$
בורסת ת"א

בארינבוים נסוג מעסקת סומוטו, המניה איבדה 33% מאפריל

סומוטו דיווחה בחמישי כי בארינבוים הודיע לה שלא הבשילו התנאים לעסקה, אך נבחנת אפשרות לעסקה חלופית. המניה עלתה ב־7%. ביטול העסקה נובע מכך שאנטי וירוס של Windows הסיר תוכנות של סומוטו, והחברה טרם הצליחה לפתור את הבעיה

אורי גלאור 08:0322.12.19

האם הסאגה של עסקת בארינבוים וסומוטו הגיעה לסופה? לפי הדיווח של חברת השיווק והפרסום באינטרנט מיום חמישי, התשובה היא כי ייתכן שלא. שמונה חודשים לאחר חתימת ההסכם בין צביקה בארינבוים לסומוטו, הנסחרת בשווי של 99.6 מיליון שקל, על רכישת פעילותה, מדווחת החברה לבסוף כי בארינבוים הודיע לה שלא הבשילו התנאים לעסקה במתכונתה הנוכחית. עם זאת, דווח עוד כי הצדדים בוחנים אפשרות לביצוע עסקה חלופית, למכירת חלק מנכסיה של סומוטו.

 

בתגובה לדיווח, עלתה מניית סומוטו ב־7%, ככל הנראה התגובה החיובית נבעה מכך שהמשקיעים סברו שהעסקה תבוטל לחלוטין, וקיבלו פתח של תקווה. ביטול העסקה המקורית נבע מכך שבחודש יוני השנה דיווחה סומוטו כי אנטי וירוס של Windows מסיר תוכנות של החברה ממחשבי PC ועל כן הדבר צפוי לפגוע בהכנסותיה. דיווח זה גרם למנייה לצנוח ב־27%. החברה ציינה כי תנסה למצוא פתרון לנושא זה, אך טרם הצליחה בכך. עם זאת, ציינה סומוטו כי "השלימה פתרונות המאפשרים לה להפיץ את מוצריה, אך בהיקפים מצומצמים".

 

 

 

המקדמה תהפוך לקנס של 1.36 מיליון דולר

ביולי 2019, סומוטו דיווחה על שינוי בהסכם מול בארינבוים, שהפיח תקווה במשקיעים, שחששו שהעסקה לא תצא לפועל בעקבות ההודעה השלילית ביוני. בעקבות הדיווח, המניה זינקה כ־14%. התנודות החדות נמשכו כאשר באמצע חודש אוגוסט סומוטו דיווחה כי בארינבוים מבקש הארכה להשלמת העסקה עד ל־3 בנובמבר. המניה בתגובה צנחה ב־11%, עקב חשש של המשקיעים שבארינבוים יירד מהעסקה.

 

ב־3 בנובמבר סומוטו דיווחה כי בארינבוים ביקש הארכה נוספת, עד ל־18 בדצמבר. הפעם המשקיעים נותרו אדישים לדיווח, אולי משום שהעריכו שבין כה וכה העסקה לא תצא לפועל, והמניה עלתה בשיעור מינורי של 0.3%. בחודש יולי העביר צביקה בארינבוים מקדמה של 1.36 מיליון דולר בגין העסקה. סכום זה יישאר בידי החברה כקנס עקב אי השלמת העסקה. עוד דיווחה סומוטו כי נכון ליום 16 בדצמבר שווי המזומנים שלה בקופה עמד על 23.1 מיליון דולר, והיתרה נטו בניכוי אשראי מתאגיד בנקאי עמדה על סך של כ־20.1 מיליון דולר. מניית סומוטו איבדה מיום הדיווח הראשוני על העסקה מול בארינבוים בחודש אפריל כ־33%.

 

 

 

הרעה משמעותית בתוצאות ברבעון השלישי

בדוחו"ת הרבעון השלישי חוותה סומוטו לראשונה בתוצאותיה את ההשפעה השלילית של בעיית האנטי וירוס של Windows, אשר הסיר תוכנות של החברה ממחשבי PC. הכנסות החברה ברבעון צנחו ב־39.2% מול הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב־8.7 מיליון דולר בלבד, לעומת 14.3 מיליון דולר. הקיטון בהכנסות נבע מפעילות הפצת האפליקציות (המושפע מבעיית האנטי וירוס) אשר הכנסותיה קטנו ב־3.1 מיליון דולר; ומקיטון מהכנסות בפעילות הפרסום בוידאו, אשר הכנסותיה קטנו ב־2.5 מיליון דולר. גם בהסתכלות מול הרבעון הקודם (כאשר הבעיה התגלתה רק בחודש יוני השנה - א"ג) הכנסות החברה צנחו ב־33.6% לעומת הרבעון השני של 2019, אז עמדו על כ־13.1 מיליון דולר.

 

ההכנסות במגזר הפצת האפליקציות נשחקו דרמטית, והסתכמו ב־5 מיליון דולר בלבד ברבעון השלישי, לעומת 8.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, 8.7 מיליון דולר ברבעון הראשון השנה, ו־7.4 מיליון דולר ברבעון השני השנה (אשר חודש מתוצאותיו הושפעו כבר מבעיית האנטי וירוס - א"ג).

 

נתון ה־EBITDA של החברה גם כן צנח באופן משמעותי כאשר ירד בכ־43.5% והסתכם ב־2.2 מיליון דולר, לעומת 3.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ו־3.9 מיליון דולר ברבעון השני השנה. את נתון הרווח התפעולי סיכמה סומוטו עם 49 אלף דולר בלבד. זאת, לעומת רווח תפעולי של 2.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ורווח תפעולי של 3.4 מיליון דולר ברבעון השני השנה. בשורה התחתונה סיכמה סומוטו את הרבעון עם הפסד נקי של 351 אלף דולר, לעומת רווח נקי של 1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ורווח נקי של 3 מיליון דולר ברבעון השני השנה.

 

בהערכת שווי שערכה חברת הייעוץ הכלכלי וריאנס, לבדיקת ירידת ערך המוניטין של מגזר הפצת תוכנות ואפליקציות, מצוין כי ירידה בהיקפי ההפצה הביאה לפגיעה בבסיס הלקוחות המשלמים ובכך לפגיעה בהכנסות החברה העתידיות. לפיכך, לדברי וריאנס, נכון לסוף הרבעון השלישי של 2019 השפעת הירידה בהיקף ההפצה על ההכנסות טרם השתקפה במלואה.

 

על כן, וריאנס הניחה כי בשנת 2020 ההכנסות ממגזר הפצת התוכנות והאפליקציות יסתכמו ב־19.4 מיליון דולר. להערכת וריאנס, ה־EBITDA מהמגזר צפוי להסתכם ב־5.2 מיליון דולר. לשם השוואה, את שנת 2018 סיכם מגזר זה עם הכנסות של כ־33 מיליון דולר וה־EBITDA של המגזר הסתכם ב־13.6 מיליון דולר.

 

צביקה בארינבוים צביקה בארינבוים צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x