בעקבות משבר הקורונה - עזריאלי מקצצת את הדיבידנד בחצי, ל-300 מיליון שקל
עזריאלי חתמה את שנת 2019 עם זינוק של 72% ברווח הנקי ל-2.1 מיליארד שקל, בעיקר בזכות קפיצה בסעיף השיערוכים - מ-218 מיליון שקל ב-2018 ל-901 מיליון שקל בשנת 2019; הקבוצה חתכה את סכום הדיבידנד המתוכנן בשל הפגיעה הקשה הצפויה בתוצאות הרבעון הראשון ואי הוודאות לגבי תקופת המשבר - חלוקה של המחצית הנוספת תיבחן בהמשך
נגיף הקורונה, שפרץ בתחילת 2020, לא משפיע ולו במקצת על התוצאות העסקיות של קבוצת עזריאליב-2019, שהייתה שנה של צמיחה וכניסה לתחומי פעילות חדשים. אולם התפשטות הנגיף צפויה לבוא לידי ביטוי ביתר שאת כבר בדוחות הכספיים הבאים של החברה.
- עזריאלי ומליסרון יקפיאו את דמי השכירות לחנויות בקניונים החל מאפריל
- גזית גלוב ישראל וצים מרכזי קניות לא יגבו שכירות מחנויות שנסגרו
- עזריאלי תדחה את תשלום השכירות לעסקים; השוכרים: "זה לעג לרש"
לפני כעשרה ימים, ב-14 במרץ, ניתנה הנחיית ממשלת ישראל לסגור מקומות תרבות ופנאי שחלה גם על קניוני עזריאלי. ההנחיה אומנם לא חלה על עסקים חיוניים ובהם סופרמרקטים, פארמים, מרפאות ובנקים, אולם היא רלוונטית ביחס לחלק גדול מהשוכרים במרכזים המסחריים של הקבוצה. לאור החלטת הממשלה לסגור את הקניונים, ולנוכח השלכות החלטה על השוכרים בקניונים, בקבוצת עזריאלי הוחלט על מתן הקלות לשוכרים, בדרך של פטור מתשלום דמי שכירות למחצית השנייה של חודש מרץ 2020 לעסקים שנסגרו בעקבות החלטת הממשלה והקפאת תשלומי דמי השכירות והניהול החל מחודש אפריל 2020 ועד יום החזרה לשגרה לשוכרים אלו.
כמו כן, הדירקטוריון של עזריאלי החליט על הקמת קרן מיוחדת לסיוע פיננסי, בהיקף של 100 מיליון שקל לשוכרים בקניונים של הקבוצה. למציאות החדשה שנכפתה על קבוצת עזריאלי יהיו השלכות שליליות שקבלו ביטוי בתוצאות העסקיות של הקבוצה כבר ברבעון הנוכחי (ראשון 2020 ) והן יחמירו ככל שמשבר הקורונה יתארך. בתחילת 2020 נכנסה עזריאלי נכנסה לענף המלונאות כשהשלימה את רכישת מלון הר ציון בירושלים בתמורה ל-275 מיליון שקל. אולם לפני כשבוע עזריאלי נאלצה לסגור את פעילות המלון לאור ההנחיות המכבידות על פעילותו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הדירקטוריון של קבוצת עזריאלי בחן חלוקת דיבידנד של 600 מיליון שקל והגיע למסקנה שהיא עומדת בכל מבחני החלוקה. אולם מטעמי שמרנות ולאור חוסר הוודאות ביחס להשלכות התפשטות נגיף הקורונה, הוחלט לאשר בשלב זה חלוקת דיבידנד של מחצית מהסכום, 300 מיליון שקל, ולשוב ולדון בחלוקה נוספת של עד 300 מיליון שקל בהמשך השנה. בשנים 2019-2018 חילקה קבוצת עזיראלי חילקה דיבידנד של 520 מיליון שקל ו-560 מיליון שקל בהתאמה.
משבר הקורונה מטיל צל על התוצאות הטובות של קבוצת עזריאלי ב-2019. בשנה שחלפה הסכם הרווח הנקי של קבוצת עזריאלי ב-2.1 מיליארד שקל, עלייה של 72% בהשוואה לרווח הנקי ב-2018. חלק הארי של השיפור ברווח מגיע הודות לזינוק שנרשם בסעיף רווח משערוכים, שעמד ב-2019 על 901 מיליון שקל, לעומת 218 מיליון שקל שנה קודם לכן. ה-FFO של קבוצת עזריאלי המיוחס לפעילות הנדל"ן המניב צמח ב-3% והסתכם ב-1.31 מיליארד שקל.
במכתב לבעלי המניות שצורף לדוחות הכספיים התייחסה בעלת השליטה ויו"ר הדירקטוריון, דנה עזריאלי, לתקופה המאתגרת: "אני מלאת אופטימיות, שלאור איתנותה הפיננסית של הקבוצה, אנו נתמודד עם האתגרים, נתגבר על המשבר ונצא מחוזקים. זאת, תוך שמירה על מערכת יחסי האמון ארוכת השנים, שלנו עם השוכרים. פנינו להמשך הצמיחה והעשייה בשנת 2020 ואני משוכנעת, שנמשיך להיות חברת הנדל"ן המניב המובילה והחזקה בישראל".