$
בורסת ת"א

אמות תגייס 400 מיליון שקל בהנפקת מניות; אלוני חץ מבטיחה 80% מהגיוס

חברת הנדל"ן המניב מעוניינת להגביר את הנזילות ומבנה ההון שלה באמצעות הנפקת 27.5 מיליון מניות במחיר מינימלי של 14.45 שקל למניה; אלוני חץ, בעלת השליטה באמות המחזיקה ב-55.4% מהון המניות שלה, תרכוש את המניות במחיר גבוה ב-7.2% מהמחיר המינימלי שבו הן מוצעות לציבור; הקורונה הפילה את מניית אמות שצנחה ב-38.8% מתחילת 2020

חזי שטרנליכט 10:4429.09.20

חברת הנדל"ן המניב אמות יוצאת במהלך גיוס הון באמצעות הנפקת מניות בהיקף של כ-400 מיליון שקל. צעד זה עשוי לשפר את מבנה ההון של החברה ולהגביר את הנזילות שלה.

 

כחלק מההנפקה הודיעה חברת אלוני חץ, בעלת השליטה באמות המחזיקה ב-55.4% מהון המניות שלה, כי תשתתף ב-80% מההנפקה ותקנה את המניות במחיר שהינו גבוה ב-7.2% מהמחיר המינימלי שבו הן מוצעות לציבור. 

 

 

נתן חץ, בעל השליטה העיקרי באלוני חץ ואמות נתן חץ, בעל השליטה העיקרי באלוני חץ ואמות צילום: עמית שעל

 

אמות מתכננת להנפיק 27.5 מיליון מניות במחיר מינימלי של 14.45 שקלים. מדובר בגיוס מינימלי של 397.4 מיליון שקל. מחיר המניה המינימלי לגיוס הוא המחיר שבו היא פותחת את המסחר הבוקר בבורסה. בעלת השליטה אלוני חץ התחייבה לקנות 80%, סך של 22 מיליון מניות, במחיר מניה של 15.5 שקלים למניה.

 

לאחר ההנפקה, ככל שאלוני חץ תממש את ההתחייבות שלה לרכישת 22 מיליון מניות באמות וההנפקה תושלם במלואה, תעלה אלוני חץ לשיעור החזקה של כ-57% בחברת אמות.

 

מניית אמות ירדה ב-38.8% מתחילת 2020, והיא במקום ה-11 בשיעור הירידה בפרק זמן זה בין מניות מדד נדל"ן מניב ישראל של הבורסה. ספטמבר היה חודש שלילי עבור המדד - עם הכניסה המחודשת של ישראל לסגר שני, השלים המדד עד הבוקר נפילה של 11.5%. מעת השקת המדד בפברואר השנה הוא ירד ב-7.6% עד הבוקר.

 

אמות היא חברת נדל"ן מניב המתמחה בשוק הישראלי. החזקותיה הינן בעיקר של בנייני משרדים, מרביתם באזורי הביקוש. תחום המשרדים נחשב לרגיש לנוכח מגיפת הקורונה והחשש של המשקיעים כי יחולו בו שינויים ארוכי טווח עם המעבר לעבודה מהבית. יחד עם זאת, מניות ענף הקניונים בתחום הנדל"ן המניב ספגו פגיעה משמעותית יותר.

 

בסוף אוגוסט האחרון, העריך נתן חץ, בעל המניות העיקרי ומנכ"ל אלוני חץ (14.52%) בשיחת ועידה עם המשקיעים המוסדיים בשוק ההון כי ההשפעות של הקורונה מצומצמות וכי בפועל השפעת המשבר פחותה בהרבה מהחששות.

 

לדבריו, "כשאירוע הקורונה יסתיים בעוד חצי שנה או שנה וחצי, עולם כמנהגו ינהג. זה אירוע כלכלי ויהיה מיתון. בטווח הקצר יכול להיות שתהיה ירידת מחירים בנדל"ן. בטווח הארוך נחזור לצמיחה. ישראל גדלה עם שיעור הצמיחה הגדול בעולם המערבי של 2% בשנה. בסיכומו של דבר, נכון לעכשיו, זה ממש לא כצעקתה".

x