$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

התפוצץ גם ניסיון הגישור השני בין לאומי לאחים נקש

הבנק תבע ב־2016 את המשפחה על כך שנסוגה מעסקה לרכישת 39.6% ממניות חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים שהיו משועבדות לו בשל חוב של אליעזר פישמן. הגישור הראשון בפני השופטת בדימוס הילה גרסטל כשל ב־2017

גולן חזני 08:2701.07.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

נכשל גם ניסיון הגישור השני בין בנק לאומי לבין אחים נקש, בעניין נסיגת המשפחה מהעסקה לרכישת 39.6% ממניות כלכלית ירושלים בשנת 2015, והתיק חוזר לבית המשפט. ל"כלכליסט" נודע כי במסגרת הגישור השני, שנערך בפני עו"ד רם כספי, סירבו האחים נקש לקבל את הצעתו של המגשר לטווח פיצוי שיקבל הבנק — מקסימלי ומינימלי - בגובה של עשרות מיליוני שקלים.

 

הטווח נקבע כבר בתחילת הגישור, שלאחריו היו הצדדים אמורים להתדיין על גובהו הסופי, אבל התנגדות הנקשים סיכלה את הניסיון. האחים נקש מיוצגים בידי עו"ד רון ברקמן ובנק לאומי בידי עו"ד אייל רוזובסקי. הליך הגישור הראשון בפני השופטת בדימוס הילה גרסטלר הגיע למבוי סתום ביוני 2017.

 

הבנק תבע 172 מיליון שקל

 

בספטמבר 2015 סיכמו עקרונית ג'ו, אבי ורפי נקש ובנק לאומי, שהאחים ירכשו את המניות המשועבדות של חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים מידי בנק לאומי תמורת 360 מיליון שקל. המניות שועבדו ללאומי בשל חובותיו של אליעזר פישמן, שהיה עד 2015 בעל השליטה בכלכלית ירושלים, בשל חובותיו לבנק שנאמדו ב־2 מיליארד שקל.

חודש לאחר מכן, באוקטובר 2015, נסוגו האחים נקש מהעסקה, ובתחילת 2016 הגיש בנק לאומי תביעה לבית המשפט. לאומי תבע ממשפחת נקש 172 מיליון שקל — הפער בין מה שהבנק אמור היה לקבל מהם עבור המניות המשועבדות לבין שוויין בפועל בנובמבר 2015. השופטת תמר אברהמי הפנתה את הצדדים לגישור הראשון והשני.

 

בכתב ההגנה שהגישו לתביעת לאומי טענו הנקשים כי לא נסוגו מהעסקה, אלא שלא התקיימו התנאים המתלים לקיומה. לאומי, שכלל בכתב התביעה, בין היתר, גם את אבי חורמרו, מנכ"ל עסקי נקש בישראל, האשים את האחים בהפרה מודעת, מכוונת וחסרת תום לב של ההסכם.

 

אבי, ג'ו ורפי נקש אבי, ג'ו ורפי נקש צילום: אוראל כהן

 

המעורבים פורשים מהבנק

 

אחת הבעיות בהליך היא שהמעורבים בו מצד הבנק עוזבים בזה אחר זה את תפקידיהם. החתמים עופר גרינבאום ושי נבו, שליוו את התהליך, עזבו לאי.בי.אי חיתום; ירון בלוך, שהיה מנכל לאומי פרטנרס וטיפל בעסקה, עזב לתפקיד יו"ר מקס (לאומי קארד לשעבר); ואתמול הודיעה רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית הבנק, על פרישתה. גורמים אלה יצטרכו להעיד במשפט, אם יתקיים. העימות בין לאומי ומשפחת נקש לא היה רק עסקי, אלא הידרדר גם לפסים אישיים, וזאת במסגרת פגישה רבת משתתפים, שבה החליפו ג'ו נקש וירון בלוך אמירות קשות זה נגד זה ברמה האישית.

 

ירון בלוך ירון בלוך

 

ייתכן שהנקשים מעריכים כי השינויים הפרסונליים בבנק לאומי מטים את הסיכויים לטובתם, לאור התיישנות המקרה וחילופי בעלי התפקידים הרלוונטים בבנק.

 

יצוין כי מאז הנסיגה של האחים נקש מהעסקה השתפר מצבה של כלכלית ירושלים. החברה השלימה גיוסי הון בהיקף של כמיליארד שקל, ביצעה גיוסי אג"ח במאות מיליוני שקלים ומימשה נכסים במאות מיליוני שקלים. כיום פועלת החברה ללא ללא גרעין שליטה ומנוהלת בידי דודו זבידה. בעל המניות הגדול בכלכלית ירושלים הוא דוד פורר (24%), שנכנס לשליטה בבזק ומורווח על ההשקעה בכלכלית כ־500 מיליון שקל.

 

המניות שהיו בידי לאומי שוות כיום כ־1.5 מיליארד שקל, שכן כלכלית ירושלים נסחרת בשווי של 4 מיליארד שקל. החברה אמנם גייסה בדרך הון ונדרשה השקעה של 400 מיליון שקל נוספים, אבל גם כך יכולים היו בנק לאומי או הנקשים להיות מורווח פי 2 על המניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x