ההחלטה התקבלה: אורי לוין הוא המנכ"ל הבא של בנק דיסקונט
לוין, מנכ"ל דיסקונט ניו יורק בשנתיים וחצי האחרונות, נחשב לבן טיפוחיה של המנכ"לית היוצאת לילך אשר טופילסקי - והחליט לוותר על הצעה לתפקיד המקביל בבנק הפועלים לטובת המשרה בדיסקונט
דיקטוריון הבנק קיבל החלטה: אורי לוין יהיה המנכ"ל הבא של הבנק, ויחליף בתפקיד את לילך אשר טופילסקי - לוין סומן על ידי ועדת האיתור של הבנק כבר בשלב מוקדם ובימים האחרונים ההערכה בשווקים היתה שהוא אכן צפוי להיות הבחירה של הדירקטוריון. מינויו כמנכ"ל הבנק יכנס לתוקף לאחר קבלת הסכמת המפקחת על הבנקים, ומועד תחילת הכהונה ייקבע בהתאם.
- ביום ב': אורי לוין ימונה למנכ"ל בנק דיסקונט; דב קוטלר מוביל בהפועלים
- אורי לוין הסיר את מועמדותו לתפקיד מנכ"ל בנק הפועלים
- יו"ר דיסקונט נפגש היום עם אורי לוין, המועמד המוביל להחליף את לילך אשר טופילסקי
לוין, מנכ"ל דיסקונט ניו יורק בתפקידו הנוכחי, נחשב לבן טיפוחיה של המנכ"לית היוצאת לילך אשר טופילסקי, והוא הגיע בתחילת החודש לישראל על מנת לקדם את מועמדותו לתפקיד המנכ"ל. ועדת האיתור של דיסקונט הורכבה על ידי שאול קוברינסקי, יו"ר הדירקטוריון, שכיהן כיו"ר ועדת האיתור, והדירקטורים ברוך לדרמן, מר יהלי שפי, ראובן אדלר ויודפת הראל-בוכריס.
היו"ר שאול קוברינסקי אמר לאחר ההודעה על המינוי: "ועדת האיתור והדירקטוריון בחרו באורי לוין להוביל את קבוצת דיסקונט. אורי הוא מנהל מוכשר עם ידע מקצועי וניהולי רחב, בעל מעוף ויכולת מוכחת בעולם המשתנה של הבנקאות והפיננסים. אורי, שהצטרף לקבוצת דיסקונט לפני כחמש שנים, הוא שותף מרכזי בהובלת השינוי המוצלח בבנק ובדיסקונט ניו יורק. מינוי מנכ"ל מתוך הקבוצה, בתקופה מאתגרת זו, מבטיח המשך ישיר וטבעי ליישום האסטרטגיה שלנו ואני משוכנע שאורי יוביל את קבוצת דיסקונט לשיאים חדשים, גם בעתיד".
לוין קיבל הצעה להתמודד גם על התפקיד של מנכ"ל הפועלים, במקומו של אריק פינטו, אך הוא העדיף את דיסקונט למרות שמדובר בנק קטן יותר. עלות השכר בשני הבנקים דומה היום ולוין מכיר היטב את ההנהלה ואת הבנק ונחשב מקורב ומוערך מאד על ידי טופילסקי.
בהשכלתו האקדמית, לוין הוא מוסמך (MBA) במנהל עסקים עם התמחות במימון בהצטיינות מ- London Business School ובוגר (BSc), תואר משולב בהנדסת מחשבים ומדעי המחשב בהצטיינות, מאוניברסיטת תל אביב. הוא מונה למנכ"ל דיסקונט ניו יורק בתחילת 2017 בגיל 44. קודם לכן שימש כסמנכ"ל בכיר וראש החטיבה לתכנון, אסטרטגיה וכספים בבנק. הוא הצטרף לדיסקונט רק שלוש שנים קודם לכן ולא צמח בבנק.
למעשה, הוא היה אחד המינויים הראשונים של אשר־טופילסקי כמנכ"לית, שהביאה אותו לבנק ומינתה אותו לראש החטיבה לתכנון אסטרטגיה וכספים. במסגרת תפקידו העניקה לו אשר־טופילסקי את הסמכות להוביל את תהליך ההתייעלות של הבנק, שסבל לאורך שנים מיחס היעילות הנמוך במערכת. הוא ריכז בתפקיד זה גם את פעילות קשרי המשקיעים, תחום הרכב ואחריות על החברות־הבנות של הבנק (כאל, מרכנתיל וכו'). קודם לכן כיהן לוין כמנכ"ל קבוצת ISP, שמרכזה בשוויץ, המתמחה בשירותים פיננסיים ללקוחות פרטיים ומוסדיים אמידים בעולם.
