות בניין משרדים בדיסלדורף תמורת 120 מיליון שקל
- המדינה סידרה לאשטרום רווח נקי של חצי מיליארד שקל
- אשטרום תקים את הפרויקט של בסר בירושלים בעלות של 340 מיליון שקל
קבוצת אשטרום מחזיקה ב-54.34% מהון המניות של אשטרום נכסים. היא מציעה לקנות את יתרת חלקו של הציבור 45.66%, או 39.6 מיליון מניות, באמצעות הענקת מניות שקבוצת אשטרום תנפיק בעצמה. עבור כל מניה של אשטרום נכסים יקבל הציבור 0.3441 מניה של קבוצת אשטרום. שער הנעילה של מניית קבוצת אשטרום אתמול (29/9) עמד על 42.05 שקל. לכן, אם מגלמים את החלק היחסי ממניית קבוצת אשטרום (0.3441 מניה), שישולם לכל אחד ממחזיקי מניות אשטרום נכסים, עולה כי מחיר ההצעה גבוה ב-14.93% מהשער שבו ננעלה מניית אשטרום נכסים אתמול.
מכיוון שכל משקיע שייענה להצעה יקבל למעשה מנייה של קבוצת אשטרום, מדובר בסיטואציה דינאמית ומורכבת יותר להבנה מאשר בתרחיש של תשלום במזומן עבור כל מניה. נראה שהמשקיעים כבר "מדברים" דרך מסכי המסחר. מניית אשטרום נכסים מגיבה בזינוק של 17.5% בבורסה כעת ואילו מניית קבוצת אשטרום יורדת ב-4.6%.
את ההצעה ירכז בנק מזרחי טפחות ומועד הקיבול האחרון להצעת הרכש הוא יום חמישי בעוד שבועיים (15/10). יש לציין כי בין בעלי המניות הבולטים באשטרום נכסים נמצא גוף מוסדי עיקרי אחד והוא חברת כלל ביטוח המחזיקה ב-11.54% מהון המניות של החברה. להחלטה של כלל ביטוח תהיה השפעה משמעותית על הצלחת המהלך.
אשטרום נכסים מחזיקה נכסים בתחום הנדל"ן המניב בישראל ובחו"ל, בעיקר בגרמניה ובאנגליה. לחברה המנוהלת על ידי ירון רוקמן, פעילות ערה בשוק הנדל"ן המניב. לחברה גם פרוייקטים משמעותיים בארץ ובהם פרוייקט בנייני המשרדים LYFE המוקם בבני ברק. הכנסות החברה ברבעון השני של 2020 עלו בכ-20% לכ-86.4 מיליון שקל, לעומת כ-72 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי ירד ב-16% והסתכם ב-26.9 מיליון שקל ברבעון.
אך את עיקר השפעת הקורונה ספגה החברה ברבעון הראשון השנה, כשרשמה ירידת ערך נדל"ן להשקעה של 10.1 מיליון שקל, מול גידול בסעיף זה של 29 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ירידה זו היתה בין הגורמים שהובילו לנפילה של 88% ברווח הנקי במחצית הראשונה ל-7.2 מיליון שקל בלבד.
מקבוצת אשטרום נמסר: "המהלך המוצע יביא לשיפור הגמישות התפעולית של שתי החברות, ולהגברת הסינרגיה ביניהן. בנוסף, צפוי המהלך להביא להגדלת השווי והסחירות במניות קבוצת אשטרום, באמצעותה נחשף ציבור המשקיעים למלוא פעילויות הקבוצה, ומגדיל את הסיכויים לכניסת מניות קבוצת אשטרום בעדכון הקרוב למדד ת"א 35 של הבורסה בתל-אביב".