$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

כידן דהרי וירון אדיב חוזרים לנהל משא ומתן על ישפרו

בעלי תנופורט הציעו 900 מיליון שקל על חברת המרכזים המסחריים שבשליטתו, אבל אלשטיין העדיף להתקדם מול מגה אור וביג, שהציעו 855 מיליון שקל. כעת העסקה תקועה בשל משבר הקורונה, ותנופורט חזרה לתמונה, אם כי במחיר נמוך בהרבה

גולן חזני 07:5006.04.20

אדוארדו אלשטיין מנסה לקדם את מכירת ישפרו: על רקע הקשיים בעסקה למכירת חברת המרכזים המסחריים של נכסים ובניין לביג ומגה אור, חוזרים בעלי חברת הנדל"ן תנופורט, כידן דהרי וירון אדיב, לתמונת הרכישה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי דהרי ואדיב נפגשו לאחרונה עם אלשטיין, בעל השליטה בנכסים ובניין (באמצעות דסק"ש שבשליטת קרן דולפין שבבעלותו), המכהן גם גם כיו"ר החברה וממלא מקום המנכ"ל, כדי להתניע משא ומתן על ישפרו.

 

 

 

 

אדוארדו אלשטיין אדוארדו אלשטיין צילום: סיוון פרג'

 

דהרי ואדיב איימו בתביעה נגד נכסים ובניין

 

בינואר זכו חברות הנדל"ן ביג ומגה אור במכרז שערכה נכסים ובניין למכירת ישפרו, כשהן מציעות 855 מיליון שקל עבור החברה. לאחר שנודעה הזכייה, דהרי ואדיב איימו להגיש תביעה נגד נכסים ובניין, משום שהעדיפו את ההצעה של ביג ומגה אור על פני ההצעה שלהם, שהיתה גבוהה יותר ועמדה על סכום של 872 מיליון שקל. למעשה, השניים הודיעו שהם אף מוכנים להעלות את המחיר ל־900 מיליון שקל. נכסים ובניין העדיפה את ההצעה של ביג ומגה אור, בין היתר משום שהיו גורמים בחברה שהעלו סימני שאלה בנוגע ליכולת של דהרי ואדיב לבצע עסקה בגודל הזה.

 

זאת, למרות שהשניים העבירו צ'ק ביטחון של 18 מיליון שקל לידי עו"ד אסתר קורן, שמלווה משפטית את קבוצת אי.די.בי, כדמי רצינות. בנוסף, דהרי ואדיב שכרו את שירותיו של עו"ד גיא גיסין, ששלח מכתב התראה לדירקטורים של נכסים ובניין ובו כתב כי "אירועי החודש האחרון מעלים שורה ארוכה של שאלות ביחס לאופן שבו מתנהלת חברתכם, שבשורה התחתונה גרמה לזנק מיידי של 45 מיליון שקל. נדהמנו לגלות מדיווחי החברה כי לא רק שההצעה שנבחרה אינה גבוהה יותר, אלא שהיא נמוכה ממנה ב־45 מיליון שקל. ההצעה כוללת קשיים משמעותיים בדמות אישור הגבלים עסקיים, שאינו נדרש במסגרת הצעת מרשינו".

 

גיסין אף קרא לדח"צים של נכסים ובניין לבדוק איך התנהל הליך המכירה וכיצד התקבלו ההחלטות. לאחר המכתב של גיסין, בעלי מניות בנכסים ובניין איימו בתביעה נגזרת של 45 מיליון שקל, משום שהחברה בחרה לא לקבל את ההצעה של דהרי ואדיב.

כידן דהרי וירון אדיב כידן דהרי וירון אדיב צילום: ישראל הררי

 

זמן קצר לאחר מכן פרץ משבר הקורונה. כתוצאה מכך, בחודש שעבר מגה אור סירבה להפקיד 40 מיליון שקל בנאמנות לטובת ביצוע הרכישה, לאחר שכבר הפקידה 15 מיליון שקל בסמוך לחתימת ההסכם בינואר. במקביל, החברה ציינה כי היא וביג בוחנות מחדש את כדאיות העסקה, בשל משבר הקורונה שהביא להשבתת ענף הקניונים בארץ, שבו פועלת ישפרו.

 

המשבר מחייב את מגה אור וביג, שמחזיקות מרכזים מסחריים, להתמקד במצב החירום שנוצר ולספק מענה לשוכרים שלהן. במילים אחרות, החברות לא מעוניינות להשלים את עסקת הרכישה. ואכן, בעלי תנופורט חזרו לשולחן המשא ומתן, אך בשל משבר הקורונה הם לא מוכנים להציע את הסכום שהציעו קודם לכן. למעשה, המחיר שמדובר כעת נמוך אף מזה שהציעו ביג ומגה אור. דהרי ואדיב לא הגיבו לדברים.

 

נכסים ובניין תצטרך להחליט עם מי לחתום

 

מקורבים לשני הצדדים טוענים שהסיכוי לביצוע עסקה נמוך, על אף שנכסים ובניין תשמח לחתום עם דהרי ואדיב אם העסקה מול מגה אור וביג תיפול. כעת על נכסים ובניין, שהתאכזבה מהנסיגה של ביג ומגה אור מהעסקה, להחליט אם לבצע אותה במחיר נמוך יותר, או לנסות להגיע להבנות מול אדיב ודהרי. ישפרו מפעילה שבעה מרכזי קניות בבאר שבע, במודיעין, בנס ציונה, בירושלים, בקרית גת, בבית שאן ובערד. הונה העצמי, המיוחס לבעלי המניות, עומד על 603 מיליון שקל נכון לסוף 2019. את 2019 סיימה ברווח של 24 מיליון שקל המיוחס לבעלי המניות.

 

 

x