רשות ני"ע בארה"ב פתחה בחקירה נגד "נטפליקס הסינית"
לפי החשד, iQiyi ניפחה את ההכנסות שלה בעד 44%; עוד נטען כי החברה דיווחה על מספר משתמשים והוצאות הגבוהים מהמציאות
- חברות סיניות על הכוונת: נאסד"ק תקשיח את רף הכניסה למדד
- ארה"ב דורשת מהסינים שקיפות - או שייפרדו לשלום מוול סטריט
- חברות סיניות יימחקו מהבורסות בארה"ב אם לא יעמדו בכללי החשבונאות האמריקאיים
החקירה נפתחה בעקבות דיווח מאפריל על ידי וולפאק ריסרץ' (Wolfpack Research), שמגדירה עצמה כ"חברת מחקר וביצוע בדיקות נאותות". החברה האשימה את iQiyi בהונאה וניפוח הנתונים.
ב- iQiyi טענו כי רשות ני"ע "מחפשת להשיג מסמכים פיננסיים ותפעוליים מסוימים החל מה-1 בינואר, 2018 וכן מסמכים הנוגעים לרכישות מסוימות והשקעות שזוהו בדו"ח שפרסמה באפריל 2020 חברת וולפאק ריסרץ', המחזיקה בעמדות שורט".
ההאשמה העיקרית היא שהחברה הסינית ניפחה ב-2019 את ההכנסות שלה בסביבות 8 מיליארד יואן (1.13 מיליארד דולר) ל-13 מיליארד יואן (1.98 מיליארד דולר), כלומר ב-27%-44%. בוולפאק טענו עוד כי החברה דיווחה על מספר משתמשים והוצאות הגבוהים מהמציאות.
מניית החברה הנסחרת בנאסד"ק נפלה ב-18% לאחר הפרסום על החקירה.
החקירה הנוכחית מגיעה על רקע ביקורת מוגברת על חברות סיניות הנסחרות בארה"ב לאחר שערוריית לאקין קופי מתחילת השנה. החברה הסינית הודתה כי פברקה את נתוני המכירות עבור 2019. בעקבות זאת, היא הוסרה מהמסחר בנאסד"ק ביוני.
ב-2018 פוצלה iQiyi מענקית החיפוש הסינית באידו בהנפקה ציבורית ראשונה (IPO) בארה"ב שגייסה מעל 2.2 מיליארד דולר. באידו, הנסחרת גם כן בארה"ב, היא בעלת אחזקה גדולה בחברת הסטרימינג. באידו מתמודדת עם תחרות גוברת בסין בתחומים מרכזיים כמו מנועי חיפוש ופרסום, כך ש- iQiyi הפכה להיות חלק מרכזי בתחזית הצמיחה שלה.