החברה שמיזגה את חורבות כלכלית ירושלים מתעלה עליהן
המיזוג של כלכלית ירושלים ומבני תעשייה, שהושלם החודש, יצר את אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל. עם נדל"ן להשקעה בשווי של 10.6 מיליארד שקל, צפי לעלייה של 206 מיליון שקל ב־NOI בחמש שנים - וללא גרעין שליטה
ארבע שנים אחרי שהיתה כפסע מהסדר חוב, ועל רקע ארגון מחדש, הקבוצה שהיתה בעבר של אליעזר פישמן מציגה מהפך בכל הפרמטרים. מבני תעשייה פרסמה אתמול את דו"חותיה הכספיים האחרונים לפני המיזוג עם החברה־האם כלכלית ירושלים.
האירוע המכונן של מבני תעשייה התרחש ב־4 בנובמבר האחרון, הרבה אחרי תום הרבעון השלישי. כלכלית ירושלים התמזגה לתוכה ועם השלמת המיזוג, היא חוסלה ללא פירוק. בעקבות השלמת המיזוג מבני תעשייה הפכה לחברה ללא גרעין שליטה - מבנה. בעל המניות הגדול בחברה, דוד פורר, מחזיק ב־18.8%, ומרבית המניות, 81.2%, הן בידי הציבור.
מבני תעשייה שאחרי המיזוג היא אחת מחברות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם 580 נכסים מניבים ונדל"ן להשקעה בשווי של 10.6 מיליארד שקל. ה־NOI (הכנסות תפעוליות נטו) של החברה הממוזגת (פרופורמה) הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב־483 מיליון שקל. ה־NOI מנכסים זהים בישראל רשם עליה של 6.3% לעומת התקופה המקבילה ב־2018.
ה־FFO (תזרים מזומנים מפעילות שוטפת) הגיע ל־286 מיליון שקל. בסוף הרבעון השלישי של השנה עמד ההון העצמי של מבני תעשייה על 4.1 מיליארד שקל, אולם לאחר המיזוג עם כלכלית ירושלים, מסתכם ההון העצמי של החברה הממוזגת (פרופורמה) ב־5.2 מיליארד שקל.
ה־FFO בשנת 2019 צפוי לעמוד על 370 מיליון שקל
"לפני ארבע שנים עמדנו בכנס שנערך בבורסה לניירות ערך בתל אביב, וזה נראה שלקחנו כדורים כחולים, אדומים וצהובים כשאמרנו שנהיה חברת נדל"ן גדולה וחזקה", אמר מנכ"ל קבוצת מבנה, דודו זבידה, בפתח כנס המשקיעים שהתקיים אתמול בתל אביב.
בסוף 2015 החברה שבראש הקבוצה, כלכלית ירושלים היתה קרובה מאוד להסדר חוב. הודות לגיוס הון מהיר ורוח חיובית בענף הנדל"ן, החברה הצליחה להשתקם. "עד היום עסקנו בסידור החוב והחברה. היום אנחנו עוסקים בצמיחה פנימית, שלא תלויה ברכישות", אמר זבידה.
בקבוצת מבנה מצפים ל־FFO של 375-370 מיליון שקל בשנת 2019, לעומת 347 מיליון שקל ב־2018. זבידה ציין שתוצאות הקבוצה ישתפרו, בין היתר, הודות לשיפוץ מבנים תעשייתיים ותיקים וכ־170 מערכות סולאריות חדשות שיותקנו על גגות המבנים שבבעלותה. ההשקעה השנתית של קבוצת מבנה בחידוש ובשיפוץ מבנים צפויה להסתכם ב־20 מיליון שקל.
עוד ציינו בקבוצה כי כתוצאה מייזום, ה־NOI צפוי לגדול בחמש השנים הבאות ב־206 מיליון שקל. אם התחזית של זבידה תתממש, קבוצת מבנה תציג בשנת 2025 NOI של 886 מיליון שקל, לעומת NOI צפוי של 680 מיליון שקל השנה.
"המיזוג מקרב אותנו לחלוקת דיבידנדים"
ביחס לחוב העריך זבידה שדירוג האשראי של החברה, שעומד כיום על A+, יעלה לקבוצת ה־AA. יחס חוב ל־CAP של מבנה עומד על 52.5%, שיפור לעומת יחס של 56.5% בסוף 2018. קבוצת מבנה מתוגמלת על הירידה בשיעור המינוף בירידה של עלות החוב הממוצעת, שעומדת כיום על 3.28%.
לגבי חלוקת דיבידנד אמר זבידה: "המיזוג מקרב אותנו לחלוקת דיבידנדים. אני מאמין שחברה כמו שלנו צריכה לחלק דיבידנד. אנחנו שואפים להתייצב על רמת מינוף של 50%, ולא נגיע למינוף יתר כתוצאה מייזום או מחלוקה כזו".