ארמקו, מאחוריך: אנט גרופ במירוץ להנפקה הציבורית הגדולה בהיסטוריה
זרוע הפינטק של עליבאבא השולטת בשוק התשלומים במובייל בסין, הגישה בקשה להנפקה כפולה בהונג קונג ובבורסת סטאר בשנגחאי; באנט מקווים לגייס 30 מיליארד דולר; לפי מקורבים לחברה, שווי השוק שלה עשוי להגיע ליותר מ-200 מיליארד דולר
- אחרי טיקטוק, טראמפ מאיים על עליבאבא
- ג'ק מא מכר מניות עליבאבא ב-8.2 מיליארד דולר
- עליבאבא: בכיר פוטר לאחר שהואשם במינוי קרובים וקבלת טובות הנאה
זו תהיה ההנפקה הראשונה שתתבצע בו זמנית בהונג קונג ובסטאר מרקט, שהושקה לפני שנה, והיא תעזור לחזק את מעמדה של הונג קונג כשוק בינלאומי להנפקות. במקביל, תחזק את מעמדה של בורסת סטאר.
אנט, הנחשבת לחד קרן (חברה לא ציבורית עם הערכת שווי של מעל מיליארד דולר) בעל השווי הגבוה בעולם, לא חשפה בתשקיף שפרסמה את גודל ההנפקה, לוח הזמנים המתוכנן או פרטים מרכזיים אחרים.
אמנם באנט סרבו להגיב על פרטי ההנפקה, אך גורמים המעורים בנושא טענו בעבר כי ההנפקה הכפולה תתבצע באוקטובר ועשויה להעניק לחברה שווי של מעל 200 מיליארד דולר. לפי המקורבים, בחברה מתכננים לגייס מעל ל-20 מיליארד דולר מההנפקה, אך הם יכלים להגיע ל-30 מיליארד דולר אם תנאי השוק יאפשרו זאת.
במקרה כזה, זו תהפוך להיות ההנפקה הציבורית הגדולה בעולם, מאז שחברת הנפט הסעודית ארמקו גייסה בדצמבר 29.4 מיליארד דולר, ובכך עקפה את השיא שקבעה עליבאבא הסינית, שגייסה 25 מיליארד דולר ב-2014.
לפי אחד המקורבים שביקש להישאר בעילום שם, באנט מתכננים לגייס בין 10%-15% מהמניות. בסבב גיוס הון שערכה ב-2018 הערכת השווי של החברה עמדה על 150 מיליארד דולר. באותו סבב גיוס הון השתתפו משקיעים גדולים כמו וורבורג פינקוס וטמאסק הולדינגס (Temasek Holdings). בחברה מתכוונים להשתמש בהכנסות מההנפקה כדי להרחיב את מאגר המשתמשים שלה ואת שירותי התשלומים בין המדינות, וכן להרחיב את יכולות המחקר והפיתוח.
על פי התשקיף, הכנסות החברה במחצית הראשונה של השנה עמדו על 72.5 מיליארד יואן (10.5 מיליארד דולר), עלייה של קרוב ל-40% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח זינק באותה תקופה כמעט פי 12 ל-21.9 מיליארד יואן 3.2 מיליארד דולר).
הנתונים מצביעים על כך שאנט, ש-33% ממנה הם בבעלות עליבאבא והיא בשליטת מייסד ענקית המסחר המקוון ג'ק מא, הייתה חסינה להשלכות הקורונה. העסק המרכזי של אנט הוא עליפיי, השחקנית המובילה בשוק תשלומי המובייל בסין, המגלגל 430 טריליון יואן (62 טריליון דולר), כך לפי חברת המחקר Qianzhan. לעליפיי יש 711 מיליון משתמשים חודשיים, נכון לחודש יוני, ונפחי התשלומים עמדו על 17 טריליון דולר בסין.