גרוע מהתחזיות: כלכלת סינגפור התכווצה ביותר מ-40%
עיר המדינה נכנסה למיתון, לאחר שהתוצר המקומי רשם ירידה במשך שני רבעונים רצופים; ההערכות שפירסם משרד המסחר והתעשייה בסינגפור גרועות מתחזיות האנליסטים, שצפו ירידה של 37.4% בתמ"ג ברבעון השני לעומת הרבעון הקודם
- קרן המטבע מזהירה: המשבר הנוכחי "לא דומה למשהו שהעולם ראה לפני כן"
- הקדחת הזו דווקא אוהבת סגר - והיא מתפרצת בדרום-מזרח אסיה
- למרות הקורונה: מי עשוי להיות שוק המניות המנצח בעשור הבא?
ההערכות של הממשלה לנתוני התמ"ג גרועות מתחזיות האנליסטים, שציפו לירידה של 37.4% לעומת הרבעון הקודם.
מיתון מוגדר באופן טכני כשני רבעונים רצופים של התכווצות בתוצר. ברבעון הראשון של השנה סינגפור דיווחה על ירידה של 3.3% בתמ"ג לעומת הרבעון הקודם. בהשוואה לרבעון השני של השנה שעברה, כלכלת סינגפור התכווצה ב-12.6%. גם במקרה זה הנתונים פספסו את התחזיות שציפו לירידה של 10.5%.
ההידרדרות בביצועים הכלכליים ברבעון השני נבעה בעיקרה מהטלת סגר חלקי והגבלות נוספות במטרה לבלום את התפשטות הקורונה.
ההגבלות, שהוטלו החל מאפריל, כללו סגירת מרבית מקומות העבודה, מלבד עבודות שהוגדרו כחיוניות, וסגירה זמנית של בתי הספר. ההגבלות היו בתוקף במשך מרבית הרבעון השני, והממשלה החלה בהקלות רק בתחילת יוני.
ההגבלות פגעו בעסקים שתלויים בצריכה המקומית, זאת בעוד שהביקוש לייצוא הסינגפורי נחלש גם כן בשל הקורונה.
מהנתונים שפרסמה הממשלה עולה כי סקטור הבנייה צנח ב-54.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד בעוד שסקטור הייצור דווקא התרחב ב-2.5%.
סינגפור מונה 5.7 מיליון תושבים, ומספר הנדבקים בעיר המדינה הוא מהגבוהים באסיה, כך לפי הנתונים שאספו באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. הרשויות דיווחו על 46 אלף חולים מאומתים ו-26 מתים.
בתגובה למשבר, השיקה הממשלה עד כה ארבע תוכניות תמריצים בשווי כולל של 100 מיליארד דולר סינגפורי (70.4 מיליארד דולר), וזאת במטרה לתמוך בעסקים ובמשקי הבית שנפגעו בצורה הקשה ביותר מהקורונה.