בלעדי לכלכליסט
סלקום על סף חתימת הסכם חדש עם הוועד
ההסכם יאפשר את פיטוריהם של יותר מ־500 עובדים. במקביל חשפה פרטנר כי HOT הציעה לרכוש אותה לפי שווי של 3.6 מיליארד שקל
הנהלת סלקום קרובה לחתימה על הסכם עבודה חדש מול ועד העובדים, שיאפשר את פיטוריהם של יותר מ־500 עובדים. מדובר במספר נמוך בהרבה מזה שאליו כיוונה ההנהלה, שעמד על כאלף עובדים.
- אבי גבאי חותך מסלקום את הלוביסטים ולא יישב בלשכה
- הפור נפל: אבי גבאי הוא מנכ"ל סלקום הבא
- סלקום מאשרת: הולכים למהלך מקיף של פיטורים
לכלכליסט נודע כי בימים האחרונים חלה פריצת דרך במגעים שקטים שמתקיימים בין המנכ"ל החדש של החברה אבי גבאי לבין מיה יניב, יו"ר ועד העובדים. מצד העובדים שותף במגעים יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד.
הצדדים שומרים על חשאיות ומשתפים גורמים מעטים בחברה בפרטי השיחות. מצד ההנהלה שותף גם עופר עיני, יו"ר ההסתדרות לשעבר, שנשכר על ידי סלקום לניהול המגעים. העובדים שיפוטרו יהיו ממחלקת שירות הלקוחות, אם כי במספר נמוך מהמתוכנן שכן גבאי רואה בחטיבה גורם חשוב בהצלחת החברה. עובדים ממחלקות אחרות יפוטרו גם כן.
גורמים בדירקטוריון שקיבלו דיווח על המגעים סבורים כי ישנו סיכוי טוב שכבר בימים הקרובים תצא הודעה על הסכם חדש, שיאושר בדירקטוריון.
בספטמבר 2019 נחשף בכלכליסט כי הנהלת סלקום בראשותו של המנכ"ל דאז ניר שטרן החליטה לצאת במהלך התייעלות מקיף ולפטר מאות עובדים. בהמשך התברר כי המספר נע סביב אלף עובדים. במקביל הודיעה החברה על גיוס הון שנועד לטפל בחוב הענק שלה שעומד על 2.3 מיליארד שקל.
תוכנית ההתייעלות נועדה לצמצם 100‑150 מיליון שקל בהוצאות סלקום מדי שנה. ועד העובדים קיבל באופן קשה את ההודעה ויצא למאבק שכלל השבתה של החברה. שטרן פנה לעובדים ועדכן אותם על תכנית ההתייעלות תוך שהוא מציין שאין מנוס גם מפיטורי עובדים.
בדצמבר האחרון, חודשיים וחצי לאחר ההודעה, גייסה סלקום 300 מיליון שקל בהנפקת מניות. שבועיים לאחר מכן נחשף בכלכליסט כי שטרן עוזב את סלקום ועובר לנהל את פז. השיחות בין הוועד להנהלה נתקעו עד למינויו של גבאי.
גבאי ניהלך את המגעים מול העובדים ברגישות ותקיפות, כשהוועד צפוי לצאת מהמהלך עם כמה הישגים בנוגע לתנאי הפרישה. ייתכן גם כי העובדים יקבלו ייצוג בדירקטוריון בדומה לייצוג העובדים בדירקטוריון בזק.
סלקום מצויה בלחץ מאז שנחשף בשבוע שעבר כי HOT הגישה הצעת רכש לחברת פרטנר תמורת כ־3 מיליארד שקל. אם יאושר מיזוג כזה, סלקום תישאר בעמדת נחיתות מול המתחרות. סלקום עשויה לפתוח בהמשך במהלכים משלה למיזוג עם גולן טלקום.
בינתיים חשפה אתמול המתחרה של סלקום, פרטנר, בדיווח לבורסה כי הצעתה של HOT לרכישת החברה היא במחיר של 19.11 שקל למניה.
המשמעות היא ש־HOT מציעה שווי של 3.6 מיליארד שקל לחברה ‑ כ־20% יותר מהשווי שבו סגרה פרטנר את המסחר בתל אביב אתמול ו־28% מעל מחיר השוק ביום ההצעה וחשיפתה בכלכליסט.
בהודעה ציינה פרטנר כי "דירקטוריון החברה החליט לבחון את מכלול האפשרויות העסקיות העומדות בפני החברה, לרבות העסקה המוצעת או לחלופין את המשך התרחבותה העסקית של החברה כעצמאית". פרטנר למעשה בוחנת מיזוג הפוך לחלוטין, שבו תרכוש היא חברה אחרת. נראה כי החברה בוחנת אפשרות של רכישת גולן טלקום או אקספון של חזי בצלאל, תוך דחייה של הצעת HOT.
פרטנר שכרה את שירותי גולדמן זאקס להוביל את המגעים מול HOT וכן את שירותי הייעוץ של ארנסט אנד יאנג.
מימין: מנכ"ל סלקום אבי גבאי ויו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד