ביקושים של 733 מיליון שקל בשלב המוסדי בגיוס אג"ח של ישרס בריבית 0.83%
החברה שבשליטת שלמה אייזנברג השלימה את השלב המוסדי בגיוס אג"ח מסדרה י"ח, שתיפרע ב-2030; הריבית הנמוכה ודירוג גבוה הושגו הודות לשעבוד נכס מניב; היקף הגיוס של הסדרה הוא 250 מיליון שקל
חברת ישרס שבשליטת (59.37%) חברת ערד שבעל המניות העיקרי בה הוא שלמה אייזנברג, השלימה אמש (א') את השלב המוסדי בגיוס חוב בריבית צמודה של 0.83%.
- חנן מור שיעבד את התזרים וחתך את הריבית של האג"ח
- ביקושים גבוהים בהנפקת האג"ח של שוהם ביזנס - הריבית בגיוס נקבעה על 2.95%
- רשות ני"ע יוזמת מכשיר חדש - לגופים חזקים: אג"ח היברידיות
מדובר בסדרת אג"ח י"ח עם מח"מ ארוך במיוחד – 8.7 שנים, שתיפרע בשנת 2030 כאשר 3% מהקרן תיפרע מדי שנה ו-70% בסוף התקופה. הריבית הנמוכה הושגה בין היתר הודות לשעבוד נכס מניב של ישרס בנתניה בשווי של 323 מיליון שקל, מה שגם סייע לחברה לקבל על הסדרה דירוג גבוה בדרגה (נוטץ') של AA אחת גבוהה מהדירוג הכללי שלה – דירוג מנפיק של AA-.
את הגיוס הובילה אינפין קפיטל בניהול יהונתן כהן. במכרז המוסדי אמש התקבלו ביקושים של 733 מיליון שקל כאשר היקף הגיוס של הסדרה מסתכם ב-250 מיליון שקל. מעניין לציין שכל גופי הפנסיה בישראל השתתפו במכרז, שיעור שחקני הנוסטרו היה נמוך יחסית בשל המח"מ האורך.
ישרס פועלת בתחום הנדל"ן המניב וגם כיזמית של בניית נדל"ן למגורים באמצעות חברת רסקו. שווי השוק של ישרס עומד נכון להיום על 3.7 מיליארד שקל. לישרס עוד חמש סדרות אג"ח בנוסף לסדרה החדשה.
בעלת העניין העיקרית בישרס, מעבר לערד של אייזנברג, היא חברת הביטוח מנורה שמחזיקה בכ-7.69% מהון המניות. הנכס המשועבד באזור התעשייה החדש של נתניה, הוא מבנה של 39 אלף מ"ר, עם 750 מקומות חניה בתפוסה של 90%. המבנה הניב NOI של 13.6 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה.