$
בורסת ת"א

פנינסולה במו"מ מתקדם לרכישת תיק היהלומים של בנק אגוד

השלמת העסקה תסלול את הדרך למיזוג בנק אגוד לתוך מזרחי טפחות; היקף התיק בסך 350 מיליון שקל, ופנינסולה צפויה לרכוש אותו בדיסקאונט שטרם פורסם

עירית אבישר 22:2104.06.20

האם נסללה סוף סוף הדרך למיזוג בין בנק אגוד לתוך מזרחי טפחות? חברת האשראי החוץ בנקאי פנינסולה דיווחה הערב (ה') כי היא במו"מ מתקדם לרכישת תיק האשראי לענף היהלומים של בנק אגוד. סך האשראי בתיק עומד כיום על 350 מיליון שקל מתוך סך מסגרות אשראי של 860 מיליון שקל ליהלומנים. בפנינסולה לא מפרטים בדיווח מה המחיר שהחברה תשלם בעבור התיק, אך מציינים כי הוא יהיה בדיסקאונט לעומת היקף האשראי.

 

מכירת תיק האשראי ליהלומים הייתה התנאי של רשות התחרות לאישור המיזוג בין הבנקים, זאת לאור מיעוט הבנקים הפעילים בתחום זה, והחשש לפגיעה באשראי לענף היהלומים אם גם בנק אגוד ייעלם מהמפה.

 

 

מנכ"ל פנינסולה, מיכה אבני מנכ"ל פנינסולה, מיכה אבני

 

בבנק אגוד חיפשו מזה זמן רב רוכש לתיק, משימה לא פשוטה לאור רמת הסיכון המאפיינת את הפעילות הזו. ביצוע העסקה נחשב למשימה אף מורכבת יותר מאז פרץ משבר הקורונה, שפגע בענף היהלומים. העיכוב במציאת רוכש אף הביאה את מזרחי טפחות ואת בעלי השליטה בבנק אגוד להגיש בחודש שעבר ערר לבית הדין להגבלים בבקשה שיאפשרו להם להתקדם בהשלמת המיזוג עוד טרם השלמת מכירת תיק האשראי, צעד שרשות התחרות מתנגדת לו.

 

 

בנק מזרחי טפחות ובנק אגוד בנק מזרחי טפחות ובנק אגוד צילום: אוהד צויגנברג

 

אך נראה כי בסופו של דבר נמצא הרוכש - חברת פנינסולה, שניצלה הזדמנות ואת הלחץ של בנק אגוד להשלים את המכירה בכדי להתקדם במיזוג, כך שהיא תרכוש את התיק בדיסקאונט, שיאפשר לה לרשום רווח הון.

 

מה דעתך על מניית פנינסולה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

חברת פנינסולה, בניהולו של מיכה אבני, פעילה בתחום האשראי לעסקים. על אף משבר הקורונה, החברה פרסמה דוחות טובים לרבעון הראשון, שכללו צמיחה ברווחים. היקף תיק האשראי של החברה עמד על קרוב למיליארד שקל בסוף הרבעון הראשון, כך שעסקה זו צפויה להקפיץ באופן משמעותי את היקף הפעילות של החברה. בעסקה זו מכניסה פנינסולה דריסת רגל לענף היהלומים, כאשר סניף בנק אגוד בבורסה ליהלומים יעבור לשליטתה.

 

סאגת המיזוג בין מזרחי טפחות לבנק אגוד נמשכת מאז נובמבר 2017. במסגרת העסקה בין הצדדים נקבע כי בעלי המניות בבנק אגוד יקבלו מניות ממזרחי טפחות לפי שווי של 60% מהונו העצמי של אגוד, שהיה 2.6 מיליארד שקל בסוף 2019.

 

בתחילה, רשות התחרות פסלה את המיזוג, בטענה כי הדבר יפגע בתחרות במגזר הבנקאי. הצדדים לעסקה ערערו לבית הדין להגבלים, ובנובמבר אשתקד ערעורם אכן התקבל. בעקבות זאת, רשות התחרות החליטה לקבל את הפסיקה, ולאפשר את המיזוג בתנאי שיימכר תיק האשראי ליהלומים. מאז עברה חצי שנה, ובנק אגוד לא הצליח למכור את התיק. כעת נראה כי לאחר פשרה במחיר, צפוי הבנק להצליח למכור את הפעילות.

x