קרנות השתלמות: אנליסט מוביל באוגוסט אבל מור מככב מתחילת השנה
בית ההשקעות אנליסט רשם תשואה של 4.33% באוגוסט בעוד הממוצע היה 3.11%. אולם אם בוחנים את הטבלה מתחילת 2020, מור השיא לא פחות מ־7.9% - פער של 6.5% מהבא אחריו
בית ההשקעות אנליסט מוביל את טבלת תשואות ההשתלמות לאוגוסט 2020 עם התשואה הגבוהה ביותר, 4.33%. הטבלה מסתכמת בתשואה ממוצעת של 2.68% בקרנות הגדולות, המנהלות יותר מ־7 מיליאארד שקל, ושל 2.97% בקרנות הקטנות. את הטבלה נועלת מלמטה חברת הביטוח מגדל, שרשמה בחודש החולף תשואה של 2.36%.
- הציבור לא קופץ על ההזדמנות לשבור את קרנות ההשתלמות
- חוזרים להרוויח: בדקו מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם ביולי
- הלמן אלדובי עבר לרווח - ההכנסות מפעילות הפנסיה צמחו ב-19%
זו הפעם השנייה שמור מופיע בדירוג קרנות ההשתלמות של "כלכליסט", לאחר שהתווסף בחודש שעבר. ביולי ובאוגוסט לא רשם מור תשואות גבוהות, אולם אחד הנתונים הבולטים ביותר מהטבלה הוא התשואה המצטברת שהשיא בית ההשקעות הצעיר ללקוחותיו מתחילת השנה. זו עומדת על 7.9% כאשר הבאה אחריה היא זו של אלטשולר שחם, שעומדת על 1.36% בלבד. עם זאת, אלטשולר שחם עדיין מוביל בתשואה המצטברת לשלוש שנים, עם 18.89%.
מור התחיל את השנה עם חשיפה נמוכה במיוחד למניות ולאג"ח קונצרניות, וכשהקורונה החלה לתפוס נפח אף צמצם חשיפה זו. מפברואר בית ההשקעות החזיק בנזילות גבוהה וחשיפה מוגברת בעיקר לאג"ח ישראליות, גם ממשלתיות וגם קונצרניות סולידיות (בנקים וחברות גדולות בתעשייה).
עם ירידת המחירים באפריל החל להגדיל חשיפה מנייתית כך שניצל באופן מירבי את התיקון בשוק. כמו כן החל להגדיל חשיפה לתחומים מתחזקים כמו אנרגיות מתחדשות וטכנולוגיה. ביולי ואוגוסט נקטו שוב אסטרטגיה של הורדת סיכונים, ועם תחילת ספטמבר שוב הגדילו את החשיפה למניות, מהן 75% בחו"ל ו־25% בארץ.
"באוגוסט חלו עליות חדות בשווקים, הן ברכיב המנייתי בארץ ובעולם והן ברכיב אג"ח חברות בישראל. השוק בארה"ב עלה כ־7% תוך תשואה עודפת לטכנולוגיה. בארץ מדד ת"א־125 עלה בכ־3%, תוך תשואה עודפת למניות ת"א־90", אמר ל"כלכליסט" נועם רוקח, סמנכ"ל השקעות באנליסט. לבית ההשקעות יש השקעה קטנה יחסית בחו"ל (29.40%) - אחוז האחזקות הנמוך ביותר מבין בתי ההשקעות שנבדקו. "ההקצאה שלנו בחו"ל מתמקדת במניות ובאג"ח חברות, ופחות בקרנות השקעה", הסביר רוקח. "ההתמקדות היא בעיקר בשוק האמריקאי, תוך משקל עודף לטכנולוגיה. אם מנטרלים קרנות השקעה ונדל"ן ישיר בחו"ל, השונות לא כל כך גדולה".
רוקח התייחס לשיעור האחזקה הנמוך של אנליסט באפיק המנייתי: "ברמת התמחור הנוכחית של סביבת האג"ח, נדרש רכיב מנייתי כדי לייצר תשואה פנימית לתיק. אנו מנסים לאזן בין מניות כלכלה מסורתית למניות צמיחה".
במבט אל עבר הסגר הקרב אמר רוקח: "לא שינינו אחזקות באופן מהותי בשל הסגר. השפעתו על הכלכלה היא לא כמו בסגר הקודם, והיא מוערכת בפגיעה של כ־1.5% בלבד בתוצר, מה שיביא את התוצר להתכווץ השנה בכ־6%. המניות הגיבו לכך בתחילת ספטמבר ועוברות מימושים, אך זו לא הפאניקה של מרץ".
רוקח הוסיף כי נראה שעד כה, ספטמבר הוא חודש של מימושים במניות הטכנולוגיה, בשל המחירים הגבוהים ותנועה כללית לכיוון מימוש בשוק הישראלי שנובעת מההכרזה על הסגר. לדבריו, "תוצאות הניסויים בחיסונים לקורונה עשויות להשפיע על השוק עד סוף 2020. השפעתן תהיה דומיננטית יותר מהבחירות בארה"ב, ויכולה להקרין על נכסים שנפגעו במשבר".