דיווח: הטרו ההודית תייצר ותשווק גרסה גנרית לרמדסיביר של גיליאד
רויטרס: החברה ההודית קיבלה את אישור הרגולטור במדינה. תמכור טבליות של 100 מיליגרם במחיר של 66-79 דולר. התרופה תיקרא קוביפור. גיליאד קיבלה בחודש שעבר את אישור ה-FDA לשימוש בתרופה
רגולטור התרופות בהודו העניק אור ירוק למעבדות הטרו (Hetero Labs) לייצר ולשווק את הגרסה הגנרית של התרופה רמדסיביר (remdesivir) של יצרנית התרופות האמריקאית גיליאד (Gilead Science) הנמצאת בתהליכי ניסוי - כך מסרה חברת התרופות ההודית היום (א'), מדווחת רויטרס.
כזכור, בתחילת מאי קיבלה גיליאד אישור מה-FDA לשימוש בתרופה רמדסיביר לקורונה. בניסוי בארה"ב, זמן ההחלמה של חולי קורונה שנטלו את התרופה התקצר ב-31%. המנכ"ל אמר שהחברה תתרום מיליון מנות לחולים.
- מגה-עסקה בפארמה? אסטרהזנקה פנתה לגיליאד עם הצעה למיזוג
- גיליאד קיבלה אישור מה-FDA לשימוש בתרופה לקורונה
- בשורה טובה מגיליאד: תוצאות חיוביות בניסויים בתרופה נגד קורונה
לפי הטרו ההודית בדיווח היום, התרופה שתשווק תחת השם קוביפור (Covifor), תתומחר ככל הנראה בטווח המחירים 5,000-6,000 רופי הודי (66-79 דולר אמריקאי), לטבליה של 100 מיליגרם. החברה ההודית Cipla Ltd קיבלה גם כן אישור ממפקח התרופות ההודי (DGCI) לייצור ושיווק התרופה, כך על פי דיווח בהודו. לפי רויטרס, Cipla ו-DGCI לא היו זמינים באופן מיידי לתגובה.
ברויטרס מדווחים, כי חברת גיליאד חתמה בחודש שעבר על הסכמי רישוי לא בלעדיים עם חמש יצרניות תרופות גנריות בהודו ובפקיסטן, כדי להרחיב את ההיצע לטיפול בקורונה. ההסכמים מאפשרים לחברות Jubilant Life Sciences, Cipla, Hetero Labs, Mylan NV ו-Ferozsons Laboratories לייצר ולשווק את התרופה ב-127 מדינות.
לפני שבועיים דווח בבלומברג שאסטרהזניקה (AstraZeneca) פנתה למתחרה גיליאד (Gilead Sciences) בחודש שעבר בהצעה למהלך של מיזוג - כך לפי מקורות מעורבים. המקורות ציינו שהצעת אסטרהזניקה לא כללה פרטים (כמו מחיר למשל). לדבריהם, גיליאד פנתה ליועצים לדון בהצעה, אך לא התקבלה כל החלטה על המשך אפשרי של המגעים והצדדים לא מנהלים בשלב זה מו"מ פורמלי על עסקה פוטנציאלית.
רמדסיביר הייתה אחת התרופות הראשונות שזוהו כתרופה אפשרית לנגיף לאחר שהוכיחה בעבר יכולת ריפוי מסוימת במחלות ה-SARS וה-MERS, שנגרמות שתיהן על ידי נגיפים ממשפחת הקורונה.
ירידה מהירה של החום והתסמינים הנשימתיים
על פי דיווח באמצע אפריל, בניסוי שנערך בבית החולים האוניברסיטאי של שיקגו, ואשר נמצא בשלבו השלישי, חולים שהראו תסמיני קורונה קשים וקיבלו את התרופה חוו ירידה מהירה של החום והתסמינים הנשימתיים שלהם, וכמעט כל החולים שטופלו בעזרת התרופה שוחררו לבתיהם תוך פחות משבוע.
גיליאד מסרה לסוכנות הידיעות רויטרס לגבי הנתונים ש"יש לנתח את כלל המידע על מנת שיהיה אפשר להגיע למסקנות כלשהן מהניסוי". בהצהרה שפרסם בית החולים בנושא נאמר ש"הגעה למסקנות כלשהן בשלב זה אינה במקומה ואינה יציבה מדעית".