$
שווקי חו"ל

מיוחד לכלכליסט

אבודים בשוק ההון? שבעה אתרים שאתם חייבים להכיר

המשקיעים טובעים מעודף מידע על אפל, טסלה, פייסבוק ושאר חברות הטכנולוגיה שעושות הרבה רעש - אז איפה כדאי למצוא עליהן מידע? התמקדנו עבורכם במספר מצומצם של אתרים בולטים בתחום שמספקים לטעמנו את הסחורה, עם תכנים פשוטים לכל קורא; הסגר ירתק אותנו למחשב הביתי ולנייד בתקופת החגים - הזדמנות למשקיעים מתחילים לצלול פנימה

נועם לנדמן ומיקי גרינפלד 10:5320.09.20

מספר המשקיעים בשוקי ההון בשיראל ובעולם רושם זינוק ככל שעידן הקורונה כאן כדי להישאר. העובדים מהבית, החל"תניקים וגם המובטלים שמתרבים מול מסך המחשב הביתי, מחפשים אחר מניית הזהב (או את הזהב עצמו בתעודות סל וקרנות מחקות) שתביא מעט נחת בדמות תשואה נאה - אולי כבר בתקופת הסגר בחגים.

 

טסלה, אפל ושאר מניות הטכנולוגיה שמחזיקות/מפילות את השווקים מנדבות לא מעט רעש, צלצולים ופיצולים כדי ללכוד אותנו במסחר הכל כך דינמי של ימים אלה. לכן, בזמן שאתם תרים אחר כל מידע שימושי באתרי האינטרנט ובפלטפורמות השונות, אנחנו כאן כדי לסייע לכם למצווא את הכתובות המתאימות שאולי יספקו עבורכם את הגרוש ללירה.

 

 

מומלץ לשלב בין האתרים השונים מומלץ לשלב בין האתרים השונים צילום: Depositphotos

 

למשקיע בעידן הנוכחי קיים עודף מידע שהוא יכול למצוא ברשת ובמובייל האישי שלו, דרך אינספור אתרים ואפליקציות עם מידע בהיקף עצום על האירועים השוטפים בשוקי ההון העולמיים. אנו אספנו כאן רק כמה מהאתרים והאפליקציות הבולטים.

 

אז ככה בקצרה - אתר אינווסטינג מהיר יותר בעדכון שערי המדדים והמניות, CNBC מאפשר גישה נוחה יותר לסקירה יומית של הבורסות העיקריות, מרקטווטצ' מדייק יותר בפרטים (אך שובר את הלב עם כתבות שאליהן אין גישה) ומורנינגסטאר מכוון את המשקיע המתחיל לבחור את המניות הנכונות לטווח הארוך. יאהו פייננס מספק את הניוז השוטף. סיקינג אלפא מפגיז בניתוחים על כל סוגי ניירות הערך פלוס המלצות אנליסטים, עם התייחסות שוטפת ומעמיקה גם למניות קטנות יותר שלא נסקרות באתרי השוק המרכזיים. הגרדיאן ביזנס מציג את בלוג המסחר השוטף הטוב ביותר כיום בשפה האנגלית ומתמקד בעיקר בשוק הלונדוני.

 

וגם, ערוץ הטלגרם של שוק ההון בכלכליסט חוסך לכם זמן יקר, עם טקסטים מעניינים ובשפה קלילה על הנתונים החמים בבורסות ומה שמסביב.

 

 

מניות לטווח הארוך - זה הזמן?

 

1. מורנינגסטאר morningstar – האתר מסייע לאיתור מניות 'בטוחות' להשקעה בטווח הארוך, באמצעות ניתוח פשוט למדי: לדוגמא, מקלידים בשורת החיפוש את מניית אפל והגישה לנתונים העיקריים מופיעים בסרגל שמתחת – למשל מכפיל הרווח ומכפיל הרווח העתידי שאותו צופים אנליסטים האתר (נתון מעניין לא פחות מהמכפיל העכשווי להערכת כדאיות ההשקעה). נתונים חשובים נוספים באתר – רווחים, הכנסות, דיבידנדים ועוד (גם במבט של שנים אחורה שמצביע על המגמה).

 

 

morningstar morningstar

 

ההרשמה לחבילה הבסיסית היא חינמית, אך לחבילה משודרגת - פרימיום, המחיר הוא 199 דולר. החבילה, שנועדה למשקיעים מתקדמים יותר, מאפשרת בין היתר גישה לניתוחי אנליסטים והמלצות שלהם למניות. יחד עם זאת, למשקיע המתחיל תספיק החבילה הבסיסית שתספק לו את הנתונים העיקריים על המניה – ואולי בעתיד ישתלם לו להשתדרג לפרימיום. כך או כך, מדובר באתר שמספק מידע רב על מניות הבורסות העיקריות בעולם (ת"א עוד לא שם).

