שניים מנציגיו של אלשטיין התפטרו מדירקטוריון שופרסל, דווקא היו"ר נשאר
הרכב הדירקטוריון ברשת הסופרמרקטים משתנה לאחר שדסק"ש שבשליטת אדוארדו אלשטיין מכרה את יתרת אחזקותיה בחברה ויצאה ממנה; ברקע טענות על הצטננות היחסים בין היו"ר מאוריסיו ביאור לאלשטיין, ייתכן שביאור ינסה להיבחר לכהונה נוספת
היציאה של דיסקונט השקעות (דסק"ש) מהאחזקות בשופרסל, גוררת שינויים בהרכב דירקטוריון של רשת המזון הגדולה בישראל.
- "מכירת שופרסל היא פגיעה חמורה בדסק"ש ובנושים"
- מעזרא ועד ויזל: מי עשוי ללטוש עיניים לשופרסל?
- השליטה בשופרסל עוברת לציבור: אלטשולר שחם רכשה מניות בחצי מיליארד שקל
הבוקר התפטרו שניים מבין שלושת נציגיו של אדוארדו אלשטיין, בעל השליטה בדסק"ש, מדירקטוריון שופרסל. המתפטרים הם דיאנה אלשטיין דן, אחותו של אדוארדו אלשטיין שהיה עד לאחרונה מחזיק המניות הגדול בשופרסל, וכן דורון כהן, מנכ"ל דסק"ש המשמש דירקטור מטעמה של החברה.
דווקא יו"ר שופרסל מאוריסיו ביאור, המכהן גם הוא מטעם דסק"ש, לא צפוי להתפטר, ונערך להשלים את כהונתו עד סופה בסוף השנה הנוכחית. מדובר בהחלטה שאינה מובנת מאליה, בעיקר נוכח התפטרותם של שני הנציגים האחרים של דסק"ש. בשנה החולפת טענו בסביבת ביאור ואלשטיין כי היחסים בינהם הצטננו ויתכן שביאור מבקש לחזק תפיסה זו ולאפשר לעצמו לפעול בחודשים הקרובים בקרב המוסדיים במטרה להיבחר לכהונה נוספת, בין היתר בכדי לא לטלטל את החברה בתקופת משבר הקורונה.
בשופרסל סירבו להשיב על השאלה האם בכוונתו של ביאור להתפטר, ומסרו "אין לנו מה להוסיף מעבר למה שדווח בדיווחי החברה לבורסה".
ביאור מעניק לשופרסל בשנתיים האחרונות שירותי יו"ר בהיקף משרה של 40%. לפני שנתיים אישרה האסיפה הכללית של שופרסל כי עלות העסקתו תעמוד על 1.8 מיליון שקל בשנה. זאת לעומת עלות שכרו של היו"ר הקודם ישראל ברמן שהסתכמה במיליון שקל ב-2017 וכן לעומת עלות שכרו של היו"ר שקדם לו, רפי ביסקר, שעמדה על 1.2 מיליון שקל בשנה.
עלות העסקתו של ביאור ב-2019 הסתכמה ב-2.54 מיליון שקל, כולל השלמת תשלום על חצי מ-2018, אז נכנס לתפקיד, 916 אלף שקל תשלום מבוסס מניות ו-56 אלף שקל החזר הוצאות.
בעקבות התפטרותם של אלשטיין דן ושל כהן, יוכל דירקטוריון שופרסל למנות שני דירקטורים חדשים או להמתין לאסיפה השנתית. אם ימונו דירקטורים, הם יוכלו לכהן בחודשים הקרובים, אבל יידרשו לעבור באסיפה השנתית אישור להמשך כהונתם.
לפני כשבועיים, מכרה דסק"ש את יתרת אחזקותיה (26%) בשופרסל. אלטשולר שחם היתה הרוכשת הגדולה במכירה של דסק"ש, כשרכשה מניות של שופרסל בכחצי מיליארד שקל, לצד גופים מוסדיים נוספים.
מכירת המניות היתה הצעד האחרון של דסק"ש בהתנתקות משופרסל, אחרי שב־2018 מכרה החברה 16.7% מהמניות ולאחר מכן 7% נוספים, וירדה מאחזקה של 49.5% ל־26%. המכירות סייעו לה לרשום רווח הון עצום של 800 מיליון שקל.
מכירת חבילות המניות הראשונות הורידו את אלשטיין ודסק”ש ממעמד של בעל שליטה, למרות שנותר בפועל עם יכולת שליטה, דרך ביאור שהיה מצוות הרכישה של אלשטיין את השליטה באי.די.בי.