מכה למוקי גרדינגר: נאלץ לממש 8% מסינוורלד
מוקי וישראל גרדינגר, בעלי השליטה בחברת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם סינוורלד (Cineworld), נאלצו למכור יותר מרבע מהמניות, במחיר נמוך במיוחד - בשל חוב אישי לברקליס
מוקי וישראל גרדינגר, בעלי השליטה בחברת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם, סינוורלד (Cineworld), נאלצו למכור יותר מרבע ממניות השליטה במחיר רצפה. מדובר ב־40-30 מיליון ליש"ט על פי הערכות.
- רשת בתי הקולנוע סינוורלד של משפחת גרדינגר הישראלית רוכשת את סינפלקס הקנדית
- וירוס מסכים: האולפנים ההוליוודיים דוחים הקרנות בסין
- גם ג'יימס בונד נכנע לקורונה – יציאת הסרט החדש לאקרנים נדחתה ב-7 חודשים
ל"כלכליסט" נודע כי חוב אישי של השניים לבנק ברקליס בהיקף עשרות מיליוני דולר הביא למימוש 8% מ־28% המניות שהחזיקו והיו הבטוחה לחוב. בדצמבר היו שווים שני האחים על הנייר במניות סינוורלד (28%) 800 מיליון ליש"ט. שווי מניותיהם כיום (20%) 58 מיליון ליש"ט בלבד, והם אולי הישראלים שנפגעו בצורה הקשה ביותר ממשבר הקורונה, יחד עם יצחק תשובה ודוד פתאל.
ההלוואה, שניטלה מברקליס ב־2014 לרכישת מניות סינוורלד, היתה הלוואת מרג'ין קול, שבה אם המניה שניתנת כבטוחה יורד מתחת למחיר מסוים, לבנק יש אפשרות להעמיד את הבטוחות למכירה. ברקליס לא מצא קונים, אף ששווי סינוורלד צנח דרמטית וכיום היא נסחרת בשווי 293 מיליון ליש"ט בלבד, לעומת יותר מ־4 מיליארד ליש"ט לפני כשנה.
המניה ירדה ב־88% בחודש האחרון עקב משבר הקורונה, שהיכה בתעשייה. הנפילה הואצה בצל ההחלטה לדחות את הקרנת הבכורה של סרט ג'יימס בונד, No Time to Die, מאפריל לנובמבר. חברות בתי הקולנוע נפגעו מהתחרות שהעמידו שירותי סטרימינג, וסינוורלד יותר מאחרות. בדצמבר היא רכשה את סינפלקס, מפעילת בתי הקולנוע הגדולה בקנדה.
הרכישה הממונפת נעשתה תמורת שווי פעילות של 2.1 מיליארד דולר, וסינוורלד לוותה לטובתה יותר מ־2 מיליארד דולר. לאחרונה דיווחה כי לא תיסוג מהעסקה, שתוכננה להיות מושלמת במחצית 2020, אבל בשוק מטילים ספק ביכולתה לממש אותה לאור הצניחה בשווייה. הרכישה אמורה היתה להפוך את סיוורלד לחברה הגדולה בתחום בארה"ב, עם 8,900 מסכים.
הכנסות החברה הממוזגות היו אמורות להגיע ל־5.9 מיליארד דולר, הרווח התפעולי התזרימי ל־1.3 מיליארד דולר והתזרים הפנוי ל־900 מיליון דולר. לסינוורלד יש כבר חוב של 3 מיליארד דולר, לאחר שהשלימה בפברואר 2018 את רכישת Regal האמריקאית ב־5.8 מיליארד דולר במזומן ובחוב.