רגע לפני המיזוג: עלייה של 34% ברווחי כלכלית ירושלים
החברה רשמה ברבעון השני רווח מתואם של 79 מיליון שקל; עלייה בשיעורי תפוסה ובשכ"ד תרמו לעלייה של 4.7% בהכנסות משכירות בישראל, ל-145 מיליון שקל. ההכנסות משכירות מפעילות בחו"ל עלו ב-4.5% ל-33 מיליון שקל
רגע לפני המיזוג עם מבני תעשייה לקבוצת מבנה ויום לאחר אישור דירקטוריון החברה הממוזגת באסיפה הכללית, כלכלית ירושלים מפרסמת דוחות. ה-NOI מפעילות בישראל צמח ב-4.7% והסתכם ב -145.2 מיליון שקל, בהשוואה ל-138.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.
- הראל ומנורה צפויות לתת רוח גבית לפורר בדירקטוריון מבנה
- מבני תעשייה: עלייה קלה ברווח ובהכנסות משכירות
- מיזוג כלכלית ירושלים ומבני תעשייה: מועמדים חדשים בקרב על הדירקטוריון
השיפור נובע מעלייה בשיעורי התפוסה, גידול בשכ"ד והתייעלות תפעולית. ה-NOI מנכסים זהים בישראל עלה ב-6.9% ועמד על 145.2 מיליון שקל, מול 135.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. ה-NOI מנכסים בחו"ל הסתכם ב-32.7 מיליון שקל, מול 31.3 מיליון שקל ברבעון המקביל, עלייה של 4.5%
בשורת ה-FFO, הרווח הנקי המתואם, רשמה כלכלית ירושלים עלייה של 22.8% ל-98.1 מיליון שקל. ה-FFO לבעלי המניות טיפס ב-33.4% ל-78.9 מיליון שקל, לעומת 59.2 מיליון שקל ברבעון המקביל. העלייה מיוחסת הן לשיפור בתוצאות התפעוליות והן לצמצום בהוצאות המימון.
פילוח נכסי החברה בישראל מתחלק באופן הבא: תעשייה ולוגיסטיקה כ-42% מנכסי החברה ושווי נכסים של כ-3.4 מיליארד שקל; משרדים כ-36% מנכסי החברה בשווי של 2.9 מיליארד שקל; מרכזים מסחריים כ-22% מנכסי החברה, בשווי של 1.8 מיליאראד שקל. שיעור התפוסה של הנכסים בישראל נכון לסוף הרבעון עמד על כ-89.6%.
שיעור התשואה המשוקלל הנגזר מהנדל"ן המניב להשקעה (CAP RATE) בישראל עמד נכון לסוף הרבעון על כ-7.8%. מח"מ החוב המשוקלל של החברה בישראל עמד על כ-5.23 שנים נכון לסוף הרבעון והריבית המשוקללת האפקטיבית עמדה על כ-3.09%. יחסי המינוף של החברה ממשיכים להשתפר: יחס החוב ל-CAP עמד בסוף הרבעון על כ-52.2%, לעומת יחס חוב ל-CAP של 56.5% נכון לסוף שנת 2018 וכ-63.4% נכון לסוף שנת 2017.
דוד זבידה, מנכ"ל קבוצת מבנה אמר ל"כלכליסט" כי "הדוחות הרבעון משקפים את הפעילות הנדל"נית הענפה של הקבוצה הן מבחינת ייזום והן מבחינת השבחת הנכסים. כמה מהפרויקטים מרכזיים שלנו שיוצאים לביצוע כבר בחודשים הקרובים, הם ממנועי הצמיחה החשובים של החברה- כך למשל פרויקט הסוללים בתל אביב, פרויקט אמרון בהרצליה פיתוח, פרויקט נוסף בחולון ועוד". עוד הוסיף זבידה: "עברנו כברת דרך משמעותית, רק לפני שנים ספורות החברה היתה רגע לפני פירוק. כיום, לאחר שמימשנו את התכנית האסטרטגית להבראת הקבוצה, הגענו לשווי חסר תקדים כקבוצת מבנה אשר נאמדת כיום לפי שווי של 5.7 מיליארד שקל".
האסיפה הכללית אישרה אתמול את הרכב דירקטוריון הקבוצה המאוחדת, וקיבלה את המלצת חברת היעוץ אנטרופי, וכן את מועמדותו של דוד גרנות (שלא נמנה על המומלצים) . ששת הדירקטורים שנבחרו הם טל פורר, דורון כהן, רונן נקר, דוד גרנות, רגינה אונגר ופאר נדיר, שיצטרפו לשני הדח"צים המכהנים - ברכה ליטבק ויעקב גולדמן. מדובר בניצחון מובהק של המוסדיים שכן כל המועמדים שהוצעו על ידם נבחרו וכך הצליחו לייצר דירקטוריון מבוזר ועצמאי בחברה איתנה ללא גרעין שליטה. ביצוע המיזוג ממתין לאישור סופי של רשות המסים.