$
בורסת ת"א

העימות במישורים: אלכס שניידר דוחה את הדרישה של בלוטרייך לבוררות

גיל בלוטרייך פנה לשותפו לשליטה בחברת הנדל"ן אלכס שניידר ודרש למנות בורר שיקבע מי מהם ימכור את חלקו. בלוטרייך, שהתפטר מהדירקטוריון על רקע טענות לחוסר תפקוד מצד אנשיו של שניידר, טוען ששותפו מעולם לא התכוון לממש את האופציה לרכוש את חלקו

גולן חזני 07:4810.07.19

הסכסוך בין בעלי השליטה בחברת הנדל"ן מישורים, אלכס שניידר (37.5%) וגיל בלוטרייך (37.7%), עולה מדרגה. שלשום בערב הודיעה מישורים לבורסה כי בלוטרייך מציע להעביר את המחלוקת בינו לבין שותפו לשליטה שניידר, להליך בוררות בפני בורר מוסכם.

 

ביום שני בערב דיווחה החברה כי בלוטרייך, מייסד החברה, פנה בכתב לשניידר בדרישה לפעול למינוי בורר מוסכם שיפעל ליצירת מנגנון היפרדות ביניהם. התשובה השלילית לדרישה הגיעה אתמול בערב: אלכס שניידר הודיע כי הוא מתנגד להליך בוררות במאבק השליטה בינו לבין בלוטרייך.

תוכן המכתב של בלוטרייך לא פורסם, אך בסביבתו טוענים כי מהמכתב עולה ששניידר אמר לבלוטרייך שהוא מעולם לא התכוון למממש את האופציה שניתנה לו לרכוש את חלקו של בלוטרייך בחברה לפי 11.5 שקל למניה - 40% מעל מחיר מניית מישורים בבורסה, שנסחרת לפי שווי שוק של 216.6 מיליון שקל בלבד. הסיבה לכך היא ככל הנראה שבלוטרייך דרש תמורה במזומן ואילו שניידר הסכים לשלם בנכסים, בעיקר נדל"ן.

 

עוד טוענים בסביבת בלוטרייך כי הוא עצמו הציע לאחרונה לשניידר לרכוש את חלקו לפי אותו שווי, אך שניידר סירב. האופציה ניתנה לשניידר מלכתחילה בשל סכסוך שפרץ בינו לבין בלוטרייך.

 

כמו כן, שלשום בלוטרייך התפטר מדירקטוריון מישורים ומינה במקומו את דרור יוסף בולקינד שמונה כדירקטור חליף בחודש מאי האחרון. בסביבתו של בלוטרייך טוענים שהוא הרגיש מותקף, והחליט לעזוב את הדירקטוריון משום שלדירקטורים יש חובת זהירות מיוחדת. בלוטרייך לא רצה שהחברה תיפגע מהמאבק שמתנהל בינו לבין שניידר, שאינו מכהן כדירקטור בחברה.

 

אך יתכן שהסיבה להתפטרות שונה. בלוטרייך אינו רק דירקטור. הוא גם מנהל הפיתוח העסקי של מישורים. בחודשים האחרונים הוא העביר את מקום מגוריו לטורונטו ולא הגיע כלל לארץ. המהלך הוביל לטענות כלפיו מצד אנשיו של שניידר שלפיהן בלוטרייך אינו יכול למלא את תפקידו בשלט רחוק. הלחץ שהפעילו עליו כנראה הוביל אותו להתפטר. בסביבת בלוטרייך טוענים כי כמנהל פיתוח עסקי של חברה שחלק ניכר מעסקיה הם בקנדה ובארה"ב, נוכחותו שם הביאה לחברה עסקאות רבות.

  

בנובמבר האחרון פרץ לראשונה הסכסוך בין שניידר לבלוטרייך. בלוטרייך טען ששניידר משמש באופן פסול כדירקטור צללים בחברה־הבת סקייליין שנסחרת לפי שווי של 500 מיליון שקל. בלוטרייך האשים את מנכ"ל סקייליין בלייק לאיין בכך שרכש תנורים לאתרי נופש של החברה ב־300 אלף דולר קנדי מחברה שקשורה לשניידר בלי שדיווח על כך כעסקת בעלי עניין. ועדה חיצונית בראשות עו"ד שוני אלבק שמונתה לבדוק את הטענות קבעה כי התנהלותו של לאיין לא היתה תקינה, אך היא גם קבעה שהיא נעשתה בתום לב. לכן המליצה הוועדה על סנקציה כספית נגד המנכ"ל.

 

מנגד, שניידר טען כי בלוטרייך הפר את חובותיו לחברה כבעל שליטה ודירקטור, ובין היתר ניפח את השווי של כפר הנופש הורס שו בקנדה, באופן שגרם לשניידר לשלם מחיר מופקע עבור המניות שרכש מבלוטרייך כשנכנס עימו לשותפות בשליטה. בדו"ח השנתי ל־2018 של סקייליין הופחת השווי של האתר ב־10 מיליון דולר, מה שמצביע לכאורה על כך שטענתו של שניידר נכונה. הדבר עשוי לסבך את בלוטרייך בכל הנוגע לעמידה בכללי ממשל תאגידי. בסביבת בלוטרייך טוענים כי לאיין חתם כמנכ"ל במשך שנתיים על הדו"חות שכללו את השווי המקורי של כפר הנופש, ורק עם פרוץ מאבק השליטה מונה מעריך שווי שהפחית את השווי שלו. בנוסף טוענים בסביבת בלוטרייך, שכל מכירות הנכסים של החברה בוצעו לפי שווי גבוה מהרשום בספרים.

 

שניידר רכש את מניותיו במישורים החל מסוף 2015, אז השקיע כ־40 מיליון שקל בהנפקה פרטית של כ־21% ממישורים לפי מחיר של 6 שקלים למניה. בנובמבר 2016 הגדיל את אחזקותיו כשרכש מידי בלוטרייך כ־16% ממניות החברה תמורת כ־45 מיליון שקל.

 

מימין: אלכס שניידר וגיל בלוטרייך מימין: אלכס שניידר וגיל בלוטרייך צילום: גלעד קוולרצ'יק, באדיבות ONE

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x