בעלי מניות המיעוט יכריעו אם לאשר את השכר של מנכ"ל בי-קום החדש
דירקטוריון בי-קום בראשות קרן סרצ'לייט אישר את מינויו של תומר ראב"ד למנכ"ל, ורק לאחר מכן זימן אסיפה לאישור תנאי שכרו בעלות של 1.4 מיליון שקל בשנה, כולל 2.7 מיליון אופציות מחוץ לכסף. לראב"ד אין נסיון ניהולי בחברות כמו עמי בר-לב, המנכ"ל היוצא שהמום מההחלטה של סרצ'לייט להדיחו
קרן סרצ'לייט הדיחה את עמי בר-לב מתפקיד מנכ"ל בי-קום באמצעותה היא מחזיקה בשליטה בבזק (26.3%), ומינתה במקומו את תומר ראבד, כמנכ"ל ודירקטור.
- בר לב ותורג'מן ימשיכו לכהן כדירקטורים מטעם בי-קום בבזק
- מכה לבי-קום: הורדה כפולה בדירוג האשראי - הריבית על החוב תעלה
- בי־קום נתנה הנחה - והצליחה לגייס רק 120 מיליון שקל
לראב"ד אין נסיון ניהולי בחברות. הוא שימש כבנקאי ההשקעות של העסקה, בה רכשה סרצ'לייט את השליטה בבזק, במסגרת פעילותו כבנקאי השקעות של בנק RBC בו פעל בתחום המדיה והטלקום. השכר שלו חורג ממדיניות התגמול שקבע דירקטוריון בי-קום במאי האחרון, ובסרצ'לייט ודירקטוריון בי-קום החדש טוענים כי "בשל השינוי הדרמטי במצב הפיננסי של החברה מאז אימוץ מדיניות התגמול, חבילת התגמול מתאימה למנכ"ל החברה במצבה היום, וזאת לאור הנסיון של ראבד ומצוינותו". השינוי שעליו מדבר דירקטוריון בי-קום נובע מההזרמה של 260 מיליון שקל של סרצ'לייט לבי-קום. בי-קום היא חברת אחזקות למעשה שכל עיסוקה הוא אחזקה של 26.3% בבזק, ומעסיקה 3 עובדים בלבד. יצוין, כי גם המנכ"ל היוצא בר לב היה קודם ללא ניסיון ניהולי, אלא יועץ משפטי של החברה.
ראב"ד אמור לקבל שכר חודשי בעלות של 116 אלף שקל, בנוסף לתנאים נלווים של רכב והחזר הוצאות מקובל, ותנאים סוציאליים. בנוסף הוא יקבל 892 אלף אופציות בשלוש מנות שניתנות למימוש במחיר הרחוק מאוד ממחיר המניה היום (5.81 שקל) - 15.96 שקל למניה, 25.54 שקל למניה ו-31.92 שקל. עלות השכר של ראבד תעמוד על 1.4 מיליון שקל בשנה. שווי האופציות הוא מיליון שקל לשלוש שנות ההעסקה. הוא יוכל לממש אותן רק כשסרצ'לייט תמכור את מניותיה בבי-קום.
ראב"ד, בעל תואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת ניו יורק, הוא בנו של עו"ד יורם ראב"ד, שפעיל במגזר העסקי והתנהל גם במגרש הפוליטי. לפני כן שימש כבנקאי השקעות ב-UBS ובחודש האחרון חזר לגור בארץ עם משפחתו. הוא שימש עד היום כדירקטור וסגן נשיא ב- Royal Bank of Canada, בנק השקעות קנדי, שהוביל עסקאות מיזוגים, רכישות וגיוסי הון וחוב בתחום הטלקום, מדיה וטכנולוגיה בארץ ובארה״ב. בהודעת סרצ'לייט נמסר כי סך העסקות שבהן היה מעורב ראב"ד עמד על 300 מיליון דולר וכי בין לקוחותיו נמנו: Verizon, AT&T, Disney, IBM, KKR, Apollo.
תנאי השכר של ראב"ד יעמדו להצבעה של הגופים המוסדיים ובעלי מניות המיעוט בבי-קום שמחזיקים ב-29% ממניות החברה, בעוד סרצ'לייט ודוד פורר, בעלי השליטה החדשים מחזיקים ב-71% ממניות החברה. הדירקטוריון לווה בהחלטה על ידי משה צבירן, שציין בחוות הדעת כי מדובר בשכר שאינו חריג ביחס לחברות דומות, וכבר מינה את ראב"ד למנכ"ל, ועתה נותר לאשר את תנאי שכרו כשלא ברור מה יקרה במידה והמוסדיים לא יאשרו את התנאים.
ראב"ד יהיה זכאי לפיצוי של שש משכורות אם יתפטר, ו-12 חודשי שכר במידה ויפוטר בשנה וחצי הראשונות למינוי.
ועדת התגמול והדירקטוריון ציינו בדיוניהם בקשר עם תנאי התגמול המוצעים ש"כאשר מדיניות התגמול הקיימת אומצה במאי 2019, לחברה היה מאזן גרוע משמעותית מהיום, שיקף חוב משמעותי גדול יותר ויכולת פיננסית מוגבלת לפצות את המנהלים שלה. סגירת העסקאות בין החברה לאינטרנט זהב לבין סרצ'לייט ופורר בדצמבר, הזרימה לחברה כמות משמעותית של מזומנים, כולל הזרמה ישירה של 260 מיליון שקל על ידי סרצ'לייט. גם ההשקעה של 345 מיליון שקל על ידי אינטרנט זהב, שחלקה נובע מתשלומים של סרצ'לייט לאינטרנט זהב עבור מניות בי-קום שבידיה".
עוד ציין הדירקטוריון לגבי ראב"ד כי "ועדת התגמול והדירקטוריון היו בדעה שחשוב לחברה לתת חבילת תגמול הולמת לראב"ד שהוא "מנכ"ל מהקליבר הגבוה ביותר".
בבי-קום מספרים כי ברלב קיבל באכזבה גדולה את ההחלטה, ב-2 בדצמבר החליפה אותו סרצ'לייט בתפקיד דירקטור, ואז ראה בר לב בהודעה סוג של כוונה להשאיר אותו כמנכ"ל בי-קום, מה שהתברר כהערכה שגויה. בר לב שימש בתקופה של שאול אלוביץ' כיועץ המשפטי של בי-קום וקבוצת יורוקום כולה, אולם התרחק מהמשפחה לאחר שאיבדה את השליטה.