אדם נוימן משקיע 10 מיליון דולר ועובר מחללי עבודה לכלי רכב
מייסד WeWork נכנס לחברת כלי הרכב השיתופיים גו טו גלובל תמורת 33% ממניותיה. יוסי בן שלום, יו"ר שגריר: "השוק נתן לשגריר דיסקאונט בגלל האחזקה בחברה־הבת, שכעת קיבלה שווי של 30 מיליון דולר, והתזרים שלה משתחרר לכיוונים אחרים"
אדם נוימן, מייסד ענקית חללי העבודה WeWork, השקיע 10 מיליון דולר בחברת המכוניות השיתופיות גו טו גלובל (GO TO GLOBAL, ובשמה הקודם car 2 go ואוטותל), תמורת 33% ממניותיה. החברה־האם (81.67%), קבוצת שרותי הרכב שגריר, תיוותר עם 54.19%, ויתר המניות יוחזקו על ידי עובדי החברה והמייסדים.
- דיווח: IBM עוזבת את בניין WeWork בניו יורק שבבעלות נוימן
- חברת WeWork תובעת את סופטבנק ב-3 מיליארד דולר
- אדם נוימן תובע את סופטבנק על הפרת הסכם לרכוש ממנו מניות בשווי 3 מיליארד דולר
נוימן צפוי לקחת חלק פעיל בחברה ולמנות בה דירקטור מטעמו. השקעתו משקפת לחברה שווי של 30 מיליון דולר אחרי הכסף. בנוסף הומרה הלוואת בעלים של שגריר ושל בעלי מניות נוספים בגובה 9 מיליון דולר, לפי אותו שווי.
בחודש וחצי האחרונים נוהל המשא ומתן עם נוימן ונערך סבב גיוס לחברה. יוסי בן שלום, יו"ר שגריר המיודד עם נוימן, הכיר לו את החברה ונוימן אף תרם לעמותת רעים שבן שלום מלווה כיו"ר. מאז החלה שגריר להיסחר ב־2016 היא עלתה ב־90%, אך צנחה ב־55% משווי השיא בנובמבר 2017, 195 מיליון שקל.
אדם נוימן | צילום: גטי אימג'ס |
מאז החלה שגריר להיסחר ב־2016 היא עלתה ב־90%, אך צנחה ב־55% משווי השיא בנובמבר 2017, 195 מיליון שקל. "בשנים האחרונות שוק ההון נתן לשגריר דיסקאונט בגלל האחזקה בגו טו גלובל", אמר בן שלום ל"כלכליסט". "כעת החברה קיבלה שווי של 30 מיליון דולר, שהוא בוודאי טוב יותר מהשווי השלילי שניתן לה בעבר. שגריר תמכה כלכלית בחברה, ובכך נמנע ממנה לעשות עם הכסף דברים אחרים, כמו לחלק דיבידנד או להשקיע בפעילויות אחרות, וכעת התזרים משתחרר.
בסופו של דבר הצלחנו להביא משקיע בסדר גודל של אדם נוימן, וזו הוכחה לאמונה שלנו בחברה למרות הביקורות. נוימן מביא ערך מוסף בהבנה שיווקית מעמיקה, בהכרות וניסיון בתחום השיתוף, ובהיכרות רחבה עם גורמים בחו"ל. הוא בוודאי ייצר לחברה חשיפה בסדר גודל אחר מזה שקיבלה עד עתה".
נוימן הקדים להיכנס להשקעה בחברת הגיימינג הישראלית מונאקטיב, שקרן אינסייט האמריקאית נכנסה אליה כמשקיעה בינואר האחרון לפי שווי של 1.25 מיליארד דולר. מתחילת 2020 מונאקטיב צמחה ב־50% במספר השחקנים וב־30% בהכנסות, והיא צופה כי עד סוף השנה אלה יגיעו ליותר מ־800 מיליון דולר.
חברה נוספת שנוימן מושקע בה כבר מ־2018 היא EquityBee, שמאפשרת לעובדים לקבל מימון עבור רכישת האופציות שלהם כשהם עוזבים חברות שבהן עבדו. החברה פיתחה פלטפורמה לחיבור בין עובדים בעלי אופציות בסטארט־אפים לבין משקיעים.
גו טו גלובל הוקמה ב־2008 ופועלת ב־10 ערים בישראל ובאי מלטה. החברה, שמעסיקה 160 עובדים, סיימה את 2019 עם הכנסות של 13.6 מיליון דולר והפסד של 2.72 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות של 11.3 מיליון דולר והפסד של 3.21 מיליון דולר ב־2018.
גיל לייזר, מנכ"ל החברה מאז 2015, אמר "לכלכליסט": "ההשקעה מכוונת לפעילות שנקים בעיר נוספת באירופה, ואחריה קל יותר להתרחב למדינה כולה. עם אדם נהפוך לשחקן משמעותי באירופה בחמש השנים הקרובות. סביר שנמשיך בגיוס נוסף בסוף 2020, שגובהו ייקבע בהתאם למדינת היעד ומודל הפעילות בה".על הפסדי החברה המתמשכים אמר לייזר: "אנו חברה צומחת. כשנה מאז שנכנסתי לחברה היא הכניסה כ־4.2 מיליון דולר ואת 2019 היא סיימה עם כ־13.5 מיליון דולר. מתוך 12 הפעילויות שלנו, שש הוותיקות כבר רווחיות".
גו טו גלובל נפגעה מסגר הקורונה, אך לאחר מכן דווקא חלה עלייה של 12%-10% בביקושים במאי־יוני. "מי שעד היום נסע בתחבורה ציבורית מעדיף להשתמש בשירותים שלנו שמאפשרים ריחוק חברתי. בנוסף, אלה שהחזירו את רכבי הליסינג או ויתרו על רכב בשל ההוצאה, עברו לשירותי החברה", מסביר לייזר.