 

אבל איך בכלל בוחרים מניה מסוימת שנרצה לנתח באתר כמו מורנינגסטאר על מנת לדעת אם כדאי להשקיע בה: אתר finviz מסנן עבורנו מתוך אלפי מניות, למספר מצומצם של עשרות. שוב, מדובר במניות שנרצה להשקיע בהן בטווח הארוך, ולכן, הן אינן נחשבות למניות 'מסוכנות'. על כן, נסנן לפי קריטריונים מחמירים שמצביעים על יציבות, כמו שווי שוק גבוה, צמיחה ברווחים ובהכנסות לאורך השנים האחרונות וכמובן מכפיל רווח נמוך (מתחת ל-35). אגב, מסנן דומה למניות ישראליות קיים ב'כלכליסט': לוחצים על פורטל פיננסי למעלה בצד שמאל ובעמוד הבא גוללים למטה ומגיעים למספר מסננים, ביניהם מסנן מניות.

 

האתרים הפופולאריים 

 

2. באתר ואפליקציית אינווסטינג investing אפשר למצוא (כמעט) כל נתון אפשרי - אך נתחיל בכך שקיים הבדל בניראות האתר לעומת האפליקציה: הכניסה לאפליקציה משגרת את המשתמש היישר לתכל'ס - למדדים והמניות המובילות, סחורות, מט"ח, אג"ח, תעודות סל ועוד. זאת בניגוד לאתר שזורק אתכם היישר לחדשות החמות. רשימת מעקב משלכם אחר מניות קיימת בשתי הפלטפורמות.

 

 

אינווסטינג אינווסטינג

 

בנוסף, נוח מאד לראות מה מתרחש בחוזים על המדדים המובילים - גם באתר וגם באפליקציה. חיסרון קטן, אך די מרגיז - מניות לונדון הוצאו לאחרונה מהאתר והאפליקציה.

 

עוד באינווסטינג, יומן אירועים: מה צפוי היום, השבוע, החודש - כולל חופשות בבורסות, דוחות, הודעות ריבית ונתוני מאקרו עם הסברים מדויקים על הנתונים בלחיצה עליהם. ביומן האירועים מתפרסמות גם תוצאות הנתונים הנ"ל. אך קחו בערבון מוגבל את לוח הזמנים של הדוחות הרבעוניים - לא מעט פעמים איתרנו שגיאות בתאריכים.

 

3. אתר CNBC - מעדכן אתכם באופן שוטף על המתרחש בשוקי ההון בעולם באמצעות מבזקים וכתבות, שנשמרות בצד המסך והגישה אליהן קלה יותר מאשר ב-MarketWatch, שם צריך לעתים לגלול הרבה כדי לאתרן.

 

 

CNBC CNBC

 

כמו כן, האתר מעביר סקירה יומית מלאה על הבורסות לפי אזורים - אירופה, ארה"ב, אסיה. לצד אלה, ישנה גישה גם לסקירה יומית מלאה על סחורות (נפט וזהב), אג"ח ממשלתיות בעולם, ומט"ח. טיפ לסוחרי יום - עדכון המדדים והמניות באתר איטי יותר מאשר באינווסטינג. כמו כן, הנתון שמופיע לא תמיד תואם את השורה התחתונה 'תרתי משמע' שמופיעה מתחת לאותו נתון - ככל הנראה בגלל דיליי.

 

4. מרקטווטצ' MarketWatch - מומחיותו בעיקר במבזקים (לטעמנו מדייק יותר בפרטים מ-CNBC), שבחלקם נבנים והופכים סביב חצי שעה לכתבות (כך גם ב-CNBC). לא לכל כתבה יש גישה ואכן הרבה כתבות העשרה חסומות בפני המשתמש. כמו כן, האתר מסכם עבורכם את השבוע החולף בבורסות העיקריות ובסחורות בכל יום שישי, דקות מהנעילה.

 

 

marketwatch marketwatch

 

 

עוד ניוז, עוד נתונים ו...הבלוג הכי לונדוני

 

5. יאהו פייננס (Yahoo finance): אתר ואפליקציה נוחים מאד לשימוש עם מידע שוטף על מניות, מדדים, מט"ח, קרנות ETF, שערי מט"ח ושערי מטבעות קריפטו – ומידע היסטורי על תנועות בני"ע.

 

הערך המוסף של יאהו פייננס לעומת אתר מידע כמו Investing (או מול אתר אחר שמספק רק ציטוטי מניות, כמו גוגל פיינס) הוא כמובן הניוז השוטף שהוא מספק. אמנם את כלל הנתונים שיש ביהו פייננס יש גם באינווסטינג, כלומר לא צריך אותם לכאורה, אך הערך המוסף הוא בתכנים - כלומר לא מוצאים שם רק נתון של מניה או של קרן ETF למשל, אלא גם את כל הניוז שיצא בנוגע אליה בשעות ובימים האחרונים.

