$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

ביו ונטוס מקבלת אופציה לרכישת קרטיהיל מכפר סבא בכ-250 מיליון דולר

יצרנית המכשור הרפואי האמריקאית תשקיע 20 מיליון דולר בחברת הביומד הישראלית ותקבל אופציה לרכישת מלוא מניותיה. קרטיהיל פיתחה שתל המיועד לתיקון פגיעות סחוס המופק מאלמוגים. המוצר שלה מאושר לשיווק באירופה וכבר טופלו בו אלפי חולים

גולן חזני 22:0415.07.20

יצרנית המכשור הרפואי ביו-ונטוס האמריקנית עושה צעד משמעותי לקראת רכישת אחת מחברות הביומד המסקרנות בארץ. מדובר בקרטיהיל, שפיתחה שתל המיועד לתיקון פגיעות סחוס המופק מאלמוגים. המוצר כבר מאושר לשיווק באירופה וכבר טופלו בו אלפי חולים. 

 

ל"כלכליסט" נודע כי ביו-ונטוס תשקיע כ-20 מיליון דולר בגיוס פרטי של קרטיהיל שהסתיים היום, ותקבל אופציה לרכישה של מלוא מניות החברה המוחזקות בידי בעלי המניות האחרים לפי שווי של כ-250 מיליון דולר.

 

ביו ונטוס השקיעה לפני שנתיים 2.5 מיליון דולר בקרטיהיל, והיא מהמשקיעים הקטנים יחסית בחברה. משקיעים אחרים הם אלרון (29%) מקבוצת אי.די.בי שמנייתה עלתה היום במסחר בבורסה בת"א ב-5%, קרן אקסלמד של אורי גייגר ומורי ארקין (20%), קרן איי-מון של מריוס נכט (15%), ג'ונסון אנד ג'ונסון (10%) אקסס מדיקל וונצ'רס ופרגרין ונצ'רס. 

(אילוסטרציה) (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

ביו-וונטוס מפתחת ומשווקת מוצרים אורטוביולוגיים לריפוי עצמות, השתלת עצם ודלקת מפרקים ניוונית בברך. החברה מעסיקה 660 עובדים ברחבי העולם ומניבה הכנסות שנתיות של כ-250 מיליון דולר, על פי אתר האינטרנט שלה.

 

הסכום שגייסה קרטיהיל אמור לממן את החברה עד להשלמת ניסוי המעקב במוצר המוביל שלה וקבלת אישור שיווק ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) - תהליך שצפוי להימשך שלוש שנים. קרטיהיל, שמעסיקה 40 עובדים ופועלת מכפר סבא, הוקמה ב-2009 על בסיס עבודת התזה של ד"ר ניר אלטשולר, שהוא כיום מנכ"ל החברה, ופרופ' רזי וגו מאוניברסיטת בן גוריון שהדריך אותו.

 

קרטיהיל פיתחה את המוצר A-gil לטיפול בשחיקת סחוס. מדובר בחתיכה זעירה של אלמוג שמושתלת לעצם הברך ועליה צומח סחוס טבעי. החברה הפסיקה, בהמלצת ועדה חיצונית, את הניסוי הקליני השלישי לאחר שניתוח תוצאות הביניים שנעשה לאחר שגויסו 250 חולים גילה שיש סבירות של 95% לפחות להצלחה בניסוי.

 

קרטיהיל עברה לשלב המעקב שנמשך שנתיים מגיוס החולה האחרון לניסוי הקליני. קרטיהיל גייסה עד כה 50 מיליון דולר כשבסבב האחרון ב-2017, היא גייסה 18 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר (אחרי הכסף).

 

החברה בחנה גיוס בנאסד"ק, אבל החליטה בסופו של דבר לבצע את עיסקת ההשקעה והאופציה למכירה לביו-ונטוס. האופציה היא הן של ונטוס לחייב את בעלי המניות למכור לה, והן של בעלי המניות לחייב את ביו ונטוס לרכוש מהם את מניותיהם.

x