או.פי.סי ביטלה העסקה לרכישת חלקה של ורידיס בתחנת הכוח רותם
לפי המתווה המקורי, אחזקותיה של ורידיס, שהיא חברה בת של דלק רכב, בסך 20% בתחנת הכוח רותם יועברו לאו.פי.סי תמורת הקצאת מניות של 13%; היום דיווחו החברות על הסכמה שלא להמשיך בקידום מתווה זה בשל חשש מסוגיות רגולטוריות אשר עשויות להתעורר, אך הן מקיימות מגעים לבחינת מתווים אחרים
חברת או.פי.סי ודלק רכב מדווחות היום (ה') כי המשא ומתן בין השני הצדדים נכשל ויש הסכמה שלא להמשיך בקידום מתווה העסקה שדווח עליו בחודש אפריל - העברת אחזקותיה של ורידיס בתחנת הכוח רותם (20%) תמורת הקצאת מניות או.פי.סי (כ-13%). יחד עם זאת, צוין בדיווח כי הצדדים מקיימים מגעים לבחינת מתווים אחרים לביצוע עסקה בקשר עם אחזקות ורידיס בחברות רותם.
- או.פי.סי הנפיקה ב-155 מיליון שקל - תוכל להישאר במדד ת"א 125
- ניצחון לאו.פי.סי אנרגיה: תחנת הכוח רותם זכתה בבוררות נגד מאגר תמר
- דוחות או.פי.סי: קיפאון בהכנסות, עלייה של 14% ברווח הנקי
מתווה העסקה שהוצע ע"פ הדיווח בחודש אפריל דיבר על כך שורידיס תעביר ל-או.פי.סי את מלוא אחזקותיה בחברות רותם (כ-20%) כאשר ב-80% הנותרים מחזיקה או.פי.סי. זאת, כנגד הקצאת מניות של או.פי.סי לורידיס בסדר גודל של 13% מהון המניות המונפק בדילול מלא.
בנוסף, ורידיס נדרשה להשקיע סכום במזומן כנגד הקצאת מניות רגילות נוספות של או.פי.סי לורידיס, כך שעם השלמת העסקה ורידיס תישאר עם כ-20% מהונה המונפק של או.פי.סי. בדיווח מצויין כי בהתחשב בין היתר בסוגיות רגולטוריות אשר עשויות להתעורר בתחום פעילותה של או.פי.סי כתוצאה ממתווה העסקה, הוחלט שלא להמשיך בקידום המתווה.
הכנסות דלק רכב ברבעון השני עלו ב־4.5% והסתכמו ב־810 מיליון שקל, אולם ורידיס תרמה לסכום זה 206 מיליון שקל. בנטרול הכנסות אלה, ההכנסות של דלק רכב מהפעילות המסורתית שלה צנחו ב־22% והסתכמו בכ־604.5 מיליון שקל בלבד. הרווח הגולמי עלה ב־3.3% והסתכם ב־116 מיליון שקל, והרווח התפעולי צמח ב־3.7% לסכום של 75 מיליון שקל, תוך ששיעורו נותר זהה - 9.3%. אולם 3.3 מיליון שקל מתוך הרווח התפעולי מקורם ביישום התקן החשבונאי IFRS16. בנטרול התקן, הרווח התפעולי נותר זהה.
ורידיס תרמה 18.7 מיליון שקל לרווח התפעולי - 12.3 מיליון שקל ממגזר איכות הסביבה ו-7.8 מיליון שקל מפעילות התפלת המים, שמביאה לידי ביטוי את חלקה בתוצאות של חברת VID ומתקן ההתפלה באשדוד. מגזר האנרגיה, שכולל בעיקר אחזקה של 20% בתחנת הכוח רותם, הסב הפסד תפעולי של 1.9 מיליון שקל.
הרווח הנקי של החברה בדו"ח המאוחד צנח ב־23.5% ועמד על 43.3 מיליון שקל לעומת 56.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות צנח בשיעור גבוה יותר של 29%.