 

 

יאהו פייננס יאהו פייננס

 

אך לא מדובר כאן רק בידיעות עצמן, אלא גם על נוחות השימוש: לכל ציטוט מניה שתפתחו ביאהו פייננס תקבלו מתחת לציטוט לינקים לידיעות האחרונות על החברה שפורסמו באתרי הפיננסים השונים. כאן טמון עוד יתרון חשוב – לרוב מופיעות הידיעות הללו בפורמט של יאהו פייננס, ולפיכך נוכל גם לקבל שם לעתים לשימוש חופשי ידיעות מאתרים סגורים למנויים, כמו בלומברג או סיקינג אלפא.

 

החסרונות: המידע ההיסטורי, למי שחשוב לו, מופיע בנקודות ולא באחוזים. בנוסף, נתוני שווי שוק של החברות הנסחרות לא מתעדכנים תמיד באופן מדוייק – אינווסטינג וגוגל פייננס מספקים מידע טוב יותר בכל הנוגע לשווי שוק.

 

6. סיקינג אלפא (Seeking Alpha): אתר שהוא סוג של מאסט עבור משקיעים רציניים, או לכל הפחות מומלץ מאד. מספק ניתוחים על כל סוגי ניירות הערך, כולל קרנות ETF, על חלוקת דיבידנדים ועל אסטרטגיות השקעה, המלצות אנליסטים ועוד כהנה וכהנה – תוך שיתופי פעולה עם כמה מהאתרים הפיננסיים המובילים בעולם.

 

היתרונות: ניתוחי העומק, סקירת עסקאות בעלי עניין, מידע שוטף מהותי, וחשוב מאד - התייחסות שוטפת ומעמיקה גם למניות קטנות יותר שלא נסקרות באתרי השוק המרכזיים.

 

 

סיקינג אלפא סיקינג אלפא

 

חסרונות: רוב החומר השוטף באתר פתוח, אך חלק גדול מהניתוחים מחייב רישום בתשלום למנוי פרמיום (עלות של כ-30 דולר לחודש עם הנחה משמעותית בתשלום לשנה מראש).

 

7. גרדיאן ביזנס (guardian business): מעבר לאיכות הכוללת של הגרדיאן, באתר ובאפליקציה, הוא מספק למשקיעים מדי יום את בלוג המסחר השוטף הטוב ביותר שיש כיום באנגלית. כמעט כל מה שרלבנטי לשוק של לונדון מסוקר בבלוג המצויין, המסקרן והמקיף הזה.

 

היתרונות: בבלוג שוק של הגרדיאן תוכלו למצוא, לצד עדכונים על אירועי המניות והקרנות, בין היתר את המידע הבא: ציטוטים נרחבים בסקירות אנליסטים וכלכלנים, כולל הפניות למתעניינים במידע הרחב; אינספור ציוצי טוויטר של שחקנים בשוק – אנליסטים, כלכלנים, עיתונאים ועוד כהנה וכהנה; התייחסות לכל עדכוני המאקרו בבריטניה ובאירופה; סיפורים ואנקדוטות משיקים לענייני השוק אך לא נוגעים לו ישירות.

 

 

גרדיאן ביזנס גרדיאן ביזנס

 

החסרונות: הדגש הוא כמובן על השוק של לונדון ועל כלכלת בריטניה. שאר הנושאים (שוקי אירופה וניו יורק, שוק הסחורות, מאקרו עולם, ועוד) יזכו להתייחסות בדרך כלל רק כשמדובר בסיפור חשוב מאד או מעניין מאד או נוגע בעקיפין לשוק הבריטי.

 

ועוד אחד לבונוס - ערוץ שוק ההון של 'כלכליסט' בטלגרם: שם תוכלו למצוא עדכונים תוססים על המתרחש בוול סטריט ובשאר שוקי העולם העיקריים (וגם על בורסה אחת לא כל כך מרכזית - בורסת ת"א). הערוץ מגיש לכם את יום המסחר מתחילתו באסיה, דרך אירופה ועד וול סטריט אחה"צ ובערב, בשפה קלילה, ידידותית ותמציתית יותר - ולמעשה חוסך לכם זמן.

 

 

ערוץ הטלגרם - שוק ההון של כלכליסט ערוץ הטלגרם - שוק ההון של כלכליסט

 

מאפיין נוסף וחביב של הערוץ - חלק מהעדכונים פונים גם אל נושאים המתקשרים בעקיפין לשוקי ההון, בין אם מדובר על עדכונים טכנולוגיים באפל ואמזון למשל, או סכסוכים שונים בין טראמפ לכל העולם, בפרט סין, שמשפיעים גם על הבורסות.

 

צוות 'כלכליסט' מאחל לציבור הקוראים חגים שמחים בניחוח סגר קליל ופורה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x