הפסדי אשראי הפילו ב-85% את רווחי פועלים ל-133 מיליון שקל
הבנק ביצע ברבעון השני הפרשה של 1.128 מיליארד שדקל להפסדי אשראי, בשל המכה הכלכלית הקשה של הקורונה במשק לצד הפגיעה האפשרית ביכולות ההחזר של הלקוחות; התשואת להון נחתכה ל-1.4% בלבד - מול 9.3% ברבעון המקביל בשנה שעברה; פועלים העמיד הלוואות של 3.8 מיליון שקל במסגרת הקרן להלוואות בערבות מדינה - 78% מהסכום לעסקים קטנים
הפרשת ענק להפסדי אשראי בשל משבר הקורונה מפילה את רווחי בנק הפועלים ב-84.7% ברבעון השני ל-133 מיליון שקל - בהשוואה ל-871 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התשואה להון נחתכה ל-1.4% בלבד - לעומת 9.3% ברבעון השני של 2019. פועלים הוא הראשון מבין הבנקים הגדולים המפרסם את הדוח המסכם של הרבעון השני.
- הבנקים יפרישו ברבעון השני כ־3 מיליארד שקל להפסדי אשראי
- HSBC: נפריש השנה עד 13 מיליארד דולר על הפסדי אשראי
- רווחי ישראכרט צנחו ב-86% ברבעון בשל עלייה בהפרשות להפסדי אשראי
הבנק ביצע הפרשה של 1.128 מיליארד שקל להפסדי אשראי - זהו סכום גבוה גם ביחס להפרשות תחת סעיף זה מהרבעון הקודם, שעמדו על 757 מיליון שקל. העלייה ממחישה את השפעת הגל השני על המשק ואת החשש של הבנק מחוסר היכולת של לקוחותיו לעמוד התחייבויותיהם. בנק ישראל העביר לאחרונה לבנקים מסר, כי הוא מצפה להפרשה גבוהה בדוחות הרבעון השני בעקבות החמרת המשבר הכלכלי.
שיעור ההפרשה להפסדי אשראי עמד על 1.49% מסך תיק האשראי, וזאת לעומת שיעור הפרשה של 0.4% ברבעון המקביל. עיקר ההפרשה הייתה מסוג הפרשה קבוצתית 806 מיליון שקל, קרי הפרשה הנובעת מהחמרה במצב הכלכלי, ולא מבעיות של לקוחות ספציפיים. "ההפרשה על רקע התמשכות המגיפה ועוצמתה ופגיעתה בענפי המשק השונים, ולנוכח אי הוודאות הגבוהה הקיימת לאור השפעות נגיף הקורונה על המצב במשק, וכן לאור הצורך לבנות עתודה להפסדי אשראי אפשריים בעתיד", נכתב בהודעת הבנק.
ההכנסות מריבית נטו ירדו ל-2.16 מיליארד שקל, בהשוואה ל-2.46 מיליארד שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. מדוחות הבנק עולה כי פועלים הגדיל את הפעילות בתחום המשכנתאות, אך מנגד צמצם פעילות באשראי למשקי בית: תיק המשכנתאות צמח ב-5% מתחילת השנה ל-94 מיליארד שקל, ואילו האשראי הצרכני ירד ב-7% ל-38.4 מיליארד שקל.
בנק הפועלים נטל חלק בקרן להלוואות בערבות מדינה שנפתחה בעקבות המשבר, ומהנתונים שפרסם היום עולה כי הבנק העמיד הלוואות בהיקף של כ-3.8 מיליארד שקל במסגרת הקרן, כ-78% מהסכום ניתן לעסקים קטנים וזעירים, ו-22% נוספים לעסקים בינוניים וגדולים.
עוד מציינים בבנק הפועלים כי בעקבות המשבר החליטו להאיץ את תכנית ההתייעלות בבנק. במסגרת התכנית המקורית הוחלט כי 900 עובדים יפרשו מהבנק בשנים 2020-2022, אלא שבעקבות המשבר הוחלט להקדים את קצב היישום.