ג'יי. פי מורגן יכמת את הקשר בין ציוצי טראמפ לשווקים
מדד חדש שפיתח הבנק ינסה לאמוד את השפעת המסרים של הנשיא האמריקאי בטוויטר על מדדים כלכליים כמו תשואות אג"ח ממשלתיות ומניות של חברות. 10,000 ציוצים כבר שימשו את טראמפ להבעת דעות מזדמנות והתוויית מדיניות ברשת החברתית
- חשבונו של מייסד טוויטר נפרץ: שימש להפצת ציוצים גזעניים
- טראמפ נגד החוק: מערער על איסור לחסום צייצנים בחשבונו
- טוויטר החלה לבחון צנזורה אוטומטית של הודעות פוגעניות
שמו של המדד, Volfefe Index, ניתן כמחווה לציוץ של טראמפ ב־2017 שבו הוזכרה המילה covfefe, שמשמעותה נותרה בגדר תעלומה. כך על פי דיווח של "סאות' צ'יינה מורנינג פוסט".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד לפני כניסתו הרשמית לבית הלבן ב־2017 טראמפ אימץ את פלטפורמת הטוויטר כאמצעי התקשורת המועדף עליו עם אזרחי ארה"ב, מנהיגים אחרים והקולגות שלו. על פי הניתוח של ג'יי. פי מורגן, מאז תחילת 2016 הנשיא האמריקאי מצייץ 10 פעמים ביום בממוצע, ומאז תחילת כהונתו הוא פרסם כ־10,000 ציוצים.
הציוצים שגורמים לתנודות בשווקים הם בעיקר אלה שעוסקים במסחר או במדיניות מוניטרית וכוללים את המילים "סין", "מיליארד", "דמוקרטים" ו"סחורות". לטענת הבנק, המדד יכול להסביר חלק מהתנודתיות בשיעורי התשואה על אג"ח ממשלתיות לשנתיים וחמש שנים, ותנועות בנגזרי שיעורי ריבית כמו חוזי SWAP.
"זה הגיוני שכן חלק גדול מהציוצים של הנשיא עוסקים בנושאים שמשפיעים על הביצועים הכלכליים של הטווח הקצר", כתבו מחברי הדו"ח.
לטענת בנק אוף אמריקה, שניסה גם כן לפצח את הקשר שבין ציוצי הנשיא והפעילות בשווקים, ימים שבהם טראמפ מרבה לצייץ נקשרים עם תשואות שליליות בשוקי המניות. במזכר שפרסם בשבוע שעבר ציין הבנק כי ימים שבהם תדירות ציוציו גבוהה, נוטים להיקשר עם תשואה שלילית ממוצעת של 9 נקודות האחוז. זאת, לעומת ימים עם מעט ציוצים שבהם נרשמת תשואה חיובית ממוצעת של 5 נקודות האחוז.
על אף ההשפעות השליליות של ציוצי הנשיא שעליהן מצביעים הבנקים, מאז ניצח טראמפ בבחירות לנשיאות, מדד S&P 500 עלה ביותר מ־35% ודאו ג'ונס טיפס ב־42%. "כל דבר, החל מדעות מזדמנות ועד לכוונות מדיניות רשמיות מופץ מיידית בכל העולם", נכתב בדו"ח של ג'יי. פי מורגן. "בתגובה, נכסים רבים - בהם מוצרי מאקרו או מניות של חברות ספציפיות - מוצאים עצמם שבויים על ידי סדרת ציוצים".
מניתוח דפוסי הציוץ של טראמפ עולה כי הוא נוהג לישון בין השעות 5 ל־10 בבוקר, שכן אז בדרך כלל נרשמת הפוגה בציוצים.