התיקון בשווקים הקפיץ ב-251% את רווחי הפניקס ברבעון השני
חברת הביטוח סיימה את הרבעון עם רווח של 748 מיליון שקל - תיק הנוסטרו של החברה צמח ביותר מ-400 מיליון שקל מתחילת השנה; משבר הקורונה שחק את ההכנסות מפרמיות ב-11% ברבעון השני - אלה הסתכמו ב-3.96 מיליארד שקל; נכון לסוף הרבעון מנהלת הפניקס נכסים בהיקף של 213 מיליארד שקל - בדומה לתחילת 2020
התיקון החד בשוק ההון הקפיץ את רווחי הפניקס ל-748 מיליון שקל ברבעון השני, יותר מפי 3 לעומת הרבעון המקביל, אז עמד הרווח על 213 מיליון שקל - עלייה של 251%. בסיכום המחצית הראשונה של השנה, שכללה גם את המפולת בשוק ההון הפניקס רשמה רווח של 171 מיליון שקל לעומת 596 מיליון שקל במחצית המקבילה.
8:40 - דוחות הפניקס: ההכנסות ברבעון השני עמדו על 6.6 מיליון שקל, מול 4.7 מיליון שקל ברבעון המקביל, הרווח הכולל עמד על 748 מיליון שקל, לעומת 213 מיליון שקל ברבעון המקביל.
עיקר הרווחים ברבעון השני הגיעו מפעילות הנוסטרו. לאחר שברבעון הראשון הסב הנוסטרו לחברה הפסד של 550 מיליון שקל, ההפסד התאפס כמעט לחלוטין נכון לסוף הרבעון השני, ונכון להיום החברה אף עומדת הפניקס עם עלייה של מעל 400 מיליון שקל בשווי תיק הנוסטרו. התוצאות הללו הושגו בעיקר מכיוון שהפניקס איתרה הזדמנויות השקעה בשיא תקופת הפאניקה בשווקים ובעיקר בשוק האג"ח הקונצרניות, שספג ירידות חדות, וכך הצליחה לרשום על ההשקעה בהן רווחים נאים תוך זמן קצר.
העליות בשווקים צמצמו את ה"בור בדמי הניהול" (היכולת לגבות דמי ניהול משתנים) מ-517 מיליון שקל בסוף הרבעון הראשון ל-296 מיליון שקל בסוף הרבעון השני, ונכון להיום עומד "הבור" על 86 מיליון שקל בלבד. ההתאוששות בשווקים התבטאה גם במצבת ניהול הנכסים של הפניקס שצמחה ברבעון האחרון, ועומדת נכון להיום על 213 מיליארד שקל, כמעט כמו היקף הנכסים בתחילת השנה.
אשר לפעילות השוטפת, נראה כי הרבעון השני הושפע ממשבר הקורונה ומיציאת עובדים לחל"ת. סכום הפרמיות ברבעון השני ירד ב-11% לעומת הרבעון המקביל ועמד על 3.96 מיליארד שקל. עיקר הירידה בלטה בתחום הגמל שם צנחו ההכנסות ב-27% ברבעון השני ל-467 מיליון שקל. הירידה נבעה בעיקר בשל יציאת עובדים לחל"ת, והפסקת הפקדות הפנסיה שלהם. לעומת זאת בפעילות הפנסיה הצליחה הפניקס לרשום עלייה של 4.5% בהכנסות ל-1.04 מיליארד שקל, שנבעו מצמיחת החברה בתחום, ועל אף יציאת עובדים לחל"ת.
גם בביטוחי בריאות רשמה החברה ירידה בהכנסות: פרמיות ביטוח הבריאות עמדו על 667 מיליון שקל, סכום המשקף ירידה של 16% בהשוואה לרבעון המקביל. הירידה נבעה מהפסקת פעילות ביטוח נסיעות חו"ל בעקבות משבר הקורונה, וכן בשל מעבר הביטוח הסיעודי של קופת החולים מאוחדת למנורה.
הפניקס ביצעה תכנית התייעלות ברבעון האחרון שכללה פיטורי 350 עובדים, 10% מכוח האדם שלה. בחברה מציינים כי תכנית זו צפויה להביא לחיסכון שנתי בהוצאות של 150 מיליון שקל. ברבעון השני שמרה החברה על יציבות בשורת ההוצאות שעמדו על 323 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל - ההוצאות כללו גם את תכנית הפיטורים שהייתה כרוכה בפיצויים מוגדלים.
מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מסר בעקבות הדוח: "אנו מתחילים לראות תוצאות ראשוניות של מימוש אסטרטגיה להגדלת הסינרגיה ושיתופי הפעולה בין חברות הקבוצה, דבר שהביא לצמיחה ושיפור הרווחיות גם בחברות המוחזקות".