השבוע: הצבעת הנושים על מכירת אפריקה ישראל למאיר שמיר
מחזיקי האג"ח של החברה שהיתה בשליטת לב לבייב צפויים להצביע ביום רביעי הקרוב על ההצעה שהגישה מבטח שמיר בתיאום עם נציגויות המחזיקים. ההצעה, שמסתכמת ב־1.2 מיליארד שקל, משקפת תספורת של כ־50% לנושי אפריקה ישראל
מכירת אפריקה ישראל עשויה להגיע לסיומה השבוע: אם לא יחולו שינויים של הרגע האחרון, ביום רביעי הקרוב מחזיקי האג"ח יקיימו הצבעה על הצעת הרכישה של חברת מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר, שהוגשה בתיאום עם הנציגויות של שלוש סדרות האג"ח של החברה.
- מבטח שמיר משקיעה 2.25 מיליון דולר בחברת תמר רובוטיקה
- מאיר שמיר שם את היד של הסינים על השאלטר של ישראל
- שמיר ירכוש את אפריקה ישראל ב־1.1 מיליארד שקל
אפריקה ישראל היתה בעבר בשליטתו של לב לבייב ונמצאת כיום בהליכי הסדר חוב שני על רקע חדלות פירעון כבר שלוש שנים. אם לא יוגשו ברגע האחרון הצעות נוספות מצד יעקב לוקסנבורג או שפיר הנדסה, שגם כן הביעו עניין באפריקה ישראל, שמיר, שמאוד מעוניין לרכוש את השליטה בחברה, יהיה למעשה המתמודד היחיד.
אם שמיר ירכוש את החברה, הוא לא יקבל לידיו את החברה שלבייב איבד, שכן במרץ האחרון היא כבר מכרה את הנכס המרכזי שלה - השליטה באפריקה נכסים(51%) - לקבוצה של גופים מוסדיים ולחברות הנדל"ן ביג ומגה אורתמורת 1.25 מיליארד שקל. כמו כן, את פעילות המלונות, שרוכזה באפריקה מלונות, מכרה אפריקה ישראל למשפחת דיין ב־2017 תמורת 413 מיליון שקל. מה שנשאר בחברה, למעשה, הם 100% מהחברה־הבת דניה סיבוס שמחזיקה בשליטה (74%) באפריקה מגורים, וכן קרקעות באזור סביון.
ההצעה של שמיר, שנחשפה לראשונה ב"כלכליסט", היא למעשה הצעת הסדר שכוללת בתוכה מספר אפשרויות יציאה עבורו. שמיר מציע לרכוש 100% מאפריקה ישראל תמורת 335 מיליון שקל במזומן, שאותם יקבלו המחזיקים בשני תשלומים. בנוסף, יקבלו המחזיקים את המזומנים שנמצאים בקופת אפריקה ישראל, בניכוי תשלום מס של 70 מיליון שקל. כלומר, 460 מיליון שקל.
כמו כן הם יקבלו 14% ממניות החברה־הבת אפריקה מגורים, ששוויין עומד על 137 מיליון שקל, וזכות לקבלת 50% מרווחי החברה־הנכדה דניה סיבוס בשש השנים הקרובות, כשהסכום המינימלי יעמוד על 80 מיליון שקל. שמיר יפעל גם למימוש הקרקעות בסביון על מנת להעביר את התמורה למחזיקים. התמורה הכוללת עומדת על 1.2 מיליארד שקל והיא משקפת תספורת של 50% למחזיקי האג"ח, שהחוב כלפיהם מסתכם ב־2.2 מיליארד שקל. את שמיר ייצגו במגעים מנכ"ל אפריקה ישראל לשעבר ארז מלצר ועו"ד בועז נוימן ממשרד פישר־בכר־חן.
בחודש שעבר זכה שמיר, יחד עם רפק וקבוצת משקיעים סינית, במכרז לרכישת תחנת הכוח אלון תבור מידי חברת החשמל. במרכז השתתפו שש קבוצות, כשהקבוצה שבה שותף שמיר הציעה לרכוש את התחנה ב־1.9 מיליארד שקל.