$
מט"ח וסחורות

אחרי נתוני התוצר והריבית: התחזקות מתונה בשקל

הדולר נחלש ב-0.1% מול המטבע הישראלי ונסחר ב-3.52 שקלים, היורו יורד גם הוא ב-0.1% ל-3.83 שקלים; בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%, התמ"ג נפל ב-7.1% ברבעון הראשון, בשל משבר הקורונה

מיקי גרינפלד 16:4925.05.20

עלייה קלה בשקל בפתיחת שבוע המסחר במט"ח, לאחר נתוני התוצר והחלטת הריבית של בנק ישראל. הדולר והיורו נחלשים ב-0.1% מול המטבע הישראלי, הדולר נסחר ב-3.52 שקלים, היורו יורד ל-3.83 שקלים; את התנועות המתונות ניתן לייחס לכך שהשווקים הפינננסיים בניו יורק ובלונדון סגורים היום (חופשת בנקים בלונדון, יום הזיכרון בארה"ב), כך שגם בשוקי המטבעות העולמיים מחזורי הפעילות נמוכים יחסית. הצמד יורו-דולר נסחר ללא תנועה מהותית, בסביבת 1.089 דולר ליורו.  

 

 

בנק ישראל בראשות אמיר ירון הותיר היום את הריבית בשיעור של 0.1%, בהתאם לציפיות. זאת לאחר שבהחלטה הקודמת שהתקבלה בחודש אפריל הוריד הבנק את הריבית מרמה של 0.25% ל-0.1%.

 

הוועדה המוניטרית התייחסה בהודעתה להתחזקות השקל וציינה כי "השקל התחזק במונחי שער החליפין האפקטיבי מאז החלטת הריבית הקודמת בכ-2.2% ורמת שער החליפין דומה לזו של ערב המשבר. במידה ושער החליפין יתייצב ברמה זו הדבר יקשה על התאוששות היצוא, בייחוד לאור הירידה בביקוש העולמי, ועל חזרת האינפלציה לתחום היעד".

 

הנגיד אמיר ירון הנגיד אמיר ירון צילום: אוהד צויגנברג

 

 

בנוגע לאינפלציה השלילית ציינה הוועדה כי "הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים מצויות מתחת ליעד, בעוד הציפיות לטווחים הבינוניים והארוכים מצויות בתוך היעד. בשלב זה לא מסתמנת השפעה אינפלציונית של הפגיעה בהיצע. לאור המשבר, ישנו קושי מתודולוגי בחישוב מדד המחירים לצרכן ובניתוח המשמעות של שינויי המחירים הנמדדים".

 

בצהריים דיווחה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי התוצר של מדינת ישראל נפל ב-7.1% ברבעון הראשון של 2020, בשל משבר הקורונה, ולאחר אחר עלייה של 4.6% ברבעון הרביעי של 2019. הדולר והיורו שנסחרו בשעות האחרונות ביציבות מול השקל עברו לאחר פרסום נתוני התוצר לנסיגה מתונה של עד 0.3%. הירידה האמורה היא החדה ביותר שנרשמה בתוצר ב-20 השנים האחרונות.  

x