המוסדיים ביקשו הנחה, תמר פטרוליום סירבה ודחתה את גיוס ההון
החברה המחזיקה במאגר תמר ביקשה לבצע גיוס הון בהיקף של 140 מיליון שקל כולל הנחה של 8% על מחיר המניה; בפועל התקבלה דרישה להנחה של 12%, לה סירבה החברה שדחתה לבסוף את הגיוס
חברת תמר פטרוליום, שמחזיקה ב-16.75% ממאגר הגז תמר, דחתה את התוכניות לבצע גיוס הון בקרב הגופים המוסדיים בהיקף של כ-140 מיליון שקל. זאת לאחר שהחברה כבר דיווחה בשבוע שעבר לבורסה על הכוונה "לבחון אפשרות לביצוע הנפקה לציבור של מניות רגילות בהיקף מוערך של עד כ-140 מיליון שקל על פי דו"ח הצעת מדף, שיפורסם בסמוך למועד ההנפקה".
- דו"ח משאבים חדש לתמר: אין שינוי ברזרבות הגז, תשלום מס ששינסקי - יחל ב-2020
- אלון גז דחתה את הצעת המיזוג עם תמר פטרוליום
- מלחמה במאגר תמר: ישראמקו ותמר פטרוליום עתרו לממונה על ההגבלים נגד דלק ונובל
עם זאת, מבדיקת כלכליסט עולה שתמר פטרוליום אמנם קיבלה את הביקושים שהיא רצתה שהגיעו בכלל כהצעה פנימית של אחד החתמים, אולם לא במחיר שביקשה. ההצעה כללה במקור הנחה של כ-8% על מחיר המניה (7.45 שקלים), כשבפועל התקבלה דרישה לקבל הנחה של כ-12%. החברה סירבה לכך. תוך כדי המהלך עלה רעיון בחברה לשפר את הצעה עם הענקת אופציות, אולם בסופו של דבר החברה כלל לא הגיעה לשלב זה, ותחת התמחור שהתקבל בפועל היא החליטה לדחות את ההנפקה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עבור תמר פטרוליום מדובר בבשורות רעות: שלל פרסומים בעיתונות התמקדו בריב שיש לה ולישראמקו עם דלק ונובל אנרג'י על חוזה גז מול חברת החשמל, תוך התעלמות מהעובדה שמדובר בחוזה מאוד קטן במונחי המשק הישראלי, וגם אם תמר פטרוליום תזכה בו, לא יהיה זה הדבר שישפר דרמטית את מצבה הפיננסי.
כפי שפורסם בכלכליסט הבעיות הגדולות של תמר פטרוליום הן בכלל מבית - המניה נחתכה ביותר מ-50% בשלוש השנים האחרונות, ומי בכלל זוכר היום שחברת הביטוח הראל (יחד עם קרן תשתיות ישראל) רכשה 3.5% מהבעלות על המאגר לפי שווי של כ-12 מיליארד דולר. זה קרה בסוף 2016, והרכישה בוצעה תוך דילול חלקה של נובל אנרג'י. היום המאגר שווה כמחצית ממה שנמכר בסוף 2016, וייתכן שהרכישה של המוסדיים את הנכס, שהיה ידוע שייכנסו לו מתחרים תוך כמה שנים (מאגרי לווייתן, כריש ותנין) ושהוא יחל לשלם מס חדש (ששינסקי) כבר ב-2020, בוצעה בלי שקלול מלא של הסיכונים.
בהנפקת תמר פטרוליום, שבוצעה ביולי 2017 כבר היה ידוע שבסוף העשור תחל התחרות, ועדיין היא בוצעה לפי שווי חברה שהתקרב לשני מיליארד שקל. שווי החברה כיום עומד על כ-644 מיליון שקל בלבד.