עם עזרה מכלכלן זוכה נובל: קרן של פסגות תנסה להכות את מדד S&P 500
הקרן תתחקה אחר מדד שיצר רוברט שילר יחד עם ברקליס על בסיס שני כללי השקעה: לאתר תמחור אטרקטיבי ליעדי ההשקעה ולזהות מגמה חיובית במניה ובסקטור שבהם מושקע ההון
בית ההשקעות פסגות מקים קרן השקעות חדשה שתתחקה אחר מדד Shiller Barclays CAPE US Core Mid-Month, כך נודע ל"כלכליסט". הקרן החדשה תהיה הקרן המחקה ה־35 בניהול פסגות.
- שיאניות ההכנסות בקרנות הנאמנות: ילין לפידות, פסגות ומיטב דש
- זעזוע בפסגות - המנכ"ל ברק סורני עוזב, ראובן קפלן יחליפו
- "מי שמנסה להבין אירועים כלכליים רק מהנתונים מסתכן בהחמצת המניעים האמיתיים"
המדד מבוסס על שיטה שפיתח פרופ' רוברט שילר, כלכלן זוכה פרס נובל, ונשענת על שני כללי השקעה: איתור תמחור אטרקטיבי ליעדי ההשקעה ומגמה חיובית במניה ובסקטור שבהם מבקשים להשקיע. על בסיס שיטה זו יצר שילר יחד עם חברת הפיננסים ברקליס סדרת מדדים בשם The Shiller Barclays CAPE Index Family. המטרה היתה ליצור תיק מניות שיניב תשואות עודפות על מדד S&P 500.
המדד שאחריו תתחקה הקרן השיג תשואה מצטברת של 775% מאז 2002, לעומת 406% שהשיג מדד S&P 500.
כדי להימנע משינויים עונתיים ועיוותים נקודתיים שונים ברווחי החברות, פיתח שילר את מדד ה־CAPE למכפילי רווח מותאמי מחזוריות. זה נועד להעמיד תמונה נאמנה יותר של רווחי החברות לאורך זמן. באמצעות בחינת תמחור הסקטור בהשוואה לממוצע הרווחים בו בעשור האחרון, ניתן לזהות תמחור יתר או חסר בשוק המניות בטווח הארוך.
בשיטת שילר נבחרים חמשת הסקטורים בעלי המכפיל הנמוך ביותר, ומהם מנופה הסקטור עם הביצועים החלשים ב־12 החודשים האחרונים. להערכת שילר, הסקטור שנופה הוא בעל הסנטימנט השלילי ביותר בשוק, ומקומו מחוץ למדד שפיתח. כך קטן הסיכון שיוצר סקטור שיש סיבה מהותית למכפיל הנמוך שלו, לדוגמה תוצאות כספיות רבעוניות נמוכות, רגולציה חדשה שעתידה להכביד עליו או סיכונים גיאופוליטיים. ארבעת הסקטורים הנותרים בתום התהליך מקבלים משקל שווה של 25% במדד החודשי, עד לבדיקה הבאה.
בראיון ל"כלכליסט" בדצמבר האחרון אמר שילר: "אני חושש מתחזיות, כי קשה לעשות אותן. מדד ה־CAPE שאני מדבר בשמו כבר יותר מ־30 שנה גבוה כבר הרבה מאוד זמן, והוא לא יורד כפי שדמיינתי. אי אפשר לדעת מתי הכל יתהפך. אני מעדיף להתמקד במסר ולא בתחזיות".