פרשת החשבונות המזויפים בוולס פארגו: המנכ"ל לשעבר ישלם 17.5 מיליון דולר
בשנת 2017 נחשפה הפרשה שבמסגרתה 3.5 מיליון חשבונות נוצרו ללקוחות ללא אישורם, במטרה לעמוד ביעד מכירות. על ג'ון סטמפף נאסר לעבוד בתעשיית הפיננסים למשך כל חייו
- וולס פארגו מצטרף למירוץ הישראלי אחר מקבצי דיור בארה"ב
- וולס פארגו: הקנס על טבע בפרשת האופיואידים עשוי להגיע ל-5 מיליארד דולר
- עוד טלטלה בוולס פארגו: המנכ"ל טים סלואן התפטר
זוהי דוגמא קיצונית של הענשת דמות בכירה בעולם הבנקים על שכשל במניעת התנהגות בלתי הולמת. האיסור שהוטל על סטמפף חמור יותר מכל עונש שהוטל על בכירים בתעשייה הפיננסית בעקבות המשבר הכלכלי של 2008.
ההאשמות הגיעו אחרי חשיפה של The Lender באוגוסט 2017, כי קרוב ל-3.5 מיליון חשבונות נוצרו ללקוחות ללא אישורם, לאורך תקופה של שמונה שנים, במטרה לעמוד ביעדי מכירות.
הסוכנות לפיקוח על המטבע, האחראית על ניהול מערכת הבנקאות הפדרלית, הודיעה בנוסף כי הגיעה להסכם עם עוד שני בכירים לשעבר, והכריזה על הגשת אישומים נגד חמישה בכירים נוספים לשעבר.
כשסטאמפף עזב את הבנק אחרי שנחשף הסקנדל בפעם הראשונה ב-2016 תקפה אותו הסנטורית והמועמדת לנשיאות 2020 אליזבת' וורן. באותו זמן דווח כי הוא עזב את הבנק עם חבילת פרישה של 130 מיליון דולר.
"בתקופה שבה התגלו בעיות במכירות לא היו לחברה את האנשים הנכונים במקומות הנכונים, המבנה, השליטה והתרבות על מנת למנוע התנהגות לא נאותה". כך כתב בתגובה לפסיקה, מנכ"ל וולס פארגו, צ'ארלס ו'. "זה היה בלתי נסלח. הלקוחות שלנו וכולכם זכאים מהנהגת החברה ליותר".
זוהי המכה האחרונה שנחתה על החברה הסובלת כבר זמן מה מבעיות. ב-2018 נקנסה החברה בסכום שיא של מיליארד דולר על ידי שני רגולטורים בארצות הברית בעקבות שתי חקירות שעסקו בביטוחי רכב והפרות בתחום המשכנתאות. העונשים הוטלו על ידי הרשות הפדרלית להגנת הצרכן והסוכנות לפיקוח על המטבע. בנוסף לקנס הבנק חויב לפצות את לקוחותיו שנפגעו. שני הרגולטורים אמרו כי וולס פארגו הסכים לפשרה מבלי להודות בביצוען של העוולות.