משקיעים ונושאי משרה בקנביט השקיעו 26.4 מיליון שקל כדי להשלים את רכישת תיקון עולם
מחצית מהסכום הגיע מחברי דירקטוריון החברה וקבוצת המשקיעים שהשתלטה עליה; קנביט שילמה 10 מיליון דולר מתוך כלל התמורה של 23.5 מיליון דולר, מועד השלמת העסקה הוא ב-25 בדצמבר
- קנביט מספקת נתונים על הפסדי תיקון עולם; שווי הפעילות מוערך ב-36.7 מיליון דולר
- רשות ני"ע זימנה לעדות את המנכ"ל ויו"ר קנביט לשעבר בחשד לשימוש במידע פנים
- יו"ר קופ"ח כללית ישמש דירקטור בקנביט; נחתם הסכם הפצה עם חברת פארמה גרמנית
יפעת קריב, מנכ"לית קנביט, אמרה לכלכליסט כי "קנביט ממשיכה להוכיח נחישות וביצוע התחייבויותיה כלפי המשקיעים. עושים ככל האפשר כדי לזרז את תהליך הרכישה, כך שמוצרי תיקון עולם יחזרו לשוק מוקדם ככל האפשר לטובת המטופלים שזקוקים להם".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
כמחצית מסכום הגיוס הגיע מדירקטוריון החברה. היו"ר איתן בן אליהו השקיע 3.6 מיליון שקל, ירון נאור השקיע 3.4 מיליון שקל, דניאל בירנבאום השקיע 3.2 מיליון שקל, וברק רוזן ואסי טוכמאייר השקיעו יחד 3 מיליון שקל.
נאור הפך לבעל השליטה, לאחר שרוזן העניק לו הלוואה בגובה 12.15 מיליון שקל תמורתה קיבל מעל 5 מיליון מניות המירות, שרוזן יוכל להמיר חזרה אליו אם ערעורו על החלטת היק"ר, שלא לקבלו כבעל עניין, יתקבל.
החברה דיווחה כי בצירוף להשקעה של 1.8 מיליון דולר מחברת שיווק התרופות הגרמנית Fette Pharma, שעליה הודיעה לפני כ-11 יום, היא עומדת בהתחייבות המימון של 13.5 מיליון הדולר הנוספים שהיא מחויבת להעביר לבעלים של תיקון עולם.
דיווחיה של קנביט מהחודש האחרון לגבי נתוניה הכספיים של תיקון עולם העלו כי החברה תידרש לגיוס הון נוסף לטובת פעילותה של תיקון עולם. החברה התייחסה לכך בדיווח על הגיוס והודיעה כי בכוונתה לבצע הנפקת מניות נוספת במסגרתה תפעל להגדיל את קופת המזומנים לסכום העולה על 13.5 מיליון דולר, הנדרש לה להון חוזר, השלמת הקמת המפעל בציפורית, הגדלת חוות הגידול בכפר יהושע ובנאות הכיכר, ופירעון ההלוואות למלווים שאפשרו את ההקצאות הפרטיות.