אל עריאן: "אם לא תסתכלו אחרת על שוק האג"ח תפסידו"
"נסיך האג"ח", שכיהן כמנכ"ל קרן האג"ח הגדולה בעולם פימקו, טוען שהמשקיעים צריכים לשנות את הדרך שבה הם מסתכלים על שוק האג"ח ולנצל הזדמנויות במקום להסתכל על אגרות חוב כחלק מהותי מתיק ההשקעות
השוק השורי באג"ח הנמשך כבר 30 שנה תקף גם השנה, זאת בשל העדפת המשקיעים נכסים המוגדרים כ"מקלט בטוח", על רקע מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין והחשש מהאטה עולמית.
- אל עריאן: "נסחפנו. השוק מצפה ליותר מדי הורדות ריבית השנה"
- תנודתיות בשווקים היא מציאות חדשה שצריך להתרגל אליה
על פי הערכות שפורסמו בתחילת הקיץ, אג"ח ממשלתיות בשווי של 15 טריליון דולר נסחרות בתשואה שלילית. לתשואה יש קשר הפוך למחיר, ותשואה שלילית פירושה שהמשקיע משלם עבור "הזכות" להלוות כסף למדינה. הנתון הזה של 15 טריליון דולר שולש מאז אוקטובר 2018 בשל הציפייה שהבנקים המרכזיים ברחבי העולם ימשיכו לתמוך בשוק באמצעות שיעורי ריבית נמוכים ותכניות לרכישת נכסים.
אל עריאן טוען כי כי "צריך להסתכל בצורה שונה על שוק האג"ח. נהגנו להתייחס לשוק האג"ח כהקצאת ליבה (core allocation), ואז התקדמנו צעד נוסף קדימה ואמרנו, אפשר להגיע לביצועים טובים יותר באג"ח בניגוד למניות. אבל זו טעות להתייחס בצורה הזו לשוק האג"ח כיום".
"שוק האג"ח היום הוא אופורטוניסטי", ממשיך אל עריאן ויש הבדל גדול בין הקצאת ליבה בתיק המניות לאופורטוניזם. לכן כדאי לחפש עמדות אופרטוניסטיות. למשל, ארגנטינה היום. האם המדינה בבלגן? כן. אבל תשואות האג"ח טיפסו גבוה מדי".
נשיא ארגנטינה מאוריסיו מקרי ספג הפסד בבחירות המוקדמות באוגוסט, דבר שהוביל לירידות חדות בשוקי הנכסים במדינה. השבוע נפלו מחירי האג"ח הממשלתיות לשפל בעקבות החלטת הממשלה להטיל הגבלות הון, והמשקיעים חוששים מהאפשרות של חדלות פירעון במדינה. "אם תדבקו בחוקים הישנים, תפסידו... חייבים לחשוב בצורה שונה לגבי שוק האג"ח", סיכם.