$
שווקי חו"ל

חברת הענק שפיתחה תרופה לקורונה - וממריאה בוול סטריט

מניית גיליאד קופצת בכ-10% בניו יורק, לאחר שחוקרים מאוניברסיטת שיקגו ערכו ניסוי בקרב 125 חולי קורונה שנטלו את התרופה הניסיונית remdesivir של החברה; "חולים שטופלו בתרופה גילו התאוששות מהירה"; באוגוסט 2017 רכשה גיליאד את קייט פארמה הישראלית ב-12 מיליארד דולר

נועם לנדמן 16:4217.04.20

לא מעט מניות מזנקות בימים אלה בבורסות ברחבי הגלובוס, דווקא בגלל הקורונה - בחלק מהמקרים מדובר בחברות שנועדו "להרוג" לנו את הזמן הפנוי (נטפליקס) או לספק לנו משלוחים עד הבית (אמזון). אך אלה שבאמת ממריאות, במספרים דו-ספרתיים, הן אותן חברות פארמה שמשתתפות במרוץ חסר התקדים למצוא חיסון או תרופה לנגיף הקורונה.

 

והנה, חוקרים מאוניברסיטת שיקגו בארה"ב דיווחו ביממה האחרונה כי הבחינו ב"התאוששות מהירה" בקרב 125 חולי קורונה שנטלו את התרופה הניסיונית remdesivir של חברת התרופות האמריקאית גיליאד Gilead Sciences, כחלק מניסוי קליני. בעקבות הדיווח, זינקה המניה ב-12.7% במסחר המאוחר אמש בוול סטריט, והיום היא מזנקת בכ-10%. 

 

 

Gilead עוסקת, בימים כתיקונם, בייצור תרופות אנטי-ויראליות המשמשות לטיפול ב-HIV, הפטיטיס B, הפטיטיס C, ושפעת. ב-2006, רכשה שתי חברות שהיו בפיתוח תרופות לטיפול בחולים עם מחלות ריאה שונות. משרדיה הראשיים ממוקמים במקום היווסדה בפוסטר סיטי, קליפורניה, ושלוחות רבות נמצאות בצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה.

 

אך החברה מוכרת לנו בעיקר מאקזיט ישראלי מפואר של חברת הביומד קייט פארמה מהוד השרון, אותה ייסד פרופ' אריה בלדגרין - באוגוסט 2017 רכשה אותה גיליאד ב-11.9 מיליארד דולר. קייט פארמה, באותה תקופה, עבדה על פיתוח שיטת טיפול חדישה לריפוי סרטן - במטרה להחליף את הכימותרפיה ולתקוף אך ורק את התאים הסרטניים ולא את התאים הבריאים, כפי שקורה בכימו. השלוחה בישראל, גיליאד סיאנסז ישראל, שוכנת בהוד השרון.

 

חולה קורונה מפונה לבית חולים ברובע קווינס, ניו יורק חולה קורונה מפונה לבית חולים ברובע קווינס, ניו יורק צילום: רויטרס

 

 

"הרכישה של קייט פארמה מבססת את גיליד כמובילה בתחום תרפיית תאים, ומספקת בסיס ממנו נוכל למצוא טיפולים חדשניים נוספים עבור אנשים עם סרטן במצב מתקדם", מסר אז מנכ"ל גיליאד, ג'ון מיליגן. לדבריו, "תחום הטיפול בתאים התקדם במהירות, עד לנקודה שבה המדע והטכנולוגיה סללו נתיב ברור לעבר טיפול פוטנציאלי לחולים. אנחנו מתרשמים מאד מהצוות של קייט ומההישגים שלהם, וחולקים איתם את האמונה שטיפול באמצעות תאים יהפוך לאבן הפינה של הטיפולים בסרטן".

 

 

 

שבוע תנודתי למניה בניו יורק

 

זה היה שבוע דרמטי למניית Gilead, החל משחרורו ביום שישי שעבר של מערך נתונים שהראה כי 68% מתוך 53 החולים המאושפזים שטופלו ב-remedesivir הראו שיפור קליני. באותה תקופה, אנליסט מג'יי פי מורגן כינה את הנתונים "מבט ראשון מבטיח", אך הזהיר כי התוצאות "צריכות להישמר בהקשר".

 

שלשום נפלה המניה ב-4% בעקבות הפסקה מצד הרשויות בסין בגיוס חולי COVID-19 קשים במדינה לניסוי קליני של remdesivir. ביום למחרת טיפסה המניה ב-2.6% אחרי דיווח של בלומברג, כי Gilead שוקלת לקחת חלק ב-Arcus Biosciences Inc, חברה המתמקדת בטיפול תרופתי לסרטן.

 

המניות של Gilead עלו ב-17.8% מתחילת השנה, בזמן שמדד S&P 500 ירד ב-13.8%.

 

מה דעתך על מניית GILEAD SCIENCES:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

 

 התרופה הניסיונית remdesivir של חברת התרופות האמריקאית Gilead Sciences התרופה הניסיונית remdesivir של חברת התרופות האמריקאית Gilead Sciences צילום: גטי אימג'ס

 

 

התרופה remdesivir נחשבת למובילה במירוץ לפיתוח טיפול בנדבקי COVID-19 שעובד. עם זאת, למרות שהממצאים שדווחו מבטיחים, הם אינם מבוססים על נתוני ניסוי קליני מלאים של החברה.

 

על פי הנתונים שפורסמו, 125 אנשים עם COVID-19 המטופלים באוניברסיטת שיקגו משתתפים בשני ניסויים קליניים בשלב 3 שנערכו על ידי Gilead. מתוכם, 113 סובלים מהמחלה בצורה חמורה. בדיון דיגיטלי אודות הניסוי בקרב חברי סגל מאוניברסיטת שיקגו, אחד הרופאים סיפר שכאשר חלק מהנדבקים מתחילים ליטול את התרופה, יורד החום וחלק מהמאושפזים מסתדרים גם ללא מכונת הנשמה.

 

ניסוי אחד בוחן את התזונה אצל 2,400 אנשים הסובלים מהמחלה בצורות חמורות, וניסוי שני בודק את התרופה בקרב 1,600 חולים במחלה בצורה בינונית. שני הניסויים נערכים במספר אתרים ברחבי העולם. על פי ClinicalTrials.gov, שני הניסויים החלו בחודש מרץ והם צפויים להסתיים במאי.

 

בהודעה שפורסמה אתמול באתר Stat נמסר מ-Gilead: "מה שאנחנו יכולים לומר בשלב זה הוא שאנחנו עדיין מצפים לנתונים ממחקרים מתמשכים".

 

 

x