חברת פצלי השמן צ'סאפיק מבקשת הגנה מפשיטת רגל - חייבת 9 מיליארד דולר
צ'סאפיק שנוסדה ב-1989 ונחשבת לאחת החלוצות בתחום הפצלים, מדווחת שהגיעה להסדר עם הנושים לקיצוץ 7 מיליארד דולר מהחוב וכי בכוונתה להמשיך לפעול כרגיל במהלך תהליך פשיטת הרגל. מניית החברה צללה ב-93% מתחילת השנה
החברה מסרה כי הגיעה להסדר עם הנושים לקיצוץ 7 מיליארד דולר מהחוב וכי בכוונתה להמשיך ולפעול כרגיל במהלך תהליך פשיטת הרגל.
- משרדי האנרגיה והסביבה משביתים לכיל את תחנת הכוח שפועלת על פצלי שמן
- משרד האנרגיה נתן לשותפות רא"מ אישור תגלית למיזם פצלי השמן במישור רותם
- חברת פצלי השמן רא"מ גייסה 28 מיליון שקל בבורסה
צ'סאפיק נחשבת לאחת החלוצות בתחום הפצלים - השיטה שמעוררת את זעמם של הפעילים הסביבתיים. היא מצטרפת כעת ליותר מ-200 יצרניות נפט נוספות שהגישו בחמש השנים האחרונות בקשות להגנה מפני פשיטת רגל. מגמה זו צפויה להמשיך ולהתרחב לנוכח השפעות התפרצות הקורונה, שפגעה בביקוש לאנרגיה והובילה לירידה חדה במחירים.
החברה נוסדה ב-1989 על ידי אוברי מקלנדון וטום וורד, והתמקדה בקידוחי גז ונפט באזורים הלא מפותחים של אוקלהומה וטקסס. היא הפכה להיות שחקנית גדולה בתעשיית האנרגיה הודות לגישה אגרסיבית ברכישת זכויות קידוחים, ובשיאה הגיעה לשווי שוק של 37 מיליארד דולר.
לשם השוואה, לפי מחיר הסגירה של המניה ביום שישי שווי החברה עומד כעת על 115 מיליון דולר. מקלנדון, ששימש כמנכ"ל הוביל אסטרטגיה לרכישת קרקעות רבות במספר מדינות, תוך צבירת חובות. אולם, ההצלחה של החברה הובילה לכניסתן של חברות קידוח רבות נוספות לשוק האמריקאי ובעקבות זאת לירידה במחירים. ב-2013 נאלץ מקלנדון להתפטר לאחר שנחשד בקשירת קשר לביצוע מניפולציות ברישיונות גז טבעי ונפט. שלוש שנים לאחר מכן ויום לאחר הגשת כתב אישום בנושא הוא מת בתאונת דרכים.
רוברט לאולר, שהחליף את מקלנדון בתפקיד המנכ"ל, ניסה לשפר את מצבה הפיננסי של החברה על ידי מכירת נכסים, אך מאמציו לא הספיקו וברבעון הראשון של השנה דיווחה החברה עח הפסד של 8.3 מיליארד דולר וחובות בגובה 8.62 מיליארד דולר. מחיר המניה של החברה צנח ב-93% מאז תחילת השנה מ-172 דולר בינואר ל-11.85 דולר ביום שישי. במאי דיווחה החברה לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) כי ההנהלה אינה חושבת שלחברה היכולת להמשיך ולפעול בנסיבות הקיימות.