פרסום ראשון
הממונה על התחרות מוציאה את דלק קידוחים מרישיון "רועי"
רשות התחרות קבעה ששותפות הגז לא תוכל להיכנס כשותפה ברישיון הגז הימי שגודלו הפוטנציאלי שווה לשליש ממאגר תמר, 4 חודשים לאחר שדלק קידוחים דיווחה על מימוש אופציה לרכישת 25% מהרישיון; לאורך השנים עמלה המדינה לדלל את אחזקות קבוצת דלק ברישיונות גז, שהגיעה בשיאה ל-20 רישיונות ימיים; בין היתר כפתה המדינה על דלק קידוחים למכור את מאגרי כריש ותנין ואת אחזקותיה במאגר תמר
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
רשות התחרות (רשות ההגבלים העסקיים) קבעה היום (א') ששותפות הגז דלק קידוחים שבשליטת יצחק תשובה לא תוכל להיכנס כשותפה חדשה ברישיון הגז הימי "רועי". כך נודע ל"כלכליסט". מדובר ברישיון וותיק שטרם פותח עד היום, למרות שפוטנציאל הפקת הגז שם שנמדד שם ב-2014 על ידי חברה חיצונית בלתי תלויה (NASI) מגיע לעד כ-100 מיליארד מ"ק, או כשליש מנפחו של מאגר הגז תמר.
- קרנות המורים במו"מ מול קבוצת דלק לרכישת תמלוגי העל של דלק קידוחים
- עסקה מפתיעה לדלק קידוחים: נכנסת לשותפות בקידוחי אופק ויהל
- דלק קידוחים נכנסת לקידוח הימי רועי
במרץ האחרון דיווחה דלק קידוחים שהיא מממשת אופציה ישנה לרכוש כ-25% ברישיון, מהלך שלא רק היה מגדיל פוטנציאלית את נכסי הגז שלה אלא גם היה הופך אותה ואת רציו לשותפות במאגר גז שני בישראל (רציו ודלק קידוחים מחזיקות כ-60% ממאגר לוויתן, מתוכם 15% רציו והשאר דלק קידוחים).
ברשות התחרות, שהופתעו בזמנו מהמהלך, הביעו ביקורת על התכנית העסקית של דלק קידוחים: לאורך השנים המדינה עמלה קשות לדלל את אחזקות קבוצת דלק ברישיונות הגז השונים, שהגיעה בשיאה לכ-20 רישיונות ימיים. המהלך לדידול דלק ארך מספר שנים ובשיאו המדינה כפתה על דלק קידוחים למכור את מאגרי כריש ותנין לשחקן חדש שיתחרה בה על אספקת הגז למשק, ואף חייבה אותה למכור את אחזקותיה במאגר תמר (במקור 31.25%) עד שנת 2021.
במקרה או שלא, רישיון רועי אמור להיקדח רשמית בחודשים הקרובים, או אז יתברר עד כמה המאגר מסחרי ועד כמה הוא יכול לשרת את המשק או למכור חלק מהגז שימצא שם לחו"ל.
תגובת דלק קידוחים: "אנו לומדים את ההחלטה ובוחנים את האפשרויות המשפטיות העומדות בפנינו".