$
בורסת ת"א

עסקים בעקבות הנורמליזציה - שעון רפואי ישראלי ינטר מחלות וחום לתושבי האמירויות

חברת קארדיאקסנס הישראלית, בה מחזיקה מרחביה אחזקות הציבורית כ-5.67% ממניותיה, חתמה על הסכם עם חברה בדובאי להפצת שעוני ניטור רפואי במדינות המפרץ, תמורת 7.55 מיליון דולר; אלדד שמש, מנכ"ל קארדיאקסנס: "מדינות המפרץ הן שוק טוב. הן עוברות תהליך דיגיטציה נרחב, ומשקיעות בכך כסף רב"; מרחביה המריאה היום בבורסה המקומית ב-23.7%

צלי גרינברג 18:0114.09.20
חברת מרחביה החזקות דיווחה היום (ב') כי חברת קארדיאקסנס (CardiacSense) הישראלית, בה היא מחזיקה 5.67% מהון המניות, חתמה על הסכם בלעדי להפצת שעוני ניטור רפואי עם חברה מדובאי לתקופה של 4 שנים ותמורת 7.55 מיליון דולר. מרחביה זינקה בבורסה היום ב-23.7% בעקבות הדיווח. 

 

יישום ההסכם מותנה בהשגת אישורי ה-CE (תקן אירופאי) או ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) לשעוני הניטור הרפואי של החברה, הפועלת להשיגם לאחר שהשלימה מספר ניסויים קליניים ברמת דיוק של 99% לשעון הניטור.

 

 

אלדד שמש מנכ"ל קארדיאקסנס אלדד שמש מנכ"ל קארדיאקסנס צילום: קארדיאקסנס

 

אלדד שמש, מנכ"ל קארדיאקסנס ומי ששימש כראש תוכנית החלל בחיל האוויר הישראלי, אמר ל'כלכליסט' כי "ההסכם עם החברה בדובאי התחיל מגישושים לא פורמאליים, עוד לפני הודעה הרשמית על הסכם השלום עם איחוד האמירויות. שוק מדינות המפרץ הוא שוק טוב עבורנו, כי אותן מדינות עוברות כיום תהליך דיגיטציה נרחב, גם בהיבטי חינוך, גם ברפואה, וגם בתחומים נוספים, והן משקיעות בכך כסף רב. אבל זה נכון לא רק להם, אלא לכל מדינה כיום שהציבה את הדיגיטציה על סדר יומה".

 

חברות רפואה דיגיטלית רבות האיצו פעילותן בעקבות אירועי הקורונה, אך שמש אומר כי "אירועי הקורונה הם אמנם אלמנט שמפנה תשומת לב גם למוצרי החברה, אבל הוא אינו מרכזי, שכן הוא אירוע לטווח קצר בעולמות הרפואיים, בעוד אנו פונים ל-3 שווקים עיקריים שיישארו עימנו גם אחרי הקורונה: ניטור מחלות כרוניות, הפרעות קצב לב וניטור בבתי חולים. בנוסף, אנו עתידים לצאת לשוק פרקטית רק ברבעון הראשון של 2021, ולרוב בתחומים אלו לא קונים מוצרים שעלותם מגיעה עד 1000 דולר למוצר עוד לפני שהם בשוק. אנו כן מקווים שעד סוף השנה נשלים חוזים נוספים ונחצה את רף 100 מיליון הדולר".

 

 

שעון של קארדיאקסנס שעון של קארדיאקסנס צילום: קארדיאקסנס

 

קארדיאקסנס חתמה השבוע גם על הסכם הפצה דומה בשווייץ תמורת 2.5 מיליון דולר, ושני הסכמים אלו מצטרפים להסכמי ההפצה האחרים עליהם חתמה בשנה האחרונה ושהיקפם עומד על כ-70 מיליון דולר. ביניהם הסכם ההפצה הגדול ביותר של קארדיאקסנס עד כה בגובה 32 מיליון דולר עליו חתמה ביוני האחרון עם חברה הודית.

 

מרחביה אחזקות הציבורית השקיעה בקארדיאקסנס חצי מיליון דולר ב-2017, לפי שווי חברה של 6 מיליון דולר, ומאז השקיעה מאות אלפי דולרים במספר סבבי גיוס נוספים המעמידים את סך השקעתה בחברה בכ-1 מיליון דולר.

 

חברת הדיגיטציה הרפואית פועלת כיום לגיוס של 2 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-70 מיליון דולר (לפני הכסף) לטובת תחילת פיתוח שעתיד להוריד את עלות מערכת הניטור ואת צריכת האנרגיה שלה, כך שתחזיק שבועות בין טעינה לטעינה. החברה צפויה לצאת לסבב גיוס נוסף בתחילת שנה הבאה, במסגרתו תגייס כ-20-30 מיליון דולר לפי שווי שטרם נקבע, אך מוערך בלמעלה מ-100 מיליון דולר, ונועד לאפשר לחברה לצאת לשווקים בארה"ב וסין.

 

קארדיאקסנס מפתחת שעון-יד רפואי לביש לזיהוי וניטור מרחוק של מחלות חום כלליות, הפרעות קצב לב ומחלות כרוניות, ופועלת בשוק הרפואה הדיגיטלית והקהילתית. החברה הוקמה בדצמבר 2009 כחברת 'ספורט טראקר', שניטרה מדדי מתאמני ספורט, ועשתה שינוי כיוון אל העולם הרפואי ב-2015. "החברה בעלת אוריינטציה הנדסית", מסביר שמש "וכל הזמן שיפרנו את ביצועי המוצר עד שהגענו ליכולות מאוד גבוהות. אבל המערכת הפכה יקרה לאחר כל השיפורים, ולכן התאימה רק לתעשיות הצבאית והרפואית. החלטנו להמשיך לכיוון התחום הרפואי".

x