הרץ פושטת הרגל תוכל לגייס מיליארד דולר במכירת מניות
בצעד חסר תקדים, בית המשפט אישר לחברת השכרת הרכב - שצברה חובות של 19 מיליארד דולר והגישה בקשה להגנה מפני פשיטות רגל - להציע לציבור לרכוש מניות. הכסף ישמש למימון תוכנית הארגון מחדש. "ניסיון להפוך משהו שעלול להיות חסר ערך לאוצר"
- נטש את הרכב התקוע: המשקיע קרל אייקן מכר בהפסד את כל אחזקותיו בהרץ
- אחרי 102 שנה: הרץ הגישה בקשה להגנה מפני פשיטת רגל
- נגיף הקורונה חשף את חולשת המודל העסקי של הרץ ואוויס
השופטת מארי וולראת' מבית המשפט לפשיטות רגל בווילמינגטון אישרה להרץ לנצל את ההזדמנות לגייס הון משוק מניות שמפגין עניין רב במניות החברה, על אף הקשיים הפיננסיים שאליהם נקלעה. לפי פסיקת השופטת, הרץ תוכל להציע לציבור לרכוש מניות, והכסף ישמש למימון תכניות הארגון מחדש.
עורך הדין של החברה, תומאס לוריה אף הודה בבית המשפט כי ייתכן ומניות החברה "לא שוות דבר", אף שאין דרך לדעת זאת בשלב זה בוודאות. "כל עוד מיידעים את השווקים על הסיכונים, הרץ עומדת בחוקי רשות ניירות ערך", הדגיש. עם זאת, מומחים לפשיטות רגל טענו כי מכירת המניות מעוררת את השאלות האם חברה שזוכה להגנה מפני פשיטת רגל (צ'אפטר 11) יכולה לנצל את השוק להשגת מימון כשקיים הסיכון שהמניות שלה ימחקו.
"אני מתרשם מהיצירתיות, הניסיון להפוך משהו שעלול להיות חסר ערך לאוצר", הגיב ג'ון פן, עורך דין המתמחה בפשיטות רגל מפירמת פרקינס קוי. בהרץ טענו כי מכירת המניות היא "הזדמנות ייחודית" לגייס הון בתנאים מועדפים מאשר ההלוואות שבדרך כלל מעניקים לחברות בפשיטת רגל.
החברה הגישה בקשה בחודש שעבר בקשה להגנה מפני פשיטת רגל לאחר שצברה חובות של 19 מיליארד דולר ונתקעה עם צי מכוניות שעמד שומם בשל המגבלות שהוטלו בגלל התפרצות הקורונה. פשיטות רגל לרוב מוחקות את השווי של בעלי המניות, אך באופן מפתיע המניות של הרץ נהנות מראלי מאז ההודעה על פשיטת הרגל.
הרץ אינה היחידה שחווה את התופעה הלא שגרתית הזו - גם המניות של חברות צ'ספיק' אנרג'י, וג'יי.סי פני שגם הודיעו על פשיטות רגל חוות עליות בשבועות האחרונים. ההערכה היא שהסיבה לכך היא הצעדים שבהם נקטו בפדרל רזרב על מנת לייצב את השווקים, שעזרו להעלות את התלהבות המשקיעים לגבי פתיחת הכלכלה מחדש והכניסה של משקיעים חדשים שמוכנים להסתכן.