$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

"מדבק": ת"א 35 איבד 0.9%; מדד הנפט והגז מחק 2.4%

נעילה בבורסת ת"א: ת"א 125 נחלש ב-1.1%, מדד הנפט והגז במגמת צניחה בהמשך להתרסקות של 5.9% בשבוע שעבר; פער ארביטראז' שלילי הפיל את אופקו ב-7.7% וכן את לייבפרסון וטבע שאיבדו 2.7% ו-3.6% בהתאמה; גילוי מקרה שני של הידבקות בנגיף הקורונה בארה"ב השפיע לרעה ביום שישי על הבורסות בניו יורק

שיר רייטר ונועם לנדמן 16:3626.01.20

דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן

 

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

16:30 - המסחר בבורסת ת"א הסתיים בירידות, על רקע נעילה שלילית בוול סטריט בשישי בעקבות החשש מהתפשטות נגיף הקורונה: ת"א 35 איבד 0.9%, ת"א 125 נחלש ב-1.1% (ת"א 90 נחתך ב-1.5%). מדד הנפט והגז צלל ב-2.4% – דלק קידוחים ירדה ב-3.7% (קבוצת דלק נחלשה ב-4.7%) ורציו נסוגה ב-3.9%. ת"א נדל"ן ירד ב-1.2%, ת"א ביטוח מחק 1.6% ות"א תקשורת איבד 1.9%. פער ארביטראז' שלילי הפיל את אופקו ב-7.7%, כמו גם את טבע ולייבפרסון שנחלשו ב-3.6% ו-2.7% בהתאמה.

 

15:45 - בנק הפועלים עם העדכון השבועי של "כלכלית בראשון" - הפעם, כיצד עשוי להשפיע נגיף הקורונה על המשק המקומי; רכישות מט"ח ע"י בנק ישראל; הסבירות להורדת הריבית:

 

במידה ו-וירוס הקורונה ימשיך להתפשט בעולם, "הפגיעה (בישראל) צפויה לבוא לידי ביטוי בענפי היצוא, הן של סחורות והן של שירותים, והיא תלויה בכמה זמן ייקח להשתלט הווירוס".

 

בנושא מט"ח, "רכישות המט"ח נמשכו, ככל הנראה, גם בחודש ינואר", זאת, לאחר שבנק ישראל רכש ברבעון הרביעי של 2019 מט"ח בהיקף של 3.8 מיליארד דולר. "המסר של בנק ישראל הוא שרכישות המט"ח יימשכו ככל שיידרש על מנת למנוע ייסוף מהרמה בה אנו נמצאים, והם גם יפעלו לקזז את ההשפעה של הצטרפות ישראל למדד האג"ח הבינלאומי. להערכתנו, אם מגמת ירידות השערים בעולם תימשך בשל וירוס הקורונה לדוגמה, זה עשוי להפחית מעט את לחצי הייסוף. מכל מקום, רכישות המט"ח של בנק ישראל צפויות להימשך ואולי אף להתגבר לקראת חודש אפריל עם הצטרפות ישראל למדד האג"ח העולמי".

 

 

שטרות של 200 שקל שטרות של 200 שקל צילום: שאטרסטוק

 

זאת ועוד, "בנק ישראל מעדיף כעת את השימוש בכלי רכישות המט"ח ולא להפחית ריבית. גישה זו עשויה להשתנות אם הריבית בארה"ב תופחת השנה. המעבר להתמקדות ברכישות מט"ח הושפע במידה רבה מההערכה שהבנקים המרכזיים בעולם מיצו את הפחתות הריבית. בשבוע החולף, בעקבות ירידות השערים בשווקים, התגברו הציפיות שהריבית בארה"ב בכל זאת תפחת פעם אחת או יותר במהלך השנה. באירופה, הבנק המרכזי, תחת יושבת הראש החדשה, בוחן מחדש את נושא המדיניות המוניטרית ואת יעד האינפלציה, וכנראה שהריבית שם לא תשתנה בתקופה הקרובה. אם הפד יפחית ריבית, כפי שהשווקים מגלמים כעת, זה יעלה את הסיכוי שנראה הפחתת ריבית גם אצלנו".

