$
בורסת ת"א

דיווחים בארה"ב: עסקת מלאנוקס ואנבידיה אושרה רשמית

לאחר עיכוב ללא הסבר מצד סין, אחת המדינות המרכזיות בהן פועלות השתיים, התקבל אישור הרגולטור לאפשר לענקית השבבים לרכוש את החברה הישראלית, כך לפי הדיווחים; סכום רכישת מלאנוקס עומד על 6.9 מיליארד דולר, זהה לשווי השוק שלה

מאיר אורבך 19:3516.04.20

אנבידיה ומלאנוקס קיבלו את אישור הרגולטור הסיני לעסקת הענק, בה רוכשת ענקית השבבים את החברה הישראלית בכ-6.9 מיליארד דולר, כך על פי דיווחים בארה"ב. זאת כשנה ויותר לאחר שנחתמה העסקה.

 

עד כה התעכבה העסקה עקב אי חתימת הרגולטור, וזאת ללא הסבר מצד השלטונות. סין היא אחת המדינות המרכזיות שבהן פועלות שתי החברות.

  

איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות

 

בעת שהודיעה על רכישת החברה, הייתה הפרמיה שהציעה אנבידיה על החברה הישראלית מרשימה מאוד, אך כיום נסחרת המניה של החברה הישראלית ב-125 דולר למניה בשווי שוק של 6.9 מיליארד דולר - זהה לשווי הרכישה.

 

כזכור, בחודש מרץ 2019 הכריזה אנבידיה על רכישת החברה הישראלית, העוסקת בפיתוח וייצור רכיבים למערכות תקשורת. זאת לאחר מאבק ממושך מול חברות אחרות, דוגמת אינטל. הרכישה הזו היא הגדולה ביותר של הענקית האמריקאית.

 

מאז הרכישה ועד היום, שידרו מנהלי החברה ג'נסן הואנג מאנבידיה ואיל וולדמן ממלאנוקס אופטימיות רבה לסיום המיזוג במהירות. אבל, עיכובים רגולטוריים, בעיקר מהצד של הרשויות מסין, הביאו לעיכוב משמעותי בחתימת העסקה.

 

אנבידיה הוקמה ב-1993 על ידי כריס מאלצ'וסקי, קורטיס פריאם וג'נסן הואנג. החברה נסחרת כיום בשווי שוק של 177 מיליארד דולר ומעסיקה בעולם כ-13 אלף עובדים. הרכישה בישראל של מלאנוקס הייתה אחד הצעדים המשמעותיים של החברה בשנה שעברה, אבל בשיחת הוועידה התייחסה אליה החברה רק במשפט אחד. בביקוריו בישראל חזר ג'נסן, מייסד החברה, על המחוייבות הרבה של החברה לישראל ולהשארת הפעילות שלה כאן. ב-2019 הקימה החברה מרכז פיתוח בישראל שמעסיק עשרות עובדים.

x