ברקע ההסתערות על רשתות המזון: האחים אמיר מימשו אחזקות בפרשמרקט
השניים מכרו נתח של 7% מאחזקותיהם ברשת הסופרקמרקטים בעסקה מחוץ לבורסה, תמורת כ-100 מיליון שקל; לאחר השלמת העסקה, נותר כל אחד מהאחים עם אחזקה של 34% ממניות הרשת. בחברה מסבירים כי מטרת המכירה היא להבטיח את מקומה של פרשמרקט במדד ת"א 90
האחים יוסי ושלומי אמיר מצמצמים אחזקות ברשת פרשמרקט. השניים מכרו נתח של 7% מאחזקותיהם ברשת הסופרקמרקטים בעסקה מחוץ לבורסה, תמורת כ-100 מיליון שקל. שווי המניה בעסקה עמד על כ-9.55 שקלים, מעט פחות ממחיר הנעילה של המניה בבורסה היום (ה'), שעמד על 9.85 שקלים. לאחר השלמת העסקה, נותר כל אחד מהאחים עם אחזקה של 34% ממניות הרשת.
- פרשמרקט: משבר הקורונה עלול להשפיע לרעה על התוצאות הכספיות
- פרשמרקט תקנה רק שלוש חנויות של יינות ביתן במקום שבע
- נחום ביתן מוכר סניף בחולון לפרשמרקט
מימוש האחזקות מתקיים בתקופת שיא של מניית החברה, הנהנית בשלב זה מהסתערות הלקוחות על רשתות המזון בשל החשש ממחסור בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. בחברה מסבירים כי מטרת המכירה היא להבטיח את מקומה של פרשמרקט במדד ת"א 90. את המכירה ביצעה דיסקונט קפיטל חיתום, בראשות המנכ"ל לירן רזמוביץ.
את 2019 חתמה החברה עם עלייה של 6.4% ברווח הנקי, שהסתכם ב-58 מיליון שקל. בנטרול השפעת תקן IFRS16, היה הרווח הנקי עומד על 63 מיליון שקל. העלייה הושגה בהמשך לזינוק של 14.1% במכירות, שהסתכמו ב-1.16 מיליארד שקל, בעקבות רכישת שבע חנויות. החברה ציינה בדוחותיה, שפורסמו בעיצומו של המשבר, כי פעילות הרשת לא נפגעה בעקבות התפרצות נגיף הקורונה - ואף כי נרשמה עלייה במכירות החברה.
יחד עם זאת ציינה החברה כי המשבר עלול להשפיע לרעה על פעילותה ועל תוצאותיה הכספיות, בין היתר, בשל קשיים באספקת מוצרים או פגיעה ביכולת הקנייה של הצרכנים.
עלות שכרם של יוסי, המכהן כיו"ר החברה, ושלומי המשמש כמנכ"ל, הסתכמה ב- 2019 ב-7.7 מיליון שקל. בחודש שעבר חילקה החברה דיבידנד בגובה 30 מיליון שקל, לאחר שעם הנפקתה חילקה דיבידנד של 250 מיליון שקל.