ירידה של 22% ברווחי בנק הפועלים ל-736 מיליון שקל
מחיקה של 63 מיליון שקל על הפעילות בטורקיה והוצאה של 76 מיליון שקל שנבעה מהמדד השלילי פגעו בשורת הרווח של הבנק; התשואה להון ירדה ל-7.6%, מול 10.7% ברבעון המקביל; המנכ"ל קוטלר ממתין עם שדרוג השכר למנהלים עד סיום המו"מ על הסכם עם הוועד
ירידה ברווחי בנק הפועלים ברבעון השלישי: הבנק מסכם את החודשים יולי-ספטמבר עם רווח של 736 מיליון שקל, בהשוואה ל-950 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, ירידה של 22.5%. התשואה להון ירדה ל-7.6%, בהשוואה ל-10.7% ברבעון המקביל. זהו דוח כספי אחרון של פועלים תחת המנכ"ל הקודם אריק פינטו, אך כזה שמעיד כבר על כוונות המנכ"ל הטרי שנכנס לתפקיד בחודש אוקטובר, דב קוטלר.
הבנק רשם ירידת ערך של 63 מיליון שקל על ההשקעה בבנק פוזיטיף בטורקיה - הרווח הנקי ללא השפעה זו הסתכם בכ-798 מיליון שקל, ומשקף תשואה להון של 8.3%. המדד השלילי, בשיעור של 0.7%, גרר הוצאה של 76 מיליון שקל שפגעה גם היא בשורת הרווח.
קוטלר קיבל החלטה להאיץ את מכירת הפעילות בטורקיה ובמסגרת זו התקשר הבנק בחודש אוקטובר השנה, במשותף עם בעל מניות המיעוט בבנק פוזיטיף, עם בנק השקעות טורקי שיסייע באיתור רוכשים פוטנציאליים. בפועלים מעריכים שבמהלך השנה הקרובה יגיע להסכם למכירת הנתח בבנק פוזיטיף, אך הוא אינו צפוי להשיב את מלוא סכום ההשקעה בחברה.
ההכנסות מריבית נטו עמדו על 2.28 מיליארד שקל, לעומת 2.22 מיליארד שקל ברבעון המקביל. ההכנסות שאינן מריבית עמדו על 884 מיליון שקל, מול 1.24 מיליארד שקל ברבעון המקביל.
המנכ"ל החדש דב קוטלר | צילום: גדי דגון, אוהד צויגנברג |
פועלים ממשיך לצמוח בעוצמה בתיק האשראי בדגש על משכנתאות, שצמח ב-7.2% מתחילת השנה לתיק של 87.3 מיליארד שקל. בתיק האשראי המסחרי נרשמה עלייה של 7.2% ל-40 מיליארד שקל. לעומת זאת, באשראי הצרכני נרשמה ירידה של 4% ל-42.3 מיליארד שקל. סכום האשראי הכולל גדל ב-3% ל-291 מיליארד שקל.
ברבעון השלישי נרשמו לבנק הכנסות מהפסדי אשראי של 40 מיליון שקל, שצמצמו את שיעור ההוצאה בין הפסדי אשראי - אלה הסתכמו לפני הקיטון בהפרשה וגביית חובות על 0.36%. ההוצאות התפעוליות והאחרות הסתכמו ברבעון השלישי ב-1.97 מיליארד שקל, ירידה של 0.7% בהשווואה לרבעון המקביל. הירידה נבעה בין היתר מקיטון בהוצאות השכר, במקיבל להמשך תהליכי ההתייעלות.
בתוך כך מודיע דירקטוריון הבנק על זימון אסיפה כללית להארכת תנאי הכהונה של נושאי המשרה בחברה - הזימון כולל את המילה המשמעותית "זמנית". קוטלר נמצא בימים אלו במו"מ אינטנסיבי מול ועד העובדים לחידוש ההסכם הקיבוצי שפג כבר ב-2018. לאחרונה חשף כלכליסט שקוטלר מעוניין לצמצם את מנגנון הקביעות בבנק, תוך אפשרות לפטר מכסת עובדים על רקע אי התאמה מידי שנה - אך נתקל בהתנגדות עזה של הוועד. קוטלר, בדומה למהלך דומה בלאומי, מעוניין קוטלר לשדרג את תנאי ההעסקה של נושאי המשרה בחברה אך בזמן רגיש זה של המו"מ מול הוועד הוא מעדיף להמתין.