בלעדי לכלכליסט
האחיות מסרבות להיפרד: שב"א ומס"ב לא רוצות להתחרות
שתי מפעילות מערכות התשלומים, שחולקות הנהלה ומנכ"ל, יוצאות נגד רשות התחרות שמבקשת להפריד ביניהן וביקשו לאשר הסדר כובל
החברות־האחיות שב"א ומס"ב יוצאות למלחמה נגד רשות התחרות. שתי החברות פנו לבית הדין לתחרות בבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה לאישור הסדר כובל. המטרה: להמשיך להתנהל כפי שהן מתנהלות היום, ולא להפוך למתחרות כפי שדורשת רשות התחרות.
- הירידה בפעילות בכרטיסי אשראי צפויה לפגוע בתוצאות שב"א
- רשות התחרות לשב"א: "הקשר שלכם עם מס"ב הוא בבחינת הסדר כובל"
- ישראכרט דורשת מהלפרין להוציא כרטיס אדום לשב"א
שב"א ומסב שוכנות באותו מבנה ומנוהלות על ידי אותן הנהלות, כשבראשן עומד כמנכ"ל משה וולף. באוקטובר האחרון דיווחה שב"א הציבורית כי רשות התחרות, בראשות מיכל הלפרין, דרשה לשים סוף למצב הקיים, שבו בין החברות יש קשר של הסדר כובל לכאורה, אולם ללא אישור מבית הדין. "לנוכח החששות התחרותיים האפשריים, ספק אם ההסדר עומד בתנאי פטור", צוין בפניית הרשות.
לפני כשנה הנפיקו הבנקים את שב"א בבורסה, לאור חוק שטרום שהורה להם לרדת לרף אחזקה מקסימלי של 10% בחברה לכל בנק. שב"א מפעילה מערכות תשלומים לכרטיסי האשראי בישראל ומספקת שירותים טכנולוגיים למערכת הפיננסית ושירותים נלווים ומשלימים. החברה־האחות מס"ב מפעילה מערכת תשלומים, חיובים, זיכויים והעברת תשלומים, ומהווה את מערכת התשלומים המרכזית בישראל. מס"ב פועלת רק מול הבנקים ואילו שב"א גם מול חברות כרטיסי האשראי. ברשות התחרות סבורים כי לטובת הצרכנים, מן הראוי שהשתיים ייפרדו לשתי מערכות נפרדות שיקיימו תחרות עסקית ביניהן.
שב"א ומס"ב, שפנו לבית הדין באמצעות משרדי אגמון ומיתר, סבורות שבשיתוף הפעולה אין הפרה כלשהי וכי הוא תורם לשתי החברות ולפיתוח הטכנולוגיה בשוק הפיננסים. בהודעה לבורסה משבוע שעבר טענה שב"א כי היא ומס"ב "סבורות כי יש לאשר את המשך שיתוף הפעולה בין החברות, המוסדר בפועל ובנוהג זה כ־35 שנה, ושנוכח היקפו חוצה חלק ניכר מפעילות ומסמכי החברות. הנכסים נשואי ההסדר, כמתואר בבקשה, הם שירותים הדדיים הניתנים מחברה אחת למשנתה, ושירותים שהחברות חולקות, ובכללם מנכ"ל ומטה משותפים; תשתיות טכנולוגיות ומתקני גיבוי משותפים; ופעילות משותפות נוספות. הן אינן מתחרות פוטנציאליות וכל מערכת תשלומים שלהן היא בפני עצמה ומשרתת לקוחות אחרים".