פרשת קוטל העשבים ראונדאפ: הקנס לבאייר הופחת ל-86 מיליון ד'
החברה נתבעה על ידי בני זוג מקליפורניה בטענה שחלו בסרטן עקב שימוש בחומר. גובה הקנס הקודם היה מעל 2 מיליארד דולר. באייר מסרה שתערער גם על הפיצוי המופחת - משום שלטענתה אין הוכחות להיותו של החומר מסרטן. בפני החברה מעל 13 אלף תביעות נוספות
- מונסנטו תפצה ב-289 מיליון דולר אדם שהשתמש בקוטל עשבים שלה וחלה בסרטן
- חדשות טובות לבאייר: דיון חוזר בתביעת ענק נגדה בארה"ב
- באייר תשלם 2 מיליארד דולר לבני זוג בארה"ב: "חלו בסרטן בעקבות שימוש בקוטל עשבים"
השופטת וויניפרד סמית' מבית המשפט העליון של קליפורנה שבאוקלנד, קבעה שפיצוי שני מיליארד הדולר שפסק חבר מושבעים לחובת החברה היה מוגזם ולא חוקתי, אך דחתה את בקשת באייר לבטל את הפיצוי כליל.
על פי הוראתה הסופית של סמית', הזוג מקליפורניה אלבה ואלברטה פיליוד יקבלו כ-17 מיליון דולר כפיצוי ו-69 מיליון דולר כקנס נגד החברה, פחות מ-55 מיליון הדולר ו-2 מיליארד הדולר שנפסקו לזכותם קודם לכן, בהתאמה. התובעים עדיין צריכים לאשר את הפיצוי המופחת.
באייר אמרה אתמול שהחלטתה של סמית' להוריד את גובה הפיצוי ותשלום הנזיקין הוא צעד בכיוון הנכון, אך הוסיפה שבכוונתה להגיש ערעור על פסיקתה. "אנו עדיין מאמינים שפסק הדין והנזיקין שנפסקו לחובתנו לא נתמכו ע"י ראיות, ועומדים במנוגד לגוף המחקרי הנרחב ולדעותיהם של רגולטורי בריאות מובילים מרחבי העולם, לפיהם קוטלי עשבים מבוססי גליפוסט יכולים לשמש באופן בטוח, ושגליפוסט אינו חומר קרצינוגני", דברי החברה.
באייר עומדת כעת בפני תביעות בנושא הראונדאפ מצד 13,400 תובעים מרחבי ארה"ב. החברה שבסיסה בגרמניה קנתה את יצרנית הראונדאפ - מונסנטו - תמורת 63 מיליארד דולר בשנה שעברה, אך ראתה מאז את שווי מניותיה מידרדר על רקע הדיונים המשפטיים בנושא הגליפוסט - החומר הפעיל בראונדאפ.
התובעים טוענים שהראונדאפ גרם להם לסרטן מסוג לימפומה-שאינה-הודג'קין, ושמונסנטו הפעילה לחץ במשך עשורים על מדענים ורגולטורים לקבור ראיות להיותו מחולל סרטן. באייר מכחישה את הדברים הללו.
החברה טענה בפני השופטת סמית' שישנם מאות מחקרים והערכות של רגולטורים מכל רחבי העולם לפיהם השימוש בראונדאפ בטוח, אך השופטת דחתה את טענותיהם.