 

14:15 - מניית אופקטרא נוסקת ב-29%: חברת הנדל"ן דיווחה כי הושלמה עסקת המיזוג ורכישת מניות חברת מיט-טק, המפתחת טכנולוגיה להדפסת תלת מימד של רקמות בשר נקי.

 

12:55 - לאור התגברות הירידות בשוק המקומי, אלו הם המדדים הענפיים הבולטים שמאבדים גובה (כל המדדים אדומים): מדד ת"א טכנולוגיה מוחק 2%, ת"א תקשורת מאבד 1.9%, ת"א נפט וגז נחלש ב-1.8%, ת"א נדל"ן ות"א ביטוח נסוגים ב-1.2% ומדד הבנקים יורד ב-0.8%.

 

11:20 - מגה אור תרכוש את חברת מתחמי הקניות ישפרו מידי אי.די.בי. מגה אור, שהמשא ומתן בינה לבין אי.די.בי נחשף לראשונה בכלכליסט, תשלם 855 מיליון שקל תמורת חברת המרכזים המסחריים. העסקה צפויה להיחתם היום.

 

מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס גברה על קרן ההשקעות בנדל"ן ריט 1, שהגישה גם היא הצעה לרכישת החברה. ישפרו עוסקת בייזום והשכרה של נכסים מניבים בישראל, ובעיקר מרכזי מסחר ובילוי, מבני תעשייה ומלאכה ושטחי אחסנה. מניית מגה אור מטפסת ב-0.7%, ריט 1 נחלשת ב-0.4%.

 

מתגברות הירידות במדדים המובילים - ת"א 35 נופל ב-1.1%, ת"א 125 מאבד 1%, ת"א בנקים נסוג ב-0.9%, מדד הנפט וגז ממשיך בצניחה ומוחק 1.4% בהמשך להתרסקות של 5.9% בשבוע שעבר.

 

מרכז ישפרו במודיעין מרכז ישפרו במודיעין

 

 

10:15 - מישורים מטפסת ב-1.6% אחרי שהודיעה שחתמה על הסכם למכירת מלוא הזכויות בחניון מסחרי במיאמי, פלורידה, תמורת 30 מיליון דולר. מישורים רכשה את הנכס בדצמבר 2018 תמורת 18.25 מיליון דולר.

 

השלמת העסקה כפופה להשלמת בדיקת נאותות מצד הרוכש ולהתקיימות תנאים מתלים. לפי הודעת החברה, השלמת העסקה צפויה להתבצע ברבעון השני של 2020.

 

9:53 - הבורסה בתל אביב פותחת את שבוע המסחר במגמה שלילית ובעיכוב בעקבות פער ארביטראז' שלילי גבוה במניית אופקו. המדדים המובילים ת"א 35 ות"א 125 נחלשים ב-0.7%. אופקו צונחת ב-7.4% בתחתית ת"א 35. עוד בעקבות פערי ארביטראז' - לייבפרסון מוחקת 3.1%, טבע מאבדת 2.8%.

 

9:45 - פתיחת המסחר בבורסה מתעכבת בשל פער הארביטראז' הגבוה שאיתו חזרה אופקו - 8.6%-.

 

9:20 - אנלייט אנרגיה הודיעה הבוקר שחתמה על הסכם כוונות למימון פרויקט אנרגיית הרוח Gecama בספרד עם שניים מתוך חמשת הבנקים הגדולים בספרד, Banco de Sabadell ו-Bankia, המתמחים במימון פרויקטי אנרגיה מתחדשת.

 

בהתאם להסכם הכוונות, הבנקים יעמידו לחברת הפרויקט חוב בכיר במתכונת של מימון פרוייקטלי נון-ריקורס במינוף מוערך של בין 40% ל-50% מעלות ההקמה הכוללת של הפרויקט המוערכת ב-310 עד 330 מיליון יורו, כלומר השקעה של עד 115 מיליון יורו. פרויקט Gecama מצוי בשלבי פיתוח מתקדמים ומיועד לספק חשמל בהספק של כ-300 מגה-וואט.

