$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

גיוס ההון של קבוצת דלק השנה יגדל לחצי מיליארד שקל

כפי שנחשף בכלכליסט, קבוצת דלק ובעל השליטה יצחק תשובה נדרשו להגדיל את גיוס ההון שלה והסכימו לגיוס של 100 מיליון שקל נוספים. אישור ההסכם מצריך רוב של 75% מבעלי האג"ח בשבע הסדרות

גולן חזני 07:5410.06.20

גיוס ההון של קבוצת דלק השנה יגדל לחצי מיליארד שקל. ל"כלכליסט" נודע כי בעל השליטה בדלק יצחק תשובה (57%) נכנע לנציגות מחזיקי האג"ח. לפי דרישתם, שנחשפה ב"כלכליסט" ביום ראשון האחרון, התבקשו תשובה והחברה שבשליטתו להגדיל את גיוס ההון שלה ב־100—200 מיליון שקל, כך שעד סוף השנה היא תגייס 500—600 מיליון שקל.

 

בשיחה הראשונה עם הנציגות סירב תשובה למהלך וטען כי סיכומים יש לכבד. אולם אתמול בשיחת זום נוספת הוא נכנע, והסכים לגיוס של 100 מיליון שקל נוספים. מחזיקי האג"ח מוכנים להתפשר על סכום זה ושטר הנאמנות החדש, הכולל עדכוני הביטחונות של דלק למחזיקים, צפוי להיחתם עד סוף השבוע. בהמשך יגיע ההסכם להצבעה של בעלי האג"ח של דלק בשבע הסדרות, והוא מצריך רוב של 75%.

 

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

ברקע המהלך עמדה דרישת בנק מזרחי־טפחות להמשיך להחזיק את התמורה שקיבלה קבוצת דלק ממכירת אחזקותיה בחברת מהדרין, 74 מיליון שקל, וכן יחידות השתתפות של רציו פטרוליום בשווי 30 מיליון שקל. הבנק הסכים לוותר על שעבוד של יה"ש דלק קידוחים בשווי 100 מיליון שקל. לטענת הנציגות, הסכומים האלו הם חלק מהתמורה שאמורה לעבור לידי מחזיקי האג"ח, ועל כן יש להגדיל את היקף גיוס ההון. הם מופקדים בבנק כחלק מהבטוחות להלוואת מוכר שניתנה לקרן סנטרברידג' במסגרת מכירת השליטה בחברת הביטוח הפניקס.

 

לפי ההבנות המקוריות בין הצדדים, תגייס קבוצת דלק הון באמצעות הנפקת מניות של 400 מיליון שקל עד סוף השנה. לפני כשבועיים השלימה קבוצת דלק גיוס של 137 מיליון שקל. על פי הסיכום היא תצטרך לגייס עוד 163 מיליון שקל עד סוף יולי, ו־100 מיליון שקל נוספים עד סוף דצמבר. כעת, לאור דרישת המחזיקים, הסכום הכולל יגדל ב־100 מיליון שקל.

 

תשובה ודלק, המנוהלת על ידי עידן ולס, השלימו בסוף השבוע סדרת מימושים. במסגרתם חתמו על עסקה למכירת קרקעות פי גלילות ליחיאל אבו ובנו צחי תמורת 720 מיליון שקל. כן חתמו על מכירת תחנות הכוח בשורק ובאשקלון תמורת 367 מיליון שקל לחברת רפק אנרגיה, שבשליטת קבוצת רפק וקרן ג'נריישן. מהלכים אלה נוספו לרשימת מימושים של תשובה מאז נקלעה דלק לסחרור בשל משבר הקורונה וצניחת מחירי הנפט, וזו הגיעה ל־2.5 מיליארד שקל. תשובה ודלק מכרו את התמלוגים ממאגרי כריש ותנין לקרן נוי ב־318 מיליון שקל; את השליטה (51.8%) בכהן פיתוח לגדעון תדמור, ג'ורג' חורש ויצחק סוארי בכ־207 מיליון שקל; וכן מכירת מניות (18%) מהדרין לבני ברון בתמורה ל־74 מיליון שקל.

 

לצד המימושים בדלק, תשובה גם מכר נכסים פרטיים כנגד החוב האישי שלו לבנקים (דרך החברה הפרטית י.ת אמריקה). המכירות כללו שתי עסקות למכירת קרקעות למגורים בשכונת בבלי בתל אביב לאחים חג'ג' ולי.ח. דמרי, בתמורה לכ־190 מיליון שקל ו־171 מיליון שקל בהתאמה; ומכירת מניות השליטה (71.2%) באלעד ישראל מגורים לקרן JTLV2 בכ־195 מיליון שקל. תשובה מנסה למכור גם נכסים בקבוצת הנדל"ן אלעד הפרטית, הפועלת בארה"ב.

 

לתשובה חובות אישיים של 1.5 מיליאר שקל לבנקים ישראלים. מתווה חיזוק הביטחונות עם מחזיקי האג"ח נועד לאפשר לדלק להימנע מהעמדת חובותיה לפירעון מיידי. דלק אמורה לשעבד את מניות דלק ישראל לבנקים הפועלים, דיסקונט, מזרחי־טפחות, HSBC ונומורה היפני. בנקים אלה מחזיקים בחובות של כמיליארד שקל, והשעבוד של דלק ישראל יבטיח לתשובה כי לא יעמידו את החוב לפירעון מיידי. כדי לפרוע את החוב, תשובה ינסה למכור את דלק ישראל עד חודש ספטמבר. מהלך זה אמור לשחרר 40% ממניות דלק קידוחים שמשועבדים לבנקים. המניות יועבדו כביטחונות למחזיקי האג"ח בשבע הסדרות, שכיום לא מחזיקים בשום ביטחונות לחובם.

 

 

 

תשובה עם מנכ"ל קבוצת דלק עידן וולס תשובה עם מנכ"ל קבוצת דלק עידן וולס צילום: גיא אסיאג

 

x