לצד החוזקות של לוין בשוק הפיננסים, הברוקראז', שוק ההון, והפעילות הבינלאומית, כמו גם הסיוע שלו בהובלת הליך ההתייעלות בבנק, ללוין היכרות עם תחום ניהול הכסף - פמילי אופיס — ושירותי פרימיום. זאת, לצד הצורך להמשיך ולקדם את תהליך ההתייעלות בדיסקונט כדי לעמוד ביעדים השאפתניים שהציבה אשר־טופילסקי בתוכנית האסטרטגית — תשואה להון של 10% ויחס יעילות של 60% עד 2021 (לעומת תשואה להון של 9.3% ב־2018 ויחס יעילות של 68.2%).
מקורביו של לוין מספרים על יכולותיו: "כשהיה לוין ראש מטה החטיבה העסקית בבנק הפועלים, התחיל נושא מערכות קש מנג׳מנט - כלים דיגיטליים לניהול חשבון עסקי לעסקים גדולים. הוא הבין את הפוטנציאל והתעקש להביא את זה להפועלים״, אמר גורם שעבד איתו בהפועלים.
"הוא בנה תוכנית והציג אותה מספר פעמים, אך נדחה שוב ושוב. הוא המשיך להתעקש ובבנק כינו אותו ׳אורי קש מנג׳מנט׳. הוא לא שכנע אותם. כמה שנים לאחר מכן, דווקא בנק לאומי השיק בישראל ראשון קש מנג׳מנט״.
לילך אשר טופילסקי הודיעה ב-5 ביוני השנה על כוונתה לפרוש מהתפקיד, לאחר כהונה של 5 שנים כמנכ"לית דיסקונט. במסגרת ההודעה עדכנה אשר טופילסקי כי בכוונתה להצטרף כשותפה בכירה בקרן פימי. במהלך חמש שנות כהונתה, שיעור התשואה להון של הבנק הרביעי בגדולו הוכפל והרווח הנקי עלה פי שלושה. שווי הבנק הגיע לשיא של למעלה מ-16 מיליארד שקל. לאחרונה, חזר הבנק לחלק דיבידנד לאחר למעלה מ-20 שנה.
להחזיק חזק את כאל
בפני לוין ניצבים לא מעט אתגרים. אשר־טופילסקי משאירה לו אמנם הסכם סגור מול ועד העובדים, אך תהליך ההתייעלות בבנק חייב להימשך. במקביל, האתגר המשמעותי ביותר שלו יהיה ללהמשיך לשכנע את מקבלי ההחלטות בירושלים להשאיר בידיים של דיסקונט את חברת כרטיסי האשראי כאל, כשהולכים וגוברים הלחצים מצד הבנקים המתחרים וחברות כרטיסי האשראי המופרדות לחייב את דיסקונט למכור גם את כאל, על רקע ההתחזקות של הבנק בשנים האחרונות.
בנוסף, אשר־טופילסקי החזירה אמנם את צמיחת הבנק בתחום האשראי ופעילות הבנק מורגשת היטב אצל המתחרים הגדולים, בעיקר בתחום המשכנתאות והאשראי הצרכני. אך יש לדיסקונט עוד עבודה משמעותית כדי לבנות תיק אשראי עסקי שמתקרב לגודלם של לאומי והפועלים.
בנוסף, לוין יצטרך לבחון עד כמה הוא מעוניין להמשיך ולצמוח בקצב מהיר ואגרסיבי כמו של אשר־טופילסקי. לוין יצטרך לקבל גם החלטות ביחס לאפליקציית התשלומים פייבוקס ועד כמה היה רוצה לראות אותה כשחקנית חזקה בשוק התשלומים.
אם לוין מעוניין להשאיר חותם של ממש, עומד בפניו אתגר גדול אחד — להפוך את דיסקונט לשחקן שווה בין שווים מול הפועלים ולאומי ולייצר בישראל שלושה בנקים גדולים במקום שניים ששולטים היום ללא עוררין על המערכת הפיננסית.