 

באוקטובר דיווחה אנלייט על קיום המשא ומתן עם הבנקים, וכן הודיעה שחברת נובאסק תשקיע עד 80 מיליון יורו בפרויקט ותחזיק ב-26% מהזכויות בו. החברה תשלים את יתרת ההון הנדרש לפרויקט בעצמה ובאמצעות שותפים פוטנציאליים, בכפוף להשלמת עסקת ההשקעה עמם. אנלייט החליטה להגדיל את חלקה בהשקעת ההון המתוכננת בפרויקט ל-75 מיליון יורו לפחות.

 

גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט: "חתימת הסכם העקרונות בספרד היא ציון דרך חשוב למימוש המיזם הגדול ביותר של אנלייט מאז היווסדה. הפרויקט בהיקף של כ-1.2 מיליארד שקל יספק חשמל נקי לכ-95 אלף משקי בית ויחסוך פליטות CO2 בהיקף של 650 אלף טון בשנה".

 

טורבינות רוח של אנלייט אנרגיה בקרואטיה טורבינות רוח של אנלייט אנרגיה בקרואטיה צילום: אנלייט

 

 

7:45 - הבורסה בתל אביב תפתח את יום המסחר הראשון של השבוע לאחר המגמה השלילית שנרשמה ביום שישי בוול סטריט.

 

פערי הארביטראז' של המניות הדואליות הבכירות צפויים לגרוע 0.4% ממדד ת"א 35 עם פתיחת המסחר. אלה הפערים שעימם חוזרות המניות - בצד השלילי - אופקו 8.6%-, לייבפרסון 3.5%-, טבע 2.5%-, טאואר 0.8%-, פריגו 0.6%-, אורמת טכנולוגיות 0.6%-, כיל 0.5%-. IFF חוזרת ללא פער מהותי, אלביט מערכות ונייס שתיהן עם פער חיובי של 0.2%.

 

גילוי מקרה שני של הידבקות בנגיף הקורונה בארה"ב השפיע לרעה על השווקים והוביל לירידות במדדים המובילים בניו יורק, לאחר שבתחילת יום שישי נסחרו בעליות לאחר הודעת ארגון הבריאות העולמי כי עדיין לא מדובר במשבר עולמי.

 

דאו ג'ונס איבד 0.6%, נאסד"ק נחלש ב-0.9% ו-S&P 500 נסוג גם הוא ב-0.9% - הירידה החדה ביותר בו מאז אוקטובר. בסיכום שבועי: דאו ג'ונס ירד ב-1.2%, נאסד"ק איבד 0.8% ו-S&P 500 ירד ב-1%.

 

בתחילת השבוע שעבר אישר משרד הבריאות של סין את התפרצות הנגיף שגורם לתסמונת נשימתית חמורה. הנגיף התפרץ בעיר ווהאן, ומרבית מקרי ההידבקות עד כה אותרו בסין, אולם יותר מ-25 בני אדם מחוץ למדינה - בין היתר אוסטרליה וצרפת - אובחנו גם הם. משרד הבריאות הסיני הודיע הבוקר כי עד כה מתו מהנגיף 56 בני אדם ומעל 1,900 אובחנו כחולים בו, 237 מהם במצב קשה. בישראל נשלל אתמול חשד להידבקות של שני ישראלים ששבו מסין.

 

ארגון הבריאות העולמי הכריז בשבוע שעבר על מצב חירום בסין, אך נמנע מלהכליל מדינות נוספות תחת מצב החירום. עובדי מערכת הבריאות בסין אמרו כי מלאי הציוד בבתי החולים המקומיים אוזל לנוכח הטיפול במספר החולים העולה.

 

הבורסה בתל אביב ננעלה ביום חמישי בירידות קלות - המדדים ת"א 35 נחלשו ב-0.2%. מדד הנפט וגז מחק 3.2% על רקע חששות שהתפשטות נגיף הקורונה תפגע בביקוש העולמי לנפט. רציו פטרוליום צנחה ב-7.1%, תמר פטרוליום איבדה 5.3%, דלק קידוחים נפלה ב-3.2%.

 

בסיכום שבועי - ת"א 35 עלה ב-1%, ת"א 125 התחזק ב-1.3%, ת"א בנקים טיפס ב-1.9%, ת"א נפט וגז צנח ב-5.9%. 

 

 

בורסת תל אביב בורסת תל אביב צילום: בלומברג

 

x