$
בורסת ת"א

שפיר: עלייה של 7.4% בהכנסות; "הרבעון הבא ייראה פחות טוב בגלל הקורונה"

החברה צופה העמקת הפגיעה במגזר הייזום לנדל"ן ובזכיינות ברבעון הבא כתוצאה מהמגיפה. עמית בירמן, סמנכ"ל הכספים: "הרבעון הבא ייראה פחות טוב בתחומי הייזום לנדל"ן והזכיינות כתוצאה מהמשבר, אך בתחומי התשתיות העבודה היא ביתר שאת"

צלי גרינברג 12:5822.05.20
חברת שפיר הנדסה פרסמה את  דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2020 במסגרתם הציגה תוצאות מעורבות עם עלייה של 7.4% בהכנסות לצד ירידה של 36% ברווח הנקי.

 

הכנסות החברה עלו ל-772.9 מיליון שקל ברבעון הראשון בהשוואה ל-719.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; עיקר ההכנסות נבעו מתחום התעשייה, ואלה ירדו ב-0.2% ל-441 מיליון שקל.

 

שאר ההכנסות הגיעו מתחום התשתיות והייזום נדל"ן למגורים, ואלה עלו ב-18% ו-251.2% ועמדו על 392 מיליון שקל ו-144 מיליון שקל, בהתאמה; ומזכיינות שירדו ב-7.8% ועמדו על 35 מיליון שקל.

 

החברה מציינת כי השפעת הקורונה החלה בעיקר לקראת סוף מרץ, והורגשה בעיקר במגזרי הנדל"ן למגורים והזכיינות, כתוצאה מסגירת משרדי מכירות, ירידה בנסועה בכבישים, ואי הגעה לחניונים.

 

הראל וישראל שפירא הראל וישראל שפירא צילום: נמרוד גליקמן

 

עוד צוין כי חלה האטה גם בקצב ביצוע תשתיות במגזר התשתיות בשל סגירת הגבולות ומחסור בעובדים זרים ופלסטינאים.

 

שפיר גם מציינת ירידה בביקושים במגזר התעשייה, חלקו בשל תקופת החגים וחלקו מיוחס לקורונה, והחברה גם רשמה הפסד שיערוך נדל"ן בגובה 5 מיליון שקל כתוצאה מהמשבר, לאחר שביצעה הערכות שווי חדשות לקרקעות להשקעה בהן היא מחזיקה.

 

הרווח התפעולי של החברה עמד על 100.7 מיליון שקל בהשוואה ל-147.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת בעיקר כתוצאה מהכרת כ-40 מיליון שקל ברווח התפעולי של החברה ברבעון הראשון של 2019 במסגרת הסכם פשרה מול רכבת ישראל על פרויקט המסילה לירושלים.

 

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עמד על 61.1 מיליון שקל או 17 אגורות למניה, בהשוואה ל-95.6 מיליון שקל, או 27 אגורות למניה, ברבעון המקביל אשתקד. בנוסף להשפעת הירידה ברווח התפעולי, תרמה לירידה ברווח גם עלייה בהוצאות המימון נטו ל-23 מיליון שקל, לעומת 15 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, אותה החברה מייחסת בעיקר להשפעות הצמדה למדד נכסים פיננסים.

 

עמית בירמן, סמנכ"ל הכספים של שפיר, אמר לכלכליסט, כי "משבר הקורונה התחיל במרץ וחווינו ירידה עד כדי הפסקה במכירת דירות בשל סגירת אתרי המכירות, ובעיקר בחריש, שם יש לנו פרוייקט לבניית 1,600 יחידות דיור. גם במגזר הזכיינות חווינו ירידה בנסועה בכבישים ובכניסה לחניונים. הרבעון הבא ייראה פחות טוב בתחומים אלו, אך בתחומי התשתיות אנו בהמשך עבודה וצפויה אף ביתר שאת, כי המדינה החליטה שהקטר שיוציא את המשק מהמשבר זה תשתיות ובנייה, ואנו נמצאים בפרויקטים של מיליארדי שקלים שכבר בתחילתם או עיצומם כמו העבודות בנמל אשדוד, כביש 16, הרחבת הנתיב המהיר לתל אביב, ועוד. בנוסף, ניצלנו את מלוא מסגרת האשראי שלנו, שנועדה בדיוק לתרחיש מסוג זה, שלא ידענו אז עוד מה יהיה שמו או מתי יבוא".

 

שפיר הנדסה, הנמצאת בשליטת האחים שפירא (60.44%) ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 8 מיליארד שקל, הציגה מזומנים ושווי מוזמנים בגובה 558 מיליון שקל נכון לסוף הרבעון הראשון של 2020 בהשוואה ל-350 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. החברה מציינת בהקשר זה, כי עם פרוץ המשבר משכה את מלוא מסגרת האשראי שלה - 350 מיליון שקל, וגייסה 300 מיליון שקל באג"ח במהלך חודש אפריל